– Vi er knust for Joel Matip

Joel Matip skal opereres. Så venter en lang rehabiliteringsperiode.

Onsdag bekreftet Jürgen Klopp at det var en korsbåndsskade (ACL) for Joel Matip. Det betyr at sesongen med all sannsynlighet er over, og at han kanskje har spilt sin siste kamp for Liverpool.

Kontrakten hans går ut etter denne sesongen, og dette er en skade som tar mange måneder.

James Pearce i The Athletic rapporterer at 32-åringen nå vil legges under kniven, før det venter en lang vente- og opptreningsperiode.

– Lagkameratene er knust

At Joel Matip er godt likt internt er noe de fleste vil ha fått med seg, og spesielt Virgil van Dijk er begeistret for sin stopperkollega.

Dette er samme type skade som van Dijk selv fikk etter Jordan Pickfords «takling» på ham i 2020. Da var nederlenderen ute i ni måneder.

– Vi er i desember, og det er så mange kamper som kommer. Dessverre mistet vi Joel Matip her om dagen, og vi er alle knust for det, sa van Dijk til Liverpoolfc.com etter kampen. 

Kapteinen er en av de som har vært tydelig i kritikken mot den voldsomme kampbelastningen det er på spillere i dagens fotball.

– Dette er et tegn også. Vi har så mange skader rundt om i fotballen, og det er noe vi må se på, sier han.

Ifølge Michael Reid i Opta har Liverpool kun tapt fem av de 72 Premier League-kampene der Matip og van Dijk var stopperpar. Det har blitt 51 seire, 16 uavgjorte og kun fem tap. På Anfield er statistikken 26 seire, fire uavgjorte og null tap…

Joel Matip kan ha spilt sin siste kamp for Liverpool

Sesongen er trolig over for Joel Matip

Midtstopperen, som er på utgående kontrakt, har pådratt seg en svært alvorlig kneskade.

Måtte sy kneet til Mac Allister i pausen

Måtte sy kneet til Mac Allister i pausen

Forhåpentligvis er argentineren klar mot Crystal Palace.