April

Klopp kan bli straffet av forbundet
30.apr 23:10 kopier linkKlopp kan bli straffet av forbundet

The Times skriver søndag kveld at det engelske fotballforbundet (FA) kan åpne en sak mot Liverpool-manager Jürgen Klopp etter kommentarene han kom med etter kampen mot Tottenham på Anfield. 

Klopp antydet at Paul Tierney har noe imot Liverpool, og han hevdet også at dommeren sa noe som «ikke var greit» da han viste tyskeren det gule kortet for feiringen av 4-3-målet. Klopp ønsket ikke å gå mer inn på hva det var Tierney sa. Du kan lese mer om det i denne saken.

Klopp måtte sone en kamp på tribunen tidligere i sesongen etter å ha fått rødt kort i hjemmekampen mot Manchester City. I utgangspunktet slapp han straff, men fotballforbundet anket da avgjørelsen og sørget for at manageren likevel ble utestengt i én kamp.

– Ikke syng sangen min før etter kampen!
30.apr 22:39 kopier link– Ikke syng sangen min før etter kampen!

pressekonferansen etter kampen mot Tottenham kom Jürgen Klopp med en oppfordring vi også har hørt han komme med tidligere, og det dreier seg om «I'm So Glad»-sangen The Kop synger om manageren. 

– Jeg elsker dere alle sammen, men vær så snill, ikke syng sangen min før etter kampen, sa Klopp på pressekonferansen. 

Grunnen til den oppfordringen er at han mener sangen kan få det til å virke som at en kamp allerede er avgjort. 

– Når vi leder 3-0 og det synges «I'm so glad that Jürgen is a red», så virker det som kampen er over. Det ville vært fantastisk om dere kunne spart den til senere, sa Klopp.

Han bet seg for øvrig merke i at både publikum og spillerne nok tok litt lett på begivenhetene på stillingen 3-0, og at det var slik Tottenham fikk kjempe seg inn i kampen igjen.

Souness takker for seg
30.apr 22:10 kopier linkSouness takker for seg

Graeme Souness har i mange år vært et fast medlem av Sky Sports sitt ekspert-team, men nå takker Liverpool-legenden for seg. 

Søndagens kamp mellom Liverpool og Tottenham var hans siste på jobb for Sky, melder kanalen. 

Trent med ny assist-bragd
30.apr 21:37 kopier linkTrent med ny assist-bragd

Trent Alexander-Arnold fortsetter å levere målgivende pasninger i sin nye rolle, og han står nå med seks målgivende på sine fem siste kamper. 

Det er andre gang i karrieren Trent leverer målgivende i fem ligakamper på rad. Ingen spillere har tidligere klart den bragden. 

Neste uke blir det nye assist-muligheter når Fulham og Brentford kommer til Anfield.

Liverpool er oppe i 41 overtidsseiere
30.apr 20:56 kopier linkLiverpool er oppe i 41 overtidsseiere

Liverpool er laget som har avgjort flest kamper på overtid i Premier League-æraen. Diogo Jotas scoring på overtid i dag var 41. gang Liverpool avgjorde en kamp til sin fordel etter at ordinær tid var ute. 

Jota ble for øvrig den sjette innbytteren til å score et vinnermål på overtid for Jürgen Klopp. Kun José Mourinho kan matche det antallet, skriver Opta

For øvrig var det åttende gang en Premier League-kamp endte 4-3 på Anfield, også det er rekord..

Tottenham besøkte minnesmerket
30.apr 13:36 kopier linkTottenham besøkte minnesmerket

Tottenham har i forkant av søndagens kamp vært innom minnesmerket for Hillsborough-tragedien utenfor Anfield. Der har de lagt ned blomster til minne om de 97 menneskene som mistet livet som følge av tragedien. 

En av de som mistet livet på Hillsborough var Tottenham-supporteren Andrew Sefton.

Viktige kamper i full søndagsrunde
30.apr 11:46 kopier linkViktige kamper i full søndagsrunde

Liverpool tar imot Tottenham klokken 17.30, men før den tid skal det spilles hele fire kamper som har avspark klokken 15. 

For de som støtter seg til det snevre håpet om at topp fire fremdeles er mulig, er det verdt å følge med på et par av de kampene. Newcastle og Manchester United har nemlig hver sin hjemmekamp, og tar imot henholdsvis Southampton og Aston Villa. 

I tillegg skal Fulham spille mot Manchester City, som kan ta tabelltoppen, mens Bournemouth og Leeds møtes til en viktig kamp i nedrykksstriden.

