– Trent er like god som De Bruyne, og han er høyreback!

Jamie Carragher kunne ønsket at Liverpool kjøpte en ny høyreback, mens Gary Neville tror Alexander-Arnold kan bli tidenes beste i posisjonen.

– Liverpool har ingen backup for Alexander-Arnold ettersom det er vanskelig å få kvalitet til å signere for å sitte på innbytterbenken, sier Jamie Carragher på Sky Sports.

– Jeg hadde elsket det om Liverpool kjøpte en høyreback som kan spille i de store kampene og skyve Alexander-Arnold inn på midtbanen. Det kan være utviklingen for Liverpool å spille ham på midtbanen.

Erling Braut Haaland satte rekord med sin scoring, men i andre omgang var det Liverpools visekaptein som sørget for balanse på Etihad. Avslutningen var ikke typisk for en back.

– Liverpool har ikke hatt en spiller som kan score fra det holdet siden Steven Gerrard, en som du tror har en sjanse fra 20-25 meter.

Like god som Kevin De Bruyne

«Carras» Sky Sports-kollega Gary Neville har på sin podcast vært inne på tema Trent.

TAA MOT KEV DB: Både engelskmannen og belgieren har ballferdigheter som servitør.

TAA MOT KEV DB: Både engelskmannen og belgieren har ballferdigheter som servitør.

– Jeg har til tider vært kritisk til ham. Dette er en sensasjonell fotballspiller, og et tilslag med ball du bare ikke ser.

Han tenker på likheter mellom Trent og en spiller Manchester City manglet.

– Man City har De Bruyne skadet, og han er i verdensklasse når det gjelder levering, ballbesittelse og pasningsspill. Trent er like god som han, og han er høyreback! Han er ingen tradisjonell høyreback, men det er der han spiller.

– Alt han trenger å være som forsvarer er semi-kompetent, ikke den beste i verden. Men det han må unngå er å være en risiko, og det har vært perioder over de siste årene hvor det har vært et fremtredende trekk, hvor han har vært for enkel å passere eller komme innpå. 

Høyreback eller sentral midt?

Debatten om 25-åringens posisjon er et evigvarende tema.

– Jeg ser på Liverpool av og til fordi jeg liker å se på dem

– Jeg ser på Liverpool av og til fordi jeg liker å se på dem

Pep Guardiolas beundring for Liverpool går så langt at han gjerne tar et glass og ser de røde spille.

– Det er alltid kjekt å feire foran motstandernes supportere

– Det er alltid kjekt å feire foran motstandernes supportere

Trent Alexander-Arnold sørget for at det ble poengdeling på Etihad lørdag.

– Han spiller sentral midtbane i 50-60 prosent av kampen, han går fremover og scorer mål, og oppnår tall som høyre midtbane eller høyrekanter ikke oppnår.

– Han fortsetter, og prestasjonene hans med ballen er ut av denne verden.

Flere har storebror Neville høyt på lista over de beste høyrebackene. Selv mener han at Liverpool-spilleren kan overgå alle.

– Jeg tror han har det som skal til for å bli tidenes beste høyreback, men han må bare bli litt mer seriøs i forsvarsspillet sitt.