– Grunnene til jeg mener klubben må gå for Xabi Alonso

Jamie Carragher vil ha sin tidligere lagkamerat i managerstolen neste sesong.

I forrige uke annonserte Jürgen Klopp at han gir seg som Liverpool-manager, og at dette blir hans siste sesong. I tillegg til Klopp, vil også Pep Lijnders, Peter Krawietz og Vitor Matos gi seg.

Sportsdirektør Jörg Schmadtke vil ha si siste arbeidsdag for klubben denne uken, så Fenway Sports Group har mye de må få på plass de neste månedene.

Situasjonen i Liverpool og den sportslige strukturen i klubben var tema på programmet «Stick to Football» med Jamie Carragher, Gary Neville, Roy Keane og Ian Wright denne uken. 

– Dette handler ikke bare om å få en manager. FSG (Fenway Sports Group) må få plass en stor struktur rundt denne manageren som skal komme inn. Jürgen Klopp var kommet til et punkt der, at selv om alle trenger hjelp, så var han en så stor figur med slik tro på seg selv, at han ikke trengte den strukturen rundt seg på samme måte som da han først kom til klubben, sier Carragher.

– En ny manager som kommer vil trenge hjelp.

Vil ha Xabi Alonso

At Liverpool mister en slik manager som Klopp sammenlignes med da Manchester United mistet Alex Ferguson, Arsenal mistet Arsene Wenger, og det som vil skje den dagen Pep Guardiola takker for seg i Manchester City.

– Det er ingen hemmelighet der du kan gjøre det ene eller det andre for å unngå at noe skal skje. Alle føler at de har en plan for fremtiden, Alex Ferguson valgte den neste manageren og tenkte han hjalp klubben med å få David Moyes inn.

ETTERTRAKTET: Liverpool linkes til Xabi Alonso for managerjobben etter Jürgen Klopp.

ETTERTRAKTET: Liverpool linkes til Xabi Alonso for managerjobben etter Jürgen Klopp.


Carragher vil ha inn sin tidligere lagkamerat, som spilte 210 kamper for klubben mellom 2004 og 2009.

– Dersom du spør meg om hvem som bør komme inn, så mener jeg det bør være Xabi Alonso. En tidligere lagkamerat av meg, og han er veldig uerfaren som manager, jeg tror bare han har vært manager i 60-70 kamper. Men det du vil få umiddelbart, er at du har hele klubben ved din side.

– Ikke fordi han er en tidligere Liverpool-spiller og respekten han hadde som spiller – men det han har gjort på 18 måneder i Bayer Leverkusen er bemerkelsesverdig. De kjempet mot nedrykk da han kom, og han tok dem nesten til Champions League forrige sesong. Han kom til semifinalen i Europa Conference League der de tapte mot Roma. Denne sesongen topper de ligaen og er i Europa League, sier han.

Imponerende CV allerede

Alonso har gjort imponerende ting så langt i sin korte managerkarriere, og har også lært fra de aller, aller, aller beste.

– Tenker du på managerne han har spilt under… Carlo Ancelotti, Rafael Benítez, José Mourinho, Pep Guardiola – og fotballen de spiller… Jeg tror bare han er en slik fyr, at dersom han kom hit, så ville han hatt supporterne støtte i ryggen fra start, sier han.

«Carra» fikk så spørsmål om det måtte være slik at jobben gikk til en manager som hadde vunnet noe tidligere i sin karriere.

– Han kan vinne Bundesliga denne sesongen, og ende opp med å møte Liverpool i en Europa League-finale… Vi snakker om et lag som ikke har tapt en eneste kamp denne sesongen, i uansett turnering. Bayer Leverkusen har ikke tapt en eneste kamp. Jeg ser på Alonso og føler at han kan være det neste store managernavnet, og hvem vet hvor høyt han kan nå, sier han.

– Har du hatt et Leverkusen som vanligvis er et topp fire-lag i Tyskland. Noen ganger er de i Champions League, noen ganger i Europa League, så vil noen kanskje si at han trenger enda en jobb og enda en erfaring, men har du kommet til det nivået, så vil du gå til det neste. Dersom han ikke går til Liverpool, så vil han trolig ende opp i Real Madrid eller Bayern München, klubber han har spilt for.

Om Boehly byr 250 millioner pund for Bradley før vinduet stenger på torsdag: svar nei

Spillerbørs etter Liverpool - Chelsea 4-1Om Boehly byr 250 millioner pund for Bradley før vinduet stenger på torsdag: svar nei

Her er vår spillerbørs etter utklassingen av Chelsea, og her fikk vi behov for hele skalaen.

Kommentar 31.jan 23:13
– Å komme inn og være en av sjefene på den måten, det er jo som et eventyr

– Å komme inn og være en av sjefene på den måten, det er jo som et eventyr

PODCAST: Conor Bradley briljerte, Joe Gomez fortsetter å vise gode takter, så hva skjer nå som Andy Robertson og Trent Alexander-Arnold er friskmeldt?

Podcast Tor. 01.02. 17:05