«Vi ser det hver dag på trening og i hver eneste kamp han spiller»

Virgil van Dijk trekker frem to spillere i kampprogrammet til Manchester United-kampen.

Kaptein Virgil van Dijk trekker frem Mohamed Salah i sin spalte i kampprogrammet til kampen mot Manchester United. Egypteren scoret sitt mål nummer 200 for Liverpool forrige helg. Han er den femte spilleren i klubbens historie til å oppnå den bragden. 

Han skjøt seg også inn på topp ti-listen over toppscorerne i Premier League-æraen med sitt 150. mål i den engelske toppdivisjonen. 

Van Dijk er ikke overrasket over at Salah fortsetter å levere sesong etter sesong. 

«Vi kan alltid se etter inspirasjon hos våre egne, og for øyeblikket finnes det ikke mange bedre eksempler enn det Mo Salah gjør denne sesongen. Uansett hvor mange mål han scorer eller skaper, vil han alltid ha mer», skriver kapteinen.

«Sulten, viljen og profesjonaliteten han viser er med på å sette en utrolig standard, og jeg er helt sikker på at han setter seg nye mål etter å ha nådd nummer 200 for Liverpool. Det er bare sånn han er». 

«Vi ser det hver dag på trening og i hver eneste kamp han spiller. Han er umettelig. Det å ønske å være så god som mulig er én ting, men det å legge ned innsatsen som trengs for å være det er noe annet. Mo har gjort det siden første stund. Som kaptein vil jeg benytte anledningen til å gratulere ham med den utrolige bragden, og forhåpentligvis er det mange flere mål i vente», skriver van Dijk før United-kampen.

Melding til Matip

Van Dijk trekker også frem stoppermakker Joel Matip i spalten. Matip måtte ut med skade i kampen mot Fulham for to uker siden, og det viste seg å være en alvorlig korsbåndskade. 

Operasjonen var vellykket, men det virker usannsynlig at vi kommer til å se 32-åringen på banen igjen denne sesongen. Det synes van Dijk er trist. 

«Den andre spilleren jeg ønsker å nevne er Joel Matip. Han pådro seg en alvorlig skade mot Fulham, og alle er skuffet på hans vegne. Men vi skal være der for ham underveis i opptreningen».

«Jeg vet av erfaring at han kommer til å ha noen utrolige folk rundt seg i klubben mens han legger sin innsats i å komme tilbake på banen igjen. Forhåpentligvis kommer han tilbake sterkere enn noen gang», skriver van Dijk.

Nederlenderen og Matip tilbrakte et halvt år sammen i opptrening i 2020/21-sesongen. La oss håpe at det ikke blir tilfelle denne gangen!

Manchester United skulle ikke «kollapse som Liverpool», men akkurat nå er det fryktelig mye som går galt på Old Trafford

Manchester United skulle ikke «kollapse som Liverpool», men akkurat nå er det fryktelig mye som går galt på Old Trafford

Toalettene flyter over, regnet trenger gjennom taket, og spillerne underpresterer. Det meste går galt i den røde delen av Manchester.

Innsikt 16.des 2023 19:48
Det som skjedde etter 7-0-seieren bør fungere som en advarsel

Det som skjedde etter 7-0-seieren bør fungere som en advarsel

Alle husker 7-0 over Manchester United, men mange har kanskje fortrengt det som skjedde seks dager senere.

Kommentar 16.des 2023 17:31