Her kan du se hvordan ståa er i kampen om Europa.

Kampdag: Nå venter tre hjemmekamper på seks dager!
30.apr 09:06 kopier linkKampdag: Nå venter tre hjemmekamper på seks dager!

Liverpool har fått skikk på borteformen, og nå skal det bli spennende å se om seierne fortsetter å komme på Anfield. 

Det er kampdag, og klokken 17.30 er det avspark i den viktige kampen mot Tottenham. 

Deretter venter også hjemmekamper mot London-klubbene Fulham og Brentford i løpet av de neste seks dagene. 

Tok storeslem på prisutdelingen
30.apr 09:03 kopier linkTok storeslem på prisutdelingen

Conor Bradley har hatt en fantastisk sesong på utlån i Bolton, som er klare for å spille playoff om opprykk til Championship. 

Høyrebacken har levert så godt at han tok storeslem da klubben hadde prisutdelinger lørdag kveld. 

19-åringen ble ikke bare sesongens beste unge spiller i Bolton - han ble også kåret til sesongens beste spiller både av lagkameratene og av supporterne!

Det skal bli spennende å følge Bradley gjennom sommeren og se hvilke steg han har tatt i League One.

På banen for første gang siden oktober - scoret viktig utlikningsmål
29.apr 20:30 kopier linkPå banen for første gang siden oktober - scoret viktig utlikningsmål

Sepp van den Berg fikk endelig sitt comeback da han kom inn som innbytter i lørdagens kveldskamp mellom Schalke og Werder Bremen i Bundesliga, og innhoppet ble en aldri så liten drøm for den utlånte Liverpool-spilleren. 

Schalke, som lå under 1-0 og med det resultatet ville forblitt på sisteplass på tabellen med tap, snudde kampen takket være van den Berg. Utlikngen, hans første mål i Bundesliga, kom etter 81 minutter, og så kom øyeblikket som fikk hjemmepublikummet til å bryte ut i glede. 

På overtid ble Dominick Drexler matchvinner da han scoret alene med keeper. 

Schalke forblir under streken med seieren, men har nå bare ett poeng opp til trygg grunn i stedet for fire. 

Sepp van den Berg startet sesongen som førstevalg i Schalke-forsvaret før den alvorlige ankelskaden ødela nesten hele sesongen. Nå er han tilbake - og det kan som vi så i kveld bli viktig!

Ingen forklaring på hvorfor det bare er tre lørdagskamper
29.apr 19:24 kopier linkIngen forklaring på hvorfor det bare er tre lørdagskamper

I en uvanlig Premier League-helg var det kun satt opp tre kamper på lørdagen, og ingen i det vanlige tidspunktet klokken 18.30. I stedet er fem av kampene flyttet til søndag, mens det også skal spilles en kamp mandag og og en på tirsdag. 

Liverpool er blant de ti lagene som skal i aksjon på søndag, når Tottenham gjester Anfield klokken 17.30. 

Ifølge Goal og Liverpool Echo er det ingen offisiell forklaring fra Premier League på hvorfor oppsettet er slik denne helgen. 

De tror grunnen er at lagene skal få mer hvile etter at det ble spilt midtukerunde med kamper tirsdag, onsdag og torsdag. I så fall vil nok West Ham, som måtte i aksjon tidlig lørdag etter å ha spilt onsdag kveld, føle seg litt dårlig behandlet sammenliknet med de andre lagene. 

Her kan du se høydepunkter fra lørdagens kamper i Premier League. 

Hodgsons Palace fosser videre - forbi Chelsea etter målfest
29.apr 15:54 kopier linkHodgsons Palace fosser videre - forbi Chelsea etter målfest

Crystal Palace tok lørdag sin fjerde seier i april etter at Roy Hodgson tok over som manager i klubben. Han har nå gjort akkurat det han kom for - nemlig å redde plassen til London-klubben, som nå er oppe i 40 poeng. 

Lørdag ble West Ham slått 4-3 i en veldig gøy fotballkamp på Selhurst Park, og mens bortelaget fremdeles er i nedrykksstriden kan Palace nå slappe av. 

Men kanskje finner de motivasjon i å kjempe med Chelsea om tabellposisjonen. De er nå forbi storlaget, og har overtatt 11. plassen i Premier League.

Her er laget som skal møte Leicester
29.apr 12:33 kopier linkHer er laget som skal møte Leicester

Liverpool FC Women spiller lørdag bortekamp mot Leicester, og lagoppstillingen er nå klar.

