– Jeg tror ikke jeg fornærmer noen ved å si at vi ikke er favoritter

Manager Vincent Kompany mener laget hans ikke har noe å tape når Liverpool gjester Turf Moor.

Burnley tok sesongens tredje seier da de slo Fulham 2-0 på lørdag. Det gjorde at de klatret forbi Sheffield United på tabellen og opp på 19. plass – tre poeng bak Nottingham Forest over streken.

I bortekampen i London scoret Wilson Odobert og Sander Berge målene, i en kamp der Fulham hadde 19 avslutninger mot Burnley sju. To skudd på mål var nok, begge gikk inn og Burnley vant 2-0.

Det håper manageren at laget tar med seg inn i kampen mot Liverpool.

– Jeg tror ikke jeg fornærmer noen ved å si at vi trolig ikke kommer til å bli favoritter til den kampen. Vi må ta med oss positiviteten fra Fulham-kampen, for det har vi lov til, sier han til Burnley Express.

– Så må vi bygge videre på det med supporterne, og prøve å skape et øyeblikk. For oss er det ikke noe poeng å komme til dette nivået, dersom vi ikke skal kunne nyte tanken på å spille mot disse lagene. Jeg håper at spilleren gjør det, og at supporterne gjør det: Det er en ny mulighet for oss, sier han.

Se høydepunktene fra seieren mot Fulham her:

Håper å få tilbake veteranen som har scoret mot Liverpool før

Aaron Ramsay er ute med en kneskade, og det samme er Luca Koleosho. Jack Cork regnes som usikker, mens en som kan bli klar er islandske Johann Gudmundsson.

33-åringen har vært i Burnley siden 2016, og er en som har scoret mot Liverpool før. Det gjorde han både i 2017/18-sesongen og i 2018/19-sesongen. Han var også nære på da Burnley i 2020 ødelagte Liverpools fantastiske hjemmestatistikk. De røde hadde vunnet 24 kamper på rad, da Burnley kom til Anfield og en sen utligning av Jay Rodriguez ordnet 1-1. Da kunne de fort ha stålet alle tre poengene når Gudmundsson traff tverrleggeren.

Burnley - Liverpool spilles kl. 18.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.

Slik ble Boxing Day den store fotballdagen

Slik ble Boxing Day den store fotballdagen

2. juledag samles hele England for å se på fotball. Her kan du lese mer om hvorfor akkurat det har blitt dagen for fotball.

Innsikt 26.des 2023 09:05
Inne på topp ti-listen. Nå jakter han ny milepæl

Inne på topp ti-listen. Nå jakter han ny milepæl

Mohamed Salah jakter ligamål nummer 150 for Liverpool før Afrikamesterskapet.