– Det er superviktig at vi har fått Robertson tilbake

Andy Robertson startet sin første kamp siden 8. oktober.

Andy Robertson var lenge ute med skulderskaden sin, og sist han startet en kamp for Liverpool var borte mot Brighton så langt tilbake som 8. oktober.

Fire måneder og to dager senere var han i startoppstillingen mot Burnley – og gjorde sakene sine veldig bra. Han har vært tilbake som innbytter i de siste kampene, men dette var noe annet.

– Det som nå var spesielt med Robertson, er at så lenge vi har jobbet sammen, har han aldri vært så lenge ute. Så det har vært veldig merkelig for ham. Det er superviktig, og han spilte en veldig god kamp, sa Klopp på pressekonferansen etter 3-1-seieren mot Burnley.

Fikk endelig skikkelige treningsøkter

Liverpools kampprogram har vært ekstremt tett, men før Burnley-kampen hadde laget hele seks dager og tid til å trene. Det vil de også ha før neste kamp mot Brentford, og det vil trengs slik skade- og sykdomssituasjonen er.

– Det er ikke bare det at han har kommet tilbake, men selv når han har kommet tilbake har vi hatt andre typer treningsøkter fordi vi spiller kamper hele tiden. Vi har ikke noen skikkelige økter der du kan kjenne kampene, så det blir småkamper på trening med de andre som restituerer seg og de få spillerne som ikke har spilt, forklarer Klopp.

– Når du kommer tilbake fra skade så gjør du andre typer økter, så han trengte forrige uke med tre økter, en stor bane og 11 mot 11, slik at han fikk kjenne på situasjonene igjen. I tillegg måtte vi presse ham litt, bare for å ignorere det at han ikke kan ha rytmen – slik at han tvinges til å komme inn i den, og det er det han har gjort, sier han.

Robertson har spilt 279 kamper for Liverpool. Lørdagens kamp var bare hans 12. for sesongen.

– Jeg kan ikke se hvordan Xabi Alonso kan takke nei til Liverpool

Bayer Leverkusen på vei mot «det umulige»– Jeg kan ikke se hvordan Xabi Alonso kan takke nei til Liverpool

Bayer Leverkusen knuste Bayern München og er på vei mot sitt første seriegull.

Kom med ny oppdatering på Trents skade og sykdommen i troppen

Kom med ny oppdatering på Trents skade og sykdommen i troppen

Liverpool-manageren hadde ingen «luksusproblemer» mot Burnley.