– Vi ønsker å vinne alt for ham, for oss og for fansen.

Ibrahima Konate tror nyheten om Jürgen Klopps avgang vil gi Liverpools spillere ekstra motivasjon til å gjøre hans siste sesong til en minneverdig én.

Klopp kunngjorde forrige uke at han vil trekke seg som Liverpool-sjef etter sesongen, og ender med det en æra som har fått klubben tilbake der de hører hjemme.

Etter nyheten svarte spillerne hans på nyheten med å levere en 5-2-seier over Norwich City i FA-Cupens fjerde runde på søndag, og kanskje fikk de litt ekstra motivasjon til å gjøre denne sesongen til noe helt spesielt.

Det kan i alle fall virke sånn om man skal tro Konate, som snakket om sjokket i et intervju med Liverpoolfc.com.

– Selvfølgelig var det veldig emosjonelt, for ingen forventet dette fra manageren. Verden forventet ikke dette!

– Alle ble overrasket, men dette er fotball, og fotball er galskap. Jeg har ikke ordene, jeg vet ikke hvordan jeg skal beskrive følelsene mine, men det er helt klart veldig viktig for oss å vise treneren at vi er med ham resten av denne sesongen. Vi ønsker å vinne alt for ham, for oss og for fansen.

Ibou var også klar på at det ville gi spillerne ekstra motivasjon resten av sesongen.

– Ja, selvsagt. Da han sa at han skulle dra, tenkte jeg at 'i de siste fire månedene må jeg gi livet mitt for ham’.

GÅR I KRIGEN: Konate er klar for å gå i krigen resten av sesongen.

GÅR I KRIGEN: Konate er klar for å gå i krigen resten av sesongen.

Fem uavgjorte på rad mot Chelsea

Men som Jürgen Klopp har sagt tidligere i uken, de røde må holde fokus på de neste kampene på tross av avskjeds-nyheten. 

– Det er en stor ting for klubben og fansen, men som manageren sa, til neste kamp mot Chelsea kan vi ikke tenke på dette, og det vil hjelpe oss masse om fansen sørger for at Chelsea vet at de er på bortebane på Anfield.

Med seier i onsdagens kamp vil Liverpool beholde luken på toppen av ligaen på fem poeng ned til Manchester City på andreplass, men Chelsea har vist seg å være en vanskelig motstander de siste sesongene.

Siden Konate sluttet seg til de røde sommeren 2021, har det utrolig nok blitt fem uavgjort resultater på rad i ligaen, mens både Carabao Cup og FA Cup-finalene i 2022 endte med straffesparkkonkurranser.

– Det er galskap! Da vi kvalifiserte oss til finalen i Carabao Cup tidligere denne måneden, sa jeg «Chelsea igjen?!» Vi har så mange uavgjorte kamper mot dem, og jeg håper at dette vil være dagen vi endelig vinner.

Liverpools franske stopper sier også at det er ekstra utfordrende å møte hans franske landslagskollegaer.

– Det er også ekstra spesielt for meg siden jeg har så mange venner i Chelsea, venner fra landslaget.

– Så det er dobbelt så utfordrende, fordi Chelsea er et godt lag som er vanskelig å spille mot, men også fordi når jeg spiller mot venner vet jeg at de vil snakke om det hvis vi taper.

FRANSKE VENNER: Chelsea kampen byr også på en ekstra utfordring for Konate som må spille mot franske landslagskollegaer.

FRANSKE VENNER: Chelsea kampen byr også på en ekstra utfordring for Konate som må spille mot franske landslagskollegaer.

Tilbake fra skader

Liverpools lag har blitt styrket de siste dagene av at flere nøkkelspillere har kommet tilbake fra skader. Trent Alexander-Arnold, Dominik Szoboszlai og Andy Robertson var alle tilbake i troppen mot Norwich. Alexis Mac Allister er også klar til Chelsea-oppgjøret.

Spesielt Robertson fikk en flott mottakelse på søndag da han gikk på banen for første gang siden oktober, og Konate tror at returen hans kan gi et stort løft til både laget og supporterne.

– Fansen elsker Robbo og Robbo elsker fansen. Det var en veldig hyggelig mottakelse, og jeg var så glad på hans vegne. Dette gir ham et stort løft for å komme tilbake til sitt beste.

TILBAKE: Andy Robertson fikk en veldig hyggelig mottakelse av fansen mot Norwich.

TILBAKE: Andy Robertson fikk en veldig hyggelig mottakelse av fansen mot Norwich.

Skryter av ungguttene

Konate snakket også varmt om prestasjonene til Jarell Quansah, som fylte 21 år på mandag, og Conor Bradley, som har vært en utrolig som stedfortreder for Alexander-Arnold de siste ukene.

– Han er veldig selvsikker, og jeg tror det er litt av magien til Jürgen at han klarer å hjelpe de unge spillerne inn i troppen, sa han om Quansah.

– Han var med i troppen mot Newcastle, og han løste vanskelige situasjoner godt, så han fikk nok mye selvtillit av det.

– Han er veldig god med ballen også, og jeg er veldig glad for å ha ham i troppen vår. Det er stort for ham, og jeg vet at han vil jobbe og bare bli bedre.

GODE UNGGUTTER: Flere av ungguttene imponerte mot Norwich.

GODE UNGGUTTER: Flere av ungguttene imponerte mot Norwich.

Konate var også imponert over Bradley, som ble kåret til «man of the match» etter å ha levert to målgivende pasninger mot Norwich.

– Han er gal! Jeg vet ikke om han spiller så offensivt fordi han vet at jeg dekker for ham.

– Jeg elsker Conor, han hadde en et langt skadeavbrekk, og jeg vet at det ikke var lett for ham, men han kom tilbake og nå har han spilt masse. Han har gjort det veldig bra og jeg er glad på hans vegne.

Liverpool er ligaens beste bytte-lag

Liverpool er ligaens beste bytte-lag

Jürgen Klopp var en stor pådriver for at det skulle bli utvidet fra tre til fem bytter, og nå ser vi hvorfor.

Michael Edwards har takket nei til Liverpool-tilbud

Michael Edwards har takket nei til Liverpool-tilbud

Fabrizio Romano har meldt at Michael Edwards har sagt nei til et tilbud om en ledende stilling i Liverpools restrukturerings-prosjekt.