Februar

Toney kan vente seg lang straff
28.feb 21:23 kopier linkToney kan vente seg lang straff

Ivan Toney er nummer tre på toppscorerlisten i Premier League denne sesongen, men når Liverpool skal ta imot Brentford på Anfield 6. mai, er det ikke sikkert vi kommer til å se 26-åringen.

Toney er anklaget for å 262 brudd på FA sitt reglement for pengespill, og ifølge Daily Mail har han sagt seg skyldig i mange av anklagene. Andre motstrider han. 

Spillene skal han ha satt mellom 2017 og 2021, men han skal ikke ha spilt mot sitt eget lag. Det er uansett veldig strengt å bryte disse reglene, noe Daniel Sturridge fikk erfare da han ble utestengt i lang tid etter at han ble beskyldt for å tipse venner om at han kunne komme til å signere for Sevilla.

Daily Mail tror han kommer til å bli suspendert fra all fotball i flere måneder. I 2017 ble Joey Barton, som da spilte for Burnley, utestengt i 18 måneder etter at han innrømmet å ha satt 1260 kuponger mellom 2006 og 2013. Etter en anke ble straffen redusert til 13 måneder.

Toney skal være innforstått at med at han har en suspensjon i vente, og at det kan passe om en suspensjon kommer i løpet av sesongen, slik at den også kan sones i løpet av sommeren når det er pause i Premier League. Brentford har allerede 35 poeng denne sesongen, og er ikke i fare for å rykke ned.

Budene på Manchester United har ikke vært høye nok
28.feb 19:22 kopier linkBudene på Manchester United har ikke vært høye nok

Det ser ikke ut til å bli et snarlig salg av Manchester United. Selv om det har vært en budrunde med bekreftede bud, skal summene være for lave til at det ser ut til å bli noe salg i løpet av mars, rapporterer The Guardian.

Budene fra Sjeik Jassim bin Hamad al-Thani fra Qatar, og Storbritannias rikeste mann Sir Jim Ratcliffe, skal ha vært på maks 4,5 milliarder pund. Glazer-familien skal fortsatt ha håp om å sikre seg opp mot seks milliarder pund.

Så avstanden er ganske stor. Ifølge avisen ser det ikke ut som at det kan bli noe salg i løpet av neste måned, slik det opprinnelig var tenkt, men at et salg og et mulig kompromiss kan bli nådd til sommeren.

I november kom nyheten om at Liverpool FC var til salgs, og noen uker etter fulgte Manchester United etter. Det er to uker siden de interesserte partene skulle legge inn sine bud på United – mens John W. Henry var ute for en uke siden og utelukket et salg av hele LFC.

Møter pressen i ettermiddag
28.feb 08:17 kopier linkMøter pressen i ettermiddag

Jürgen Klopp møter pressen klokken 14.30 i ettermiddag for å snakke om onsdagens hjemmekamp mot Wolverhampton. 

Da vil vi antagelig også få siste nytt om helsesituasjonen til Darwin Nunez og Ibrahima Konate.

Du kan som vanlig følge pressekonferansen direkte her på Liverpool.no.

Auksjonerer bort derbydraktene til inntekt for ofrene etter jordskjelvet
27.feb 19:55 kopier linkAuksjonerer bort derbydraktene til inntekt for ofrene etter jordskjelvet

Minst 50 000 mennesker er bekreftet døde etter jordskjelvet i Syria og Tyrkia 6. februar, og overlevende trenger desperat hjelp

Liverpool og Everton auksjonerer bort spillerdraktene som ble brukt i Merseyside-derbyet for to uker siden, da de røde vant 2-0. Alle draktene er signert.

I skrivende stund har det totalt kommet inn bud på 155 000 kroner på draktene som ble brukt i kampen. Det høyeste budet er på Mohamed Salahs drakt, som nå har et bud på 1784 euro (ca 19500 kroner).

Budrunden varer til fredag. Se draktene her.

VAR-sjefen er ferdig etter sesongen
27.feb 17:55 kopier linkVAR-sjefen er ferdig etter sesongen

1. desember i fjor kom den tidligere profilerte dommeren Howard Webb tilbake som sjef for PGMOL. Allerede har vi sett noen endringer. Det er under to uker siden Lee Mason la opp som VAR-dommer etter en stor feil i Arsenal - Brentford, og PGMOL hadde et krisemøte.

Nå melder The Athletic at VAR-sjefen Neil Swarbrick er ferdig i jobben etter sesongen. Han har hatt jobben siden starten av 2019/20-sesongen, da VAR først ble tatt i bruk i Premier League.

57-åringens avgang skal ikke komme som en reaksjon på feilene som har kommet den siste tiden, men han skal selv ha valgt å gi seg etter 2022/23-sesongen.

Surt finaletap for Figueroa
27.feb 15:40 kopier linkSurt finaletap for Figueroa

Liverpool-spissen Keyrol Figueroa kommer skuffet hjem til Merseyside etter at hans USA tapte 3-1 for Mexico i finalen i CONCACAF U17-mesterskapet søndag kveld.

16-åringen gjorde sju mål på de sju kampene han spilte i mesterskapet, og var en sentral spiller på USA sitt lag under turneringen i Guatemala. 

Figueroa gjorde to mål i gruppespillet, og fem mål i løpet av de tre utslagskampene før finalen. 

Liverpool-spilleren tvang frem corneren som gjorde at USA reduserte til 2-1 i finalen, med tjue minutter igjen å spille, men Mexico avgjorde finalen til sin fordel på et straffespark på overtid.

Sju mål holdt heller ikke til å bli turneringens toppscorer for Figueroa. Mexicos Stephano Carrillo, som scoret det første målet i finalen, noterte seg nemlig for åtte mål.

Klatret opp på taket for å se Champions League - ble arrestert
27.feb 10:38 kopier linkKlatret opp på taket for å se Champions League - ble arrestert

Tre unge Liverpool-fans ble arrestert etter at de iførte seg samme type vester som vaktene og tok seg opp på taket av Sir Kenny Dalglish Stand for å se Liverpools Champions League-kamp mot Real Madrid gratis i forrige uke.

Til Daily Mail forklarer 23 år gamle Kain Hogg stuntet med at han og kameratene ikke klarte å få tak i billetter til kampen. De unge mennene snek seg inn via anleggsområdet hvor det arbeides med å sette opp ny tribune i Anfield Road End.

De tre kameratene fikk med seg to tredjedeler av kampen før de ble tatt på fersk gjerning av vakter og deretter arrestert av Merseyside-politiet.

Trioen kan nå vente seg et oppgjør i rettssalene i neste måned.

Manchester United vant ligacupen
26.feb 19:33 kopier linkManchester United vant ligacupen

Liverpools tittelforsvar i ligacupen er offisielt over etter at Manchester United søndag slo Newcastle 2-0 i finalen på Wembley. Begge målene i 2-0-seieren kom i første omgang. 

Loris Karius voktet buret for Newcastle i det som var hans første kamp på to år, og tyskeren gjorde sakene sine bra. Han kunne ikke gjøre stort med de to scoringene, og han vartet opp med noen flotte redninger underveis. 

Tottenham økte forspranget til Liverpool og sendte Chelsea i dypere krise
26.feb 16:35 kopier linkTottenham økte forspranget til Liverpool og sendte Chelsea i dypere krise

Tottenham - Chelsea 2-0 (0-0): Et London-derby gikk av stabelen på Tottenham Hotspur Stadium søndag ettermiddag, og det var hjemmelaget som kunne juble høyest. 

Scoringer fra Oliver Skipp og Harry Kane etter pause var nok til å ta tre poeng for Tottenham, som befester sin posisjon på fjerdeplass og øker forspranget til Liverpool. Avstanden til de røde er nå ni poeng, men London-laget har spilt to kamper mer. Newcastle kan gå forbi dersom de tar fire poeng fra de to hengekampene de har på Tottenham. 

Når det gjelder Chelsea fortsetter kriseformen under ledelse av Graham Potter og under Todd Boehlys eierskap. På de ti siste kampene i alle turneringer har laget kun vunnet én kamp, og de har bare scoret tre mål i løpet av disse kampene. 

I Premier League er de nå nummer ti, og er nærmere nedrykk enn de er topp fire. 

Arthur ba selv om å få spille for U21-laget
26.feb 10:15 kopier linkArthur ba selv om å få spille for U21-laget

Liverpools U21-lag tok lørdag imot Leicester U21 på treningsanlegget i Kirkby, og det var et overraskende navn i lagoppstillingen til de røde. Arthur Melo startet nemlig på midtbanen og spilte sin første fotballkamp på nesten et halvt år, etter langtidsskaden han pådro seg i høst. 

Det var Ben Doak som stjal showet ved å være involvert i fem scoringer i kampen som endte med 7-1 til Liverpool, men ifølge rapportene skal Arthur ha vist frem fin ro med ballen og et bra overblikk. Brasilianeren spilte hele kampen. 

Liverpool Echo skriver at det var 26-åringen selv som ba om å få spille kampen, i et mål om å følge samme treningsopplegg som de andre førstelagsspillerne. Det samme var tilfellet da Arthur spilte et par kamper på U21-nivå i høst. Hans eneste minutter for seniorlaget så langt kom i Champions League-kampen borte mot Napoli. 

Arthur starter for Liverpool U21
25.feb 14:53 kopier linkArthur starter for Liverpool U21

Arthur Melo har knapt spilt fotball siden han ble hentet på lån fra Juventus i fjor sommer. Et lite innhopp mot Napoli for førstelaget samt en kamp fra start for U21-laget ble beholdningen før han ble langtidsskadet. 

Nå har han vært tilbake i trening i en periode, men virker å være et stykke unna å spille seg inn på laget til Jürgen Klopp. Brasilianeren måtte vike plass for Cody Gakpo i Champions League-troppen. 

Men 26-åringen virker å være fast bestemt på å spille seg i form, og lørdag starter han når Liverpool U21 tar imot Leicester U21 i Premier League 2. 

Også Ben Doak er blant spillerne i startoppstillingen til de røde. 

Kampen har avspark klokken 15. 

Her er U18-laget som skal møte City
25.feb 11:47 kopier linkHer er U18-laget som skal møte City

Liverpools U18-lag spiller lørdag bortekamp mot Manchester City i Premier League U18. 

Marc Bridge-Wilkinson har nå plukket ut sin førsteellever til dagens kamp. Kampen har avspark klokken 12.30.

Kampdag: Jakter den åttende strake seieren på Selhurst Park
25.feb 09:51 kopier linkKampdag: Jakter den åttende strake seieren på Selhurst Park

Liverpool har hatt et godt tak på Crystal Palace i kampene som har blitt spilt på Selhurst Park de siste årene. The Times skriver at de sju siste kampene har endt med Liverpool-seier, og de røde er dermed bare to seiere unna å tangere Premier League-rekorden for strake seiere på bortebane mot samme motstander. 

Kveldens kamp har avspark klokken 20.45 og kampen vises på V Sport PL og Viaplay. 

Det motsatte oppgjøret på Anfield i august endte 1-1. 

Poengdeling for Wolves før møtet med Liverpool
24.feb 23:06 kopier linkPoengdeling for Wolves før møtet med Liverpool

Liverpools neste motstander etter lørdagens kamp mot Crystal Palace, Wolves, gjorde unna sin kamp allerede fredag kveld da de møtte høytflyvende Fulham på bortebane. 

Wolves har som vi har fått erfare fått en opptur under ledelse av Julen Lopetegui, og den fortsetter med et sterkt poeng på Craven Cottage. Kampen endte 1-1 etter at Pablo Sarabia sendte ulvene i ledelsen før pause, før Manor Solomon utliknet midtveis i andre omgang. 

Wolves er nå nummer 15 i Premier League med 24 poeng fra 24 kamper. Fulham er nummer seks med 39 poeng, fire foran Liverpool, men med tre kamper mer spilt.

– Fortjener mye mer enn pengene de betalte for billetten
24.feb 22:16 kopier link– Fortjener mye mer enn pengene de betalte for billetten

Det rettslige etterspillet etter skandalen i fjorårets Champions League-finale er nå i gang. Flere tusen Liverpool-supportere er ventet å rette krav mot UEFA etter skrekkbehandlingen de fikk i Paris i mai i fjor. 

UEFA, som denne uken sendte representanter for å møte supportere på Merseyside, har varslet at de vil etablere en ordning for refusjon for supportere som var på Stade de France, men har ikke spesifisert hva det dreier seg om.

Advokatfirmaet Leigh Day, som representerer over 800 Liverpool-supportere, varsler at en ren refusjon av billetten ikke er nok. 

– Etter publiseringen av rapporten har UEFA kommet med en unnskyldning til supporterne og varslet refusjon, men vi mener supporterne fortjener mye mer enn pengene de betalte for billetten, sier talspersoner for Leigh Day ifølge nyhetsbyrået PA.

– Å tilby en passende erstatning er del av UEFA sin måte å vise at de var ansvarlige for kaoset som oppstod rundt finalen, og skadene og traumene mange har lidd som følge av det.

Thiago-stiftelsen åpnet ny lekeplass
24.feb 21:43 kopier linkThiago-stiftelsen åpnet ny lekeplass

Alcantara Foundation, med president Julia Vigas og ektemannen Thiago i spissen, åpnet nylig en ny lekeplass i bydelen Toxteth i Liverpool. Det gjorde de i samarbeid med LFC Foundation og The Greenhouse Project. 

Alcantara-stiftelsen kunngjorde planene i høst, og nå er de realisert. 

– Stiftelsen vår handler om å involvere oss i byene vi bor i. Vi ønsker at en del av vår kropp og sjel skal bli igjen her, sier Thiago ifølge LFC Foundation sin Twitter-konto.

Dette er lagene Liverpools motstandere i topp fire-kampen møter i Europa League
24.feb 12:28 kopier linkDette er lagene Liverpools motstandere i topp fire-kampen møter i Europa League

Arsenal og Manchester United fikk i dag vite sine motstandere i åttedelsfinalene i Europa League.

Trekningen ble slik:

Union Berlin - Union SG

Juventus - Freiburg

Sporting Lisboa - Arsenal

Roma - Real Sociedad

Sevilla - Fenerbahce

Bayer Leverkusen - Ferensvaros

Manchester United - Real Betis

Shakhtar Donetsk - Feyenoord

Første kamp skal spilles 9. mars, med returoppgjør 16. mars.

Ruben Selles skal lede Southampton ut sesongen
24.feb 10:57 kopier linkRuben Selles skal lede Southampton ut sesongen

Southampton bekrefter at Ruben Selles skal lede deres lag som manager ut sesongen. Spanjolen har fått jobben som midlertidig manager ut sesongen etter at hans mannskap slo Chelsea 1-0 i forrige kamp, i etterkant av at Nathan Jones fikk sparken.

Southampton møter Leeds på lørdag, og skal deretter ut i matcher mot Leicester, Manchester United, Brentford og Tottenham. 

Selles kom til Southampton i juni i fjor, etter at han tidligere var assistentmanager i FC København. 39-åringen har også jobbet som juniortrener i Valencia og Villarreal.

Erkerivalen slo Barcelona og tok seg videre i Europa League
23.feb 22:56 kopier linkErkerivalen slo Barcelona og tok seg videre i Europa League

Manchester United er en av Liverpools konkurrenter om en topp fire-plass i Premier League, og dermed en plass i neste års Champions League.

I kveld tok Erik ten Hag sitt mannskap seg videre i Europa League, på Barcelonas bekostning, da de vant 2-1 på Old Trafford og dermed 4-3 sammenlagt.

Robert Lewandowski ga gjestene føringen på straffespark 18 minutter ut i første omgang, men scoringer av Fred og Antony i andre omgang snudde kampen i vertenes favør.

Dermed venter mer spill i Europa for Manchester United denne vinteren, som med dette resultatet er klare for 1/8-finalen i turneringen sammen med blant andre Arsenal.

Se den unike hyllesten Gakpo fikk av Eindhoven-publikummet
23.feb 20:48 kopier linkSe den unike hyllesten Gakpo fikk av Eindhoven-publikummet

I pausen av Europa League-kampen mellom PSV Eindhoven og Sevilla i Eindhoven i kveld fikk Cody Gakpo tatt et verdig farvel med sitt gamle hjemmepublikum, og det er ikke tvil om at Liverpools ferskeste signering fortsatt har en meget høy stjerne i sin forrige klubb.

Liverpool-stjernen var tilbake på sin gamle hjemmearena, og var ute på gressmatta og fikk en enorm hyllest, i pausen av PSV sin 2-0-seier over spanjolene.

PSV tapte forøvrig oppgjøret 3-2 sammenlagt.

Møter pressen fredag
23.feb 17:07 kopier linkMøter pressen fredag

Etter 5-2-nederlaget for Real Madrid i Champions League retter Liverpool-spillerne blikket mot Premier League igjen, og kampen om en topp fire-plassering.

Lørdag reiser Jürgen Klopp og hans menn til London, for å møte Crystal Palace på Selhurst Park.

Fredag klokken 