– Vi må bruke frustrasjonen til vår fordel

Virgil van Dijk forteller om et Liverpool-lag som ønsker å revansjere søndagens kamp.

Helgens kamp mot Manchester United ble ikke slik en del forventet på forhånd, da Liverpool var store favoritter på hjemmebane både hos bookmakere og hos ekspertene. Kampen endte 0-0, og Arsenal passerte de røde på tabellen.

Etter kampen snakket Virgil van Dijk om sin frustrasjon, og mente det kun var et lag som forsøkte å vinne kampen – noe han ble kritisert for av Roy Keane i Sky Sports-studio. Han kalte Liverpool-kapteinen arrogant.

Også i kampprogrammet før kveldens kamp mot West Ham skriver nederlenderen om frustrasjon etter søndag.

– Det sier mye om standardene vi har satt for oss selv. Ikke bare for denne sesongen, men også i de fleste sesongene før denne. At vi kan spille uavgjort i en kamp mot Manchester United, fortsatt være ubeseiret hjemme samtidig, men at den fremste følelsen er skuffelsen, skriver van Dijk.

– Det er slik jeg vil ha det

Dersom Liverpool gjør jobben i kveld, vil de være blant de fire semifinalistene i ligacupen denne høsten. Fra før er Chelsea, Middlesbrough og Fulham klare.

– Det er noe jeg aldri ønsker å endre på. Det å alltid sette høye standarder og alltid ønske noe bedre er en del av det å spille for en klubb som Liverpool. Dersom vi leverer én gang, må vi levere enda en gang. Vinner du en kamp må det første spørsmålet være hva vi kan gjøre for å vinne den neste. Jeg vil ikke ha det på noen annen måte, sier han.

– Ja, det gjør at det blir press, men press er noe vi kan og trives med. Noen av våre beste øyeblikk denne sesongen har kommet når presset har vært på sitt høyeste. Så når kampene kommer tett og raskt etter hverandre, og alle mostandere er en ny utfordring, så må vi gjøre alt vi kan for å få mest mulig ut av hver enkelt kamp.

– Det er det å være Liverpool-spiller handler om, skriver han.

Semifinalene i ligacupen trekkes like etter kveldens kamp.

Liverpool - West Ham spilles onsdag kl. 21.00, og vises på TV 3+ og Viaplay.

West Ham har funnet formen, samtidig som de offensive korta sprudler

West Ham har funnet formen, samtidig som de offensive korta sprudler

«The Hammers» er blant formlagene, og ikke minst har de en trio som ser målfarlig ut.

– Av og til må du også være litt heldig

– Av og til må du også være litt heldig

Liverpool venter fremdeles på at det skal løsne skikkelig for Darwin Nunez.