– Han er en utmerket forsvarsspiller, men kan fortsatt bli bedre

Virgil van Dijk har stor tro på at Ibrahima Konaté kan bli enda bedre.

Virgil van Dijk og Ibrahima Konaté hadde en god kamp i Liverpools midtforsvar da Arsenal gjestet Anfield på lørdag. Med Joel Matip ute for resten av sesongen, blir det svært viktig at de to holder seg skadefrie dersom de røde skal kunne kjempe om de største pokalene utover våren.

– Han vokser fortsatt som spiller, og er en utmerket forsvarsspiller, sier van Dijk om sin makker i et intervju med liverpoolfc.com

– Han har alt som en moderne fotballspiller trenger for å være helt i toppsjiktet av midtstoppere. Det er mye som kreves av oss. Vi spiller med ballen, står høyt, og du trenger hurtigheten for å håndtere så mye bakrom. Han trenger fart og hodestyrke også, og gjør det bra, sier han.

Må bli vant med å spille ofte

Det største ankepunktet mot franskmannen, er at han har slitt med en del skader. Spesielt muskelskader som har gjort at han har blitt ute en stund. Liverpools kaptein van Dijk har egentlig kun hatt den ene store skaden i sin karriere – som var da han var ute i lang tid etter at en takling fra Jordan Pickford ødela kneet hans.

– Det handler om å bli vant med å spille hver tredje dag, ta vare på kroppen, og styre belastningen i kamper og treninger, og så gjøre bestemte ting. Han lærer fortsatt, og jeg snakker mye med ham om enkelte ting, siden det er mitt ansvar å dele erfaringer med ham. Han lærer, og kan bli enda bedre enn han allerede er. Det er det samme for Jarell Quansah, sier van Dijk.

– Jeg vil bare dele av min erfaring. Jeg har vært ganske lenge i spillet nå, og har hatt en del suksess, så jeg vil bare dele med de yngre spillerne. Disse spillerne er bedre enn det jeg var på deres alder, men det handler om å gjøre det over lang tid.

– Jeg liker hvordan han spiller nå, men han kan bli enda bedre og utvikle seg. Det er fint å se progresjonen og utviklingen, og at spillerne høre etter, er villige til å lytte og lære. La oss se hva det kan bringe.

Burnley - Liverpool spilles lørdag kl. 18.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.

– Jeg tror ikke jeg fornærmer noen ved å si at vi ikke er favoritter

– Jeg tror ikke jeg fornærmer noen ved å si at vi ikke er favoritter

Manager Vincent Kompany mener laget hans ikke har noe å tape når Liverpool gjester Turf Moor.

Slik ble Boxing Day den store fotballdagen

Slik ble Boxing Day den store fotballdagen

2. juledag samles hele England for å se på fotball. Her kan du lese mer om hvorfor akkurat det har blitt dagen for fotball.

Innsikt 26.des 2023 09:05