Kampen har avspark klokken 13.30 og vises kun på FA Player i England.

Sesongavslutning for juniorene i dag
29.apr 08:30 kopier linkSesongavslutning for juniorene i dag

Liverpools U18-lag spiller lørdag sin siste kamp for sesongen når Newcastle kommer på besøk til AXA Training Centre i Kirkby. 

Kampstart er klokken 14, og selv om det kun er æren å spille for, kan de røde sørge for at de beholder femteplassen på tabellen med seier. Skulle det bli poengtap kan flere lag gå forbi. 

Kampen kan du se på VG+. 

Kan sikre plassen en gang for alle
29.apr 08:25 kopier linkKan sikre plassen en gang for alle

Liverpool FC Womens første sesong tilbake i Women's Super League etter fjorårets opprykk har vært solid, og en rekke med to seiere og to uavgjort på de fire siste kampene har langt på vei ført til at nedrykkstrusselen er borte. 

Likevel er det jo fint å kunne feie all tvil til side, og det kan gjøres med seier mot Leicester på bortebane lørdag. 

Leicester ligger på bunnen av tabellen med ti poeng når fem kamper gjenstår, mens Liverpool er nummer syv, fem plasser foran, med 19 poeng. En seier vil altså sørge for at de røde er tolv poeng foran, og med en voldsom forskjell i målforskjellen og så mange lag mellom dagens motstandere, vil plassen være helt trygg. 

Da kan i stedet Matt Beards lag så smått begynne å se oppover på tabellen. Med seier vil avstanden opp til byrival Everton bli redusert til fem poeng.

Kampstart lørdag er klokken 13.30 og kampen vises kun på FA Player i England.

Klopp fikk journalistene til å le etter spørsmål om møtet med John Henry
29.apr 00:19 kopier linkKlopp fikk journalistene til å le etter spørsmål om møtet med John Henry

Jürgen Klopp kunne etter kampen mot West Ham onsdag fortelle at han hadde møtt John W. Henry på hotellet kvelden før. FSG-grunnleggeren var til stede på en Liverpool-kamp for første gang siden 9-0-seieren over Bournemouth i august og fikk se laget sitt vinne 2-1. 

På den utvidede delen av fredagens pressekonferanse forsøkte en journalist å fiske litt informasjon om hva det var Klopp og Henry snakket om, men Klopp ville ikke ut med detaljene. 

I stedet kom han med et humoristisk svar på spørsmål om han kunne gi en rapport fra møtet.

– Ja, til Daily Mail... jeg tror ikke stoffet som ville fått meg til å gi deg den informasjonen er oppfunnet ennå, sa Klopp til latter fra journalistene.

Tegn på at den første scoringen endelig vil komme snart?
28.apr 19:00 kopier linkTegn på at den første scoringen endelig vil komme snart?

Joe Gomez har vært i Liverpool FC helt siden 2015 og spilt 172 kamper for de røde, men han venter fremdeles på sin første scoring. Til 25-åringens forsvar blir han ofte holdt igjen når Liverpool har corner, men likevel er kanskje tiden snart inne for at han skal få sin første nettkjenning?

En video fra fredagens treningsøkt på AXA Training Centre kan være et tegn på at scoringen snart vil komme. Der viser nemlig Gomez at han har en god fot når han vil, og setter tre flotte mål før han løper i garderoben. 

Gomez har levert seks målgivende pasninger for Liverpool, og snart kan forhåpentligvis også det første målet komme.

Henderson brøt ut i latter etter å ha valgt sin Beatles-favoritt
28.apr 17:43 kopier linkHenderson brøt ut i latter etter å ha valgt sin Beatles-favoritt

Jordan Henderson har blitt intervjuet av Sky Sports i forbindelse med søndagens kamp mot Tottenham på Anfield, og et av spørsmålene han får er hvem han foretrekker av Oasis og The Beatles. 

Etter å ha svart sistnevnte får han oppfølgingsspørsmål om hva som er favorittsangen. 

«Hey Jude», sier Henderson før han bryter ut i latter og legger til at det er et litt kontroversielt valg akkurat nå for tiden. 

Han sikter selvsagt til at det finnes en kar med navn Jude som mange Liverpool-supportere, og åpenbart også spillere, gjerne vil ha til Merseyside. 

Jakten på Bellingham virker å være avblåst, men når slike videoer dukker opp kan vi ikke slå fast med hundre prosent sikkerhet at ikke kapteinen og de andre tilknyttet klubben vet noe som ikke vi vet...

