Leverkusen-sjefen er trygg på at Alonso blir værende

Fabrizio Romano skriver at Liverpool må få en sportsdirektør på plass før de kan bestemme seg for veien videre. Det blir ikke mindre snakk om Xabi i ukene fremover...

Det har allerede blitt snakket og skrevet veldig mye om Xabi Alonso i forbindelse med Liverpool-jobben som kommer til å bli ledig når Jürgen Klopp gir seg i juni.

Det kommer ikke til å bli mindre snakk om det etter Bayer Leverkusen fantastiske prestasjon lørdag kveld, da de utspilte Bayern München og åpnet en luke på fem poeng ned til klubben som har vunnet 11 strake Bundesliga-titler siden Jürgen Klopp sist stoppet dem i 2012.

Etter kampen har Leverkusens sportsdirektør Simon Rolfes blitt spurt om 42-åringen sitter der neste sesong.

– Ja, det er jeg sikker på, sier Rolfes til Sport 1 i Tyskland.

– En av grunnene er kontrakten hans. En annen grunn er hvor komfortabel han er her, med familien, seg selv og hva han vet at han har her i denne klubben. Han har også et veldig godt lag, og vi har veldig gode utsikter for neste sesong uten at vi må endre på laget. Vi vil definitivt ha et topplag tilgjengelig neste år. Trenere som Xabi og spillere som tiltrekker seg interesse blir ofte værende hos oss, sier han videre.


Leverkusen har tatt eventyrlige 55 poeng av 66 mulige i Bundesliga denne sesongen, og har en luke på fem poeng med 13 kamper igjen. De er også med i Europa League og cupen, og har ikke tapt en eneste av de 31 kampene de har spilt denne sesongen.

– Liverpool kjenner situasjonen

På sin YouTube-kanal har «transferguru» Fabrizio Romano kommet med en oppdatering på Xabi Alonso og Liverpool.

– Liverpool er godt informert om Xabi Alonso sin situasjon, og vet alt om kontraktssituasjonen hans og hvordan de kan potensielt finne en måte å ansette ham på, sier han. 

– Liverpool er nødt å vente på sin nye sportsdirektør, som i samråd med klubben vil bestemme hvordan, når eller på hvilken måte de skal angripe situasjonen med Alonso. De må vente og se om de skal gå for en annen manager, for de har en liste, og jeg er sikker på at det ikke bare er Xabi Alonso som står på den. Men det er ingen tvil om at han er den fremste kandidaten for Liverpool, sier han videre.

STOR SEIER: Bayer Leverkusen slo Bayern München 3-0 denne helgen.

STOR SEIER: Bayer Leverkusen slo Bayern München 3-0 denne helgen.

– Jeg kan ikke se hvordan Xabi Alonso kan takke nei til Liverpool

Bayer Leverkusen på vei mot «det umulige»– Jeg kan ikke se hvordan Xabi Alonso kan takke nei til Liverpool

Bayer Leverkusen knuste Bayern München og er på vei mot sitt første seriegull.

Nyheter Lør. 10.02. 21:08
«Fortsetter det slik i de 14 siste kampene, er det ikke rart at Klopp tenker han trenger lang ferie»

Dette skriver avisene«Fortsetter det slik i de 14 siste kampene, er det ikke rart at Klopp tenker han trenger lang ferie»

Liverpool slo Burnley 3-1 og klatret tilbake på tabelltoppen. Dette skriver avisene.

Innsikt Søn. 11.02. 15:01