– Jeg måtte bare glemme at jeg hadde vært ute i fire måneder

Andy Robertson var tilbake på Liverpools venstreback og startet sin første kamp på over fire måneder.

Andy Robertson har vært en fantastisk spiller for Liverpool under Jürgen Klopp. Første halvdel av hans første sesong måtte han se fra sidelinjen, men da han først var inne, så har han ikke sett seg tilbake.

Skaden han fikk i landskamp for Skottland mot Spania i oktober har holdt ham ute i fire måneder, og dette ligger an til å bli den sesongen i karrieren der han er på banen i færrest kamper.

Andy Robertson i Liverpool:

Sesong

Antall kamper totalt

2017/18

30

2018/19

48

2019/20

49

2020/21

50

2021/22

47

2022/23

43

2023/24

12 (til nå)

– Jeg elsket dette. Manageren snakket med meg i går, og sa bare: «vi har ikke så mange alternativer!». Han ba meg bare om å glemme at jeg hadde vært ute i fire måneder, og det er lett for ham å si! Men det var innstillingen min da jeg våknet opp. Jeg måtte prøve å glemme det, og håpet at alt fungerte, og det synes jeg det gjorde, sier han til Liverpoolfc.com.

– Jeg følte at jeg hadde rytmen. Jeg var opp og ned linjen slik jeg vanligvis ville vært, og prøvde å hjelpe «Lucho» med overlapper for å bli involvert i kampen.

Sykdom i troppen

Hadde ikke Joe Gomez blitt sendt hjem med sykdom, er det ikke sikkert Robertson ville startet her heller.

– Jeg er glad for å være tilbake, og for å få 94-95 minutter. Glad for å starte igjen, og forhåpentligvis vil alt være i orden ut sesongen. Fire måneder er lenge å være ute, men guttene har gjort det utrolig bra. Nå må jeg bare ta steget opp til de andre sitt nivå, og i dag var en god start.

Robertson fikk spørsmål om sykdommen som har herjet i troppen.

– Det starter vanligvis på skolene med barna, som tar det med seg hjem og så får de voksne det. Så sprer det seg rundt i garderoben raskt. Vi har nå en full uke der vi kan forberede oss til Brentford-kampen, og forhåpentligvis kan guttene som har vært syke komme tilbake uten at noen andre blir smittet, sier han.

– Forhåpentligvis kan vi dra til Brentford med vår sterkeste stall. De har fått et godt resultat, og det er aldri lett å komme dit. Vi må være på vårt beste.

Nå har Liverpool en full uke på treningsfeltet før det er bortekamp mot Brentford neste lørdag.

– Nå ser Anfield helt fantastisk ut

– Nå ser Anfield helt fantastisk ut

Anfield Road Stand nærmer seg endelig helt ferdig.

Nyheter Søn. 11.02. 12:11
Ingen forsvarsspiller har flere målgivende i Premier League-historien

Ingen forsvarsspiller har flere målgivende i Premier League-historien

Før han måtte ut med skade passerte Trent Alexander-Arnold lagkameraten sin på motsatt back.

Innsikt Søn. 11.02. 10:29