Carragher tror dette blir den første virkelige testen av Trents nye rolle

Etter at Liverpool ble ydmyket mot Manchester City i vår bestemte Klopp seg for å endre lagets system. Nå mener Carragher at den første virkelige testen kommer.

Det var etter det forrige oppgjøret mellom Manchester City og Liverpool i vår at Jürgen Klopp innså at de rødkledde måtte endre seg umiddelbart, selv om omveltningen egentlig var planlagt til sommeren. 

Klopps menn ble avkledd og ydmyket i et 1-4-nederlag, og Trent Alexander-Arnold ble belønnet med karakter 2 på børsen etter en horribel forestilling. 

Da de rødkledde møtte den daværende ligalederen Arsenal noen uker etterpå var det med scouseren i en ny rolle som midtbanespiller når laget hadde ballen, og det systemet har vedvart til denne sesongen. 

Ny vår 

Den nye rollen har gitt Alexander-Arnold en ny vår, og tallenes tale er tydelig. 

Etter rollebyttet i 2022/23-sesongen viser statistikk fremlagt av The Telegraph at den nye visekapteinen slår flere målgivende pasninger, skaper flere sjanser, slår flere og mer presise pasninger, kommer til flere skudd og har flere ballberøringer. 

Han har, for å si det enkelt, blitt betraktelig mer innflytelsesrik i den mer sentrale rollen. 

I landslagspausen hintet han om at han selv helst ønsker å spille på midtbanen. 

– Egenskapene mine passer best til å spille sentralt i banen, og det er det jeg er best til. Man får mer ut av meg sentralt i banen, og jeg får brukt egenskapene mine i større grad, sa scouseren i landslagspausen som var, gjengitt av The Telegraph. 

SENTRAL: Den nye visekapteinen er blant lagets viktigste spillere.

SENTRAL: Den nye visekapteinen er blant lagets viktigste spillere.

Den første virkelige testen?

Denne sesongen er det kun Manchester City som har vært bedre enn Liverpool i skrivende stund, og Pep Guardiolas mannskap ligger to poeng foran de rødkledde. Jamie Carragher tror dette blir den første virkelige testen på Liverpools nye system. 

«Det kan bli kampavgjørende hvordan Klopp og trenerteamet mot et lag med Citys kvalitet finner den riktige balansen mellom Trents offensive og defensive gjøremål. Det som bekymrer meg er at det ikke har vært bra selv mot svake lag», skriver den tidligere Liverpool-spilleren for The Telegraph

Scouseren trekker frem uavgjortkampen mot Luton som et eksempel. 

«Liverpool var heldige som slapp unna med uavgjort i deres forrige bortekamp mot Luton. Lutons beste spiller den dagen var Chiedozie Ogbene, hvis instrukser var å angripe rommet på Liverpools høyreside»

«Dette fortsetter å være et tema - og en enkel strategi for motstandernes managere som finner en svakhet å utnytte, spesielt i kontringsspillet. Når Ibrahima Konaté spiller stopper har Klopp en spiller som har fart nok til å dekke opp for Alexander-Arnold, men det forblir en uperfekt løsning. Liverpools borteform så langt har vært svak, i sterk kontrast til den perfekte Anfield-formen»

Carra tror Guardiola kommer til å fokusere på å angripe på venstresiden. 

«Guardiola kommer til å fokusere på det. Det er ikke tilfeldig at Grealish hadde en av sine beste kamper for Manchester City mot Liverpool i april, da han nøt rommet og tiden han fikk da han utklasset Alexander-Arnold i en-mot-en-duellene. Doku er en av Premier Leagues største formspillere, og han vil elske å være isolert mot backen»

«Nå får vi snart den største testen på utviklingen til Liverpool og deres Trent-system», avslutter Carragher i spalten. 

– Haaland trente i går med noe ubehag

Guardiola: – Haaland trente i går med noe ubehag

Guardiola håper nordmannen kan spille en rolle mot Liverpool lørdag.

Liverpools forrige motstander var eneste laget som slo City to ganger i fjor, og dette kan Klopp ta lærdom av

Liverpools forrige motstander var eneste laget som slo City to ganger i fjor, og dette kan Klopp ta lærdom av

Finnes det en oppskrift på å slå Pep Guardiolas lag?

Innsikt 24.nov 11:14