Van Dijk har kommet med sitt motsvar til Roy Keane

Nederlenderen synes ikke Manchester United-profilen traff spesielt godt på kommentarene sine.

I kjølvannet av Liverpools 0-0 kamp mot Manchester United har Virgil van Dijks kommentarer etter kampen kommet i søkelyset i engelsk og norsk presse. Han sa nemlig dette til pressen:

– Det var kun et lag som forsøkte å vinne kampen. Dessverre skjedde det ikke. Vi ønsker å vinne hver eneste kamp, spesielt mot et lag som dem. Det var frustrerende da vi var overlegne i alle aspekter og de bare håpte på en kontring.

Det likte ikke Roy Keane spesielt godt, som kalte midtstopperen for arrogant ovenfor hans tidligerek klubb, Manchester United.

Dette var en misbrukt mulighet for dem, men det er litt arrogant fra van Dijk å snakke ned United. Han må huske at han spiller for en klubb som bare har vunnet én tittel på over 30 år.

I opptakten til morgendagens West Ham-kamp har Liverpool-kapteinen kommet med sitt motsvar etter diskusjonen i Sky Sports sitt studio.

– Jeg liker Roy Keane, så hvis han sa det, er det helt greit. Han er Manchester United tvers gjennom, og jeg forstår at han reagerer slik, men jeg følte ikke at det var en arrogant kommentar av meg. Alle som så kampen følte nok det samme, hva mener dere (pressen)? Vi hadde muligheten, men klarte ikke å score, og det er frustrerende, sier han ifølge Liverpool Echo.

BAUTA: Virgil van Dijk hadde god kontroll på Rasms Højlund, selv om dansken kom seg til en god sjanse på Anfield.

BAUTA: Virgil van Dijk hadde god kontroll på Rasms Højlund, selv om dansken kom seg til en god sjanse på Anfield.

– Ble jeg overrasket over Uniteds tilnærming? Nei. Åpenbart er de ikke i den beste situasjonen, og hvis du kommer hit etter å ha tapt stort i fjor, vil du være mer enn fornøyd med ett poeng. Du kunne se hva spillplanen deres var, og hva vi prøvde å gjøre. Jeg føler at mine kommentarer stemmer, for vi gjorde alt for å vinne den kampen.

Ny tur til Wembley?

Med helgens resultat falt de røde ned på en andreplass, men det kan endre seg allerede på lørdag når Arsenal gjester Anfield. Det tenker ikke van Dijk på helt enda.

– Vi ser ikke på tabellen, det er deres jobb (pressen). Vi er i desember, og det er en svært tøff periode. Vi møter først West Ham, og om tre dager trenger vi supporterne igjen. De må være klare og fulle av energi, for vi vil til semifinalen (av ligacupen).

Flere storlag er allerede ute av turneringen, så denne sesongen være en en gylden mulighet til å gjøre som i 2022: Ta seg hele veien til finalen på Wembley.

– Det er det første trofeet som er innen rekkevidde, men det blir en tøff kamp mot et lag i form med gode spillere. Jeg skal selvfølgelig gi alt, slik jeg alltid gjør, sier nederlenderen.

POKAL: Virgil van Dijk og Liverpool sikret seg ligacup-trofeet på Wembley i 2022.

POKAL: Virgil van Dijk og Liverpool sikret seg ligacup-trofeet på Wembley i 2022.

Slik som mot West Ham, er det også ventet 57 000 tilskuere på Anfield til kampen mot West Ham onsdag kveld. Liverpool-kapteinen håper laget kan dra nytte av den gode stemningen under flomlysene.

– Jeg elsker den nyoppussede delen av Anfield, og vi trenger dem. Det blir en krevende kamp, og alle er litt slitne. Energien fra publikum må dytte oss frem, og forhåpentligvis ender med det avansement, avslutter han.

Liverpool - West Ham sparkes i gang onsdag 21.00. Kampen sendes direkte på TV3+ og Viaplay.