50 år siden Bill Shanklys siste ligatittel
28.apr 15:27 kopier link50 år siden Bill Shanklys siste ligatittel

Liverpool FC marker i dag denne dagen i 1973.

Bill Shanklys siste ligatittel med de røde.

Som Liverpool-trener vant han ligaen i 1963/64, 1965/66 og 1972/73.

Tommy Smith kunne løfte pokalen etter uavgjort mot Leicester City, men den største jubelen tilfalt Shankly.

I Daily Mirror skrev Derek Wallis:

«Jeg har aldri sett en manager nyte en folkemengde, heller ikke en mengde nyte en manager, med slik dybde med følelse.»

Trent har donert skoene sine, og oppfordrer norske supportere til å delta i veldedighetsløp
28.apr 13:58 kopier linkTrent har donert skoene sine, og oppfordrer norske supportere til å delta i veldedighetsløp

Søndag 7. mai går årets Wings for Life World Run, et globalt veldedighetsløp som går ut på å løpe for de som ikke kan.

Trent Alexander Arnold har i den forbindelse donert skoene han brukte da han assisterte i hjemmeseieren mot Nottingham Forest 22. april.

For å være med i trekningen må du melde deg på og løpe på Trents lag. Det kan du gjøre her.

Liverpool-stjerna kommer med en oppfordring til norske røde:

– Bare bli med! Vær en del av det på en eller annen måte. Det gjelder ikke bare Norge, men hele verden. Det er det som er så fint med det, at det er et løp hvor alle kan delta, og jeg oppfordrer virkelig alle som kan til å gjøre det.

– Å støtte Wings for Life World Run er noe som ligger hjertet mitt nært ettersom ryggmargsskader kan skje hvem som helst. For å motivere folk til å delta vil en av løperne på laget mitt vinne et par fotballsko jeg har brukt. Det viktigste er likevel at alle som deltar hjelper oss mot målet om å finne en kur for ryggmargsskader.

Med løpets egen app kan du delta uansett hvor du er. Inntektene går til ryggmargsskade-forskning.

Ønsker du å delta fysisk vil det være samlinger i Kristiansand, Stavanger, Bergen, Trondheim og på Fornebu i Oslo. På sistnevnte vil olympisk mester Karsten Warholm delta.

Liverpool-ving mister resten av sesongen
28.apr 11:43 kopier linkLiverpool-ving mister resten av sesongen

Sesongen 2022/23 er over for Liverpools #11.

29-åringen har slitt med hofta, og i forkant av lørdagens bortekamp på King Power Stadium bekrefter trener Matt Beard at det trolig blir snakk om operasjon for vingen.

– Dessverre, Mel vil være ute med et hofteproblem og hun vil trolig komme til å trenge en operasjon.

– Uten å gå for mye inn i detaljene, hun vil trolig være ute i seks måneder alt i alt, etter operasjon.

Melissa Lawley signerte for Liverpool FC Women i 2019.

Inside West Ham er ute
28.apr 10:07 kopier linkInside West Ham er ute

Se nye bilder, vinkler og mer fra Liverpools seier på London Stadium i midtuka.

Den ferskeste Inside-utgaven viser hvordan Cody Gakpo og Joel Matip til slutt ble avgjørende for de røde, for anledningen i lyse drakter.

Seieren tok Liverpool helt opp på skuddhold for Europa League/Conference League, og Champions League-håpet puster så vidt.

Nå venter tre strake hjemmekamper mot Tottenham, Fulham og Brentford.

U18 avslutter sesongen mot Newcastle på lørdag
28.apr 09:35 kopier linkU18 avslutter sesongen mot Newcastle på lørdag

For de unge og lovende står sesongavslutningen på trappa.

Sesongens siste kamp for U18 kan du se LFCTV/LFCTV GO lørdag 29. april.

Avspark fra akademiet er 14:00 norsk tid. Sendingen starter 13:30.

Liverpool ligger for tiden på en 5.-plass.

Motstander er 12.-plasserte Newcastle United.

Pressekonferanse fra 10:45 fredag
28.apr 08:06 kopier linkPressekonferanse fra 10:45 fredag

Vi følger dagens pressekonferanse fra AXA Training Centre her på Liverpool.no.

Den starter 10:45 norsk tid.

Liverpool møter Tottenham på Anfield 17:30 søndag.

