Alonso fikk spørsmål om Liverpool-jobben

Xabi Alonso er bookmakernes store favoritt til å overta etter Jürgen Klopp.

Liverpool-supportere og hele fotballverden fikk i dag sjokknyhetene om at Jürgen Klopp har sagt opp jobben sin, og forlater klubben etter sesongen.

Sjokket har ikke lagt seg, men hvem som skal overta klubben etter tyskeren har blitt skrevet mye om – og den fremste kandidaten og bookmakernes favoritt er Xabi Alonso. Han gir minst igjen for pengene, foran Roberto De Zerbi og Pep Lijnders.

Den tidligere Liverpool-spilleren med 210 kamper for klubben gjør det strålende med Bayer Leverkusen i Bundesliga, og topper tabellen med fire poeng ned til Bayern München etter 18 serierunder. Det kan bli Leverkusens første Bundesliga-tittel gjennom tidene.

Et par timer etter at nyheten om Klopp hadde sprukket, holdt Alonso pressekonferanse før lørdagens kamp mot Borussia Mönchengladbach. Der fikk han flere spørsmål om Klopp – og svarte både på tysk og engelsk.

– Jeg ble overrasket, først og fremst. Jeg har enorm respekt for Jürgen, og stor beundring for ham allerede fra før han kom til Liverpool. Med årene hans har det blitt større og bare vokst. Det han har oppnådd og måten han har oppnådd det på, sier han.

– Veldig lykkelig her

Om han kunne være aktuell for Liverpool var selvsagt et oppfølgerspørsmål.

– For øyeblikket er jeg veldig lykkelig her. Jeg trives med jobben min her, og føler at hver dag og kamp er en utfordring. Vi er på en intens men fin reise her med Leverkusen, og jeg prøver å gjøre mitt beste for at spillerne skal være klare for det neste. Det er målet mitt, og hva som kommer etterpå vet jeg ikke, sier han.

– Jeg er ikke på et punkt der jeg tenker på neste steg. Jeg tenker på hvor jeg er her og nå, og jeg er på et godt sted der jeg trives. Det er riktig sted for meg, så det er alt jeg kan si.

Alonso signerte en ny kontrakt med Leverkusen i oktober, som strekker seg til juni 2026. Han var den store favoritten til å ta over Real Madrid etter denne sesongen, før Carlo Ancelotti i romjulen satte en stopper for alle spekulasjoner og signerte til 2026. Det var ventet han skulle ta over Brasil.

Har avkreftet Liverpool-klausul

I oktober meldte Bild at Alonson hadde en klausul i kontrakten sin om at Alonso kunne forlate Leverkusen dersom han fikk en henvendelse fra Bayern München, Real Madrid eller Liverpool til sommeren.

Det er en nyhetssak som har blitt hentet opp mye igjen nå i sosiale medier, men som ble avkreftet av Leverkusens daglige leder Fernando Carro i november.

– Nei, men du trenger ikke en klausul. Vi har et veldig, veldig godt forhold til Xabi, og han vet at vi er en seriøs klubb. Når alt kommer til alt vil vi ikke tvinge noen til å bli her dersom han ikke ønsker det. Vi vil at han skal være så lykkelig og ha det så bra hos oss at det eneste han vil er å bli, og det er målet vårt, sa Carro.

– Det er ingenting skriftlig (om at han kan gå til en av sine tidligere klubber). Men noen ganger finnes det enigheter som ikke er nedskrevet også. Vi vet at dersom han må dra i fremtiden, så vil vi kunne snakke sammen. Og jeg håper at vi ikke må det, at han blir her og er lykkelig i Leverkusen.