Alonso har avtale med Leverkusen om at han kan dra når han vil

Den tyske klubben lar fremtiden være opp til Xabi Alonso selv.

Om vi sammenligner bookmakernes spådommer med supporternes ønsker, hvertfall de i sosiale medier, er det en kar som skiller seg ut for Liverpool-jobben.

Det er Xabi Alonso, midtbanespilleren som selv spilte i rødt i 2004-2009, og nå trener Bundesliga-lederen.

Flere kilder omtaler en muntlig avtale som 42-åringen har med sin nåværende arbeidsgiver Bayer Leverkusen. 

Ifølge disse vil ikke tyskerne stå i veien om/når spanjolen kunne tenke seg å dra videre. Dette har blitt uttrykt både privat og offentlig.

Alonso har to og et halvt år igjen av Leverkusen-kontrakten han forlenget i august 2023. Det skal ikke være noen utkjøpsklausul i kontrakten.

Har en plan å følge

Det er likevel ikke rett frem hva fremtiden skal være for Xabi, noe den spanske journalisten Guillem Balague skriver om i sin spalte for BBC. Balague følger spesielt spansk fotball tett, og mange husker han godt fra tida med Rafal Benitez på Anfield.

«Ingenting har endret seg. Planen hans har alltid vært den samme. Tanken har hele tiden vært at hvis det gikk bra ville Real Madrid og Liverpool være et mulig neste steg, mens hvis det gikk mindre bra ville det alltid være mulig å vende tilbake til hjembyen San Sebastian og Real Sociedad.»

ET STORT LIVERPOOL-ØYEBLIKK: Dida spreller, Alonso har scoret i Istanbul, et mirakel er i anmarsj.

ET STORT LIVERPOOL-ØYEBLIKK: Dida spreller, Alonso har scoret i Istanbul, et mirakel er i anmarsj.

Balague påpeker at jobben Alonso gjorde med Real Sociedad B fort kunne sendt han til førstelagsjobben, hadde det ikke vært for de glimrende resultatene til Imanol Alguacil.

52-åringen har ledet baskerne siden 2018. Han vant cupen i 2019/20. I 2022/23 ble han utropt til årets trener av storavisen Marca.

Jobbet i lang tid med å utvikle seg

Alonsos trenerplan går derimot langt tilbake i tid, mener Balague.

«Alonso var i høyeste grad en trener- og fanfavoritt i Real Madrid da han bestemte seg for å gå til Bayern München i 2014, der han spilte sine tre siste sesonger før han la opp som spiller.»

«Det var en avgjørelse som overrasket mange, men han tok den for å lære mer om treneryrket under Pep Guardiolas veiledning og for å lære seg flytende tysk, noe han har god nytte av i dag.»

Han har brukt spiller- og trenerkarrieren til å lære av noen av de største navnene i bransjen, fra Jose Mourinho, Carlo Ancelotti og Rafael Benitez, og snart kan flere av hans tidligere arbeidsgivere, Real Madrid, Liverpool og Bayern München, være i spill.

«Men det er fortsatt mye som skal diskuteres og det eneste som er sikkert er at til tross for all praten og spekulasjonene, har Alonso og Bayer Leverkusen noe ugjort denne sesongen - og han vil ikke bli påvirket av støyen.»

«Alonso, og ingen andre, vil avgjøre når det er på tide å forlate Bayer Leverkusen.»

Nå begynner jakten på den nye sportsdirektøren - dette er de heteste kandidatene

Nå begynner jakten på den nye sportsdirektøren - dette er de heteste kandidatene

Liverpool må nå finne seg en sportsdirektør som skal finne Liverpools neste manager.

Innsikt 30.jan 10:30
Alonso fikk spørsmål om Liverpool-jobben

Alonso fikk spørsmål om Liverpool-jobben

Xabi Alonso er bookmakernes store favoritt til å overta etter Jürgen Klopp.