Det er kort omstilling så vi får se hva Jürgen Klopp har å komme med av oppdateringer, etter at det ble borteseier mot West Ham onsdag kveld.

Klopp møter pressen fredag formiddag
27.apr 18:38 kopier linkKlopp møter pressen fredag formiddag

Kampene kommer tett nå i slutten av april og begynnelsen av mai, og allerede søndag skal Liverpool i aksjon igjen, i hjemmekamp mot Tottenham. 

Manager Jürgen Klopp møter pressen på AXA Training Centre for å snakke om Tottenham-kampen fredag klokken 10.45.

Du kan som vanlig følge pressekonferansen direkte her på Liverpool.no.

Sesongen er over for Neco Williams etter stygg episode
27.apr 16:47 kopier linkSesongen er over for Neco Williams etter stygg episode

Tidligere Liverpool-spiller Neco Williams brakk kjeven i en stygg kollisjon med sin egen lagkamerat i Nottingham Forest, Brennan Johnson, under Nottingham Forest 3-1-seier over Brighton onsdag kveld.

Dermed er sesongen over for høyrebacken.

Williams har vært fast inventar i startoppstillingen til Forest siden overgangen verdt 17 millioner pund fra Liverpool i sommer.

Den tidligere Liverpool-spilleren ble truffet i ansiktet av fotballskoen til Johnson, da sistnevnte skulle klarere en ball. Forest sin medisinske stab behandlet Williams på banen, og plasserte ham i stabilt sideleie mens blod strømmet ut av munnen hans, før han ble fraktet ut av banen på båre. 

Williams ble kjørt til sykehus der han fikk umiddelbar behandling, og det ble gjennomført en rekke tester før diagnosen kom om at kjeven var brukket, ifølge Nottingham Post

Williams vil bli operert på torsdag, og går altså glipp av resten av sesongen. 

Forest har bare fem kamper igjen å spille. Williams har spilt 31 kamper for Forest i Premier League, og waliseren har startet 20 av disse, inkludert de siste seks. Han scoret sitt første mål for Forest i 3-2-tapet for Liverpool på Anfield.

Se Thiago trille ball med West Hams maskoter
27.apr 16:32 kopier linkSe Thiago trille ball med West Hams maskoter

Denne herlige filmsnutten fra London Stadium viser Thiago Alcantara som velger å leke seg med ball sammen med West Hams unge maskoter. 

Du skal lete lenge etter å finne en mer jordnær og omtenksom fotballspiller enn spanjolen!

Se Gakpos drømmetreff fra alle vinkler
27.apr 14:13 kopier linkSe Gakpos drømmetreff fra alle vinkler

Cody Gakpo scoret Liverpools viktige utlikningsmål mot West Ham onsdag kveld, og det herlige langskuddet tåler vi å se flere ganger. 

Liverpool FC har nå lagt ut en video der du kan se scoringen fra de fleste tenkelige vinkler.

Kan Everton skape ny spenning i topp fire-kampen?
27.apr 09:44 kopier linkKan Everton skape ny spenning i topp fire-kampen?

Jürgen Klopp ønsker forståelig nok ikke å snakke noe om topp fire selv etter tre strake seiere, og fremdeles er det bare et lite håp og mye som skal gå riktig vei om det skal være realistisk.  

Noe som kan skape litt fornyet spenning i tetkampen er om Everton klarer å slå Newcastle på Goodison Park torsdag kveld. Da vil Liverpool har seks poeng opp til Newcastle med seks kamper igjen å spille, og sistnevnte skal møte lag som Brighton og Arsenal i innspurten, i tillegg til kamper mot Leeds og Leicester som kjemper i bunnstriden. 

Kampstart på Goodison Park er klokken 20.45. 

En halvtime senere kommer Manchester United på besøk til Tottenham, og også det er en kamp det er verdt å følge med på for Liverpool-supporterne. Liverpool er nå forbi Tottenham på tabellen, mens det «bare» er seks poeng opp til United på fjerdeplass. Men de har riktignok to kamper til gode.

Sheffield United er tilbake i Premier League
26.apr 23:34 kopier linkSheffield United er tilbake i Premier League

Sheffield United vant i kveld 2-0 over West Bromwich Albion på Bramall Lane, og sikret seg dermed andreplassen i Championship som gir direkte opprykk til Premier League, etter to års fravær.

Nordmannen Sander Berge ga Sheffield-laget ledelsen like før timen var passert, og Ahmedhodzic trygget seieren med en scoring et kvarter før slutt.