– Jeg har stor respekt for Arsenal, men dette er en kamp jeg ser frem til og vil vinne

Det nærmer seg ny storkamp på Anfield, når ligaleder Arsenal kommer lørdag kveld.

Etter snart halvspilt sesong henger Liverpool med i toppen av tabellen, og lørdag kommer Arsenal til Anfield for et skikkelig storoppgjør. Dersom de røde skulle vinne kampen, vil de toppe Premier League til jul. 

Liverpool slo tilbake etter 0-0 mot Manchester United forrige helg med å knuse West Ham 5-1 onsdag kveld – i en kamp kaptein Virgil van Dijk startet. Nå er de røde klare for semifinalen i ligacupen på nyåret. Allerede etter kampslutt hadde nederlenderen fokus på neste oppgave, som venter på Anfield igjen lørdag kveld.

– Vi har en veldig tøff kamp foran oss. Arsenal er i veldig god form. Det komme åpenbart til å bli en stor kamp, og en jeg definitivt ser frem til, sier hovedpersonen selv til Liverpoolfc.com.

– De er veldig gode, og har et veldig bra lag på alle måter. Vi må også være veldig gode i helgen for å vinne kampen – men jeg liker å se på mitt eget lag og hva vi kan bringe til bords. Vi kan også komme med mye, og gjøre det vanskelig for dem også. Jeg har veldig stor respekt for dem, men ønsker å vinne kampen og vi skal gjøre alt det vi og jeg kan for å gjøre det, sier han.

Liker det tette programmet i England

Denne måneden kommer kampene ekstremt tett. Kampen mot Arsenal blir den sjuende i desember – og etter det venter Burnley på Boxing Day.

– Jeg har spilt i England en god stund nå, så jeg er godt vant med den intense perioden som desember måned er. Innsikten fra meg vil være: sov godt, spis godt, få behandling, restitusjon, og spill. Det er syklusen som bare fortsetter. Det er krevende til tider, men det er en del av det vi gjør og må gjøre for å være klare. Når alt kommer til alt spiller alle kamper for å vinne dem, og ingen andre ser hva som egentlig ligger bak eller før kampene. Men det er mye vi må gjøre for å være klare. Det er en del av det, så la oss kjøre på, sier van Dijk.

– Følelsen jeg har for øyeblikket er at vi fortsatt forbedrer oss, og vokser. Vi er ganske fornøyd med hvordan vi ligger an, og spesielt dersom du sammenligner med hvor vi var i fjor. Det er så mye vi fortsatt kan oppnå,, og følelsen er at vi kan få det til. Det er fortsatt langt i vei, så vi vil kjempe og fortsette å forbedre oss.

Se noen av de klassiske scoringene fra kampene mellom Liverpool og Arsenal:

Et lag i utvikling

Forrige sesong kom Liverpool på femteplass – et hav bak topplagene. Det ble til slutt 17 poeng bak Arsenal, som ble nummer to fem poeng bak Manchester City igjen.

Denne sesongen ser det ut til å bli langt mindre avstand mellom lagene, og det etter en sesong der Liverpool har hatt større utskiftninger i spillerstallen enn de fleste.

– Det er alltid rom for forbedring etter min mening. Spesielt dersom du ser på vårt lag, med så mange yngre spillere som kommer opp og frem og får mulighetene. Det handler om å få erfaringen, og vise kvalitetene dine og hva du er kapabel til. Og gjøre alt sammen, for det er nøkkelen, så vi må holde det gående, sier kapteinen.

– At vi er robuste er det minste vi skal være, som hvilket som helst lag. Du skal aldri gi opp og aldri føle at du har tapt kampen slik at du ikke kan komme tilbake fra 0-1 eller 0-2, eller selv med et rødt kort. Det handler om å fortsette og aldri gi opp, og det er definitivt en styrke vi har, og det er også noe av det viktigste.

Liverpool - Arsenal spilles lørdag kl. 18.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.

Liverpool kan bare få én tidligkamp til denne sesongen

Liverpool kan bare få én tidligkamp til denne sesongen

Torsdag ettermiddag kom bekreftelsen om at Brentford - Liverpool spilles 13.30 i februar.

«Hvis nødvendig vil supporterne stoppe superligaen – igjen»

Ikke frykt for reprise«Hvis nødvendig vil supporterne stoppe superligaen – igjen»

Folkene bak superligaen vil spinne torsdagens «seier» i EU-domstolen for alt det er verdt, men i realiteten er det ingen frykt for mer superligadrama fra de engelske klubbene.

Kommentar 21.des 2023 19:09