Liverpool kan bare få én tidligkamp til denne sesongen

Torsdag ettermiddag kom bekreftelsen om at Brentford - Liverpool spilles 13.30 i februar.

Denne sesongen har misnøyen rundt Liverpools mange tidligkamper på lørdag nådd et nytt nivå, men det har ikke stoppet Premier League fra å gi de røde enda flere.

Torsdag ettermiddag kom nemlig bekreftelsen om at bortekampen mot Brentford skal spilles lørdag 17. februar kl. 13.30. Det markerer klubbens femte denne sesongen, og ifølge The Athletic er seks kamper det maksimale antallet.

«I pakke A (13.30-kampene) kan et lag velges maksimalt seks ganger i løpet av en sesong, og alle må velges minst én gang».

Selv om mange (spesielt Jürgen Klopp) er misfornøyde med kamptidspunktet, har det faktisk endt veldig godt i kampene så langt denne sesongen. Det startet med en 3-1 seier over Wolverhampton, før Everton ble slått 2-0 etter landslagspausen. De so siste har endt med uavgjort mot Manchester City og seier mot Crystal Palace.

Det er kanskje verdt å nevne at samtlige av kampene også har vært på bortebane. Det gjelder selvfølgelig også i den femte mot Brentford.

TIDLIGKAMP: Trent Alexander-Arnold stilnet Manchester City-supporterne på Etihad med en sen scoring.

TIDLIGKAMP: Trent Alexander-Arnold stilnet Manchester City-supporterne på Etihad med en sen scoring.

Irriterer seg stadig

Jürgen Klopp har ved flere anledninger vært svært kritisk til Liverpools mange tidligkamper. Det boblet litt over for Liverpool-sjefen da han fikk spørsmål om akkurat det før kampen mot Crystal Palace for et par uker siden.

Ditt favoritt-avsparktidspunkt mot Crystal Palace i helgen», sa reporteren litt lattermild til ham.

Det er modig av deg å komme med en vits om det, svarte tyskeren kontant.

Liverpool-treneren har også et poeng, for ingen andre lag har spilt like mange 13:30-kamper som de røde. Det totalte tallet er 24 (siden 2019/20-sesongen), tre flere enn Manchester City på andreplass. Til sammenligning har Arsenal 16.

Tidlig i desember kom nyheten om at Premier League hadde solgt rettighetene sine til å vise kamper i Storbritannia fra 2025 til 2029. Ifølge The Telegraph vil det betyr fire nye år med tidligkamper, noe tyskeren sannsynligvis ikke er fornøyd med.

Det er likevel et problem for neste år, for etter Brentford-kampen i februar kan ikke de røde tas ut til mer enn én slik kamp til før sesongen avsluttes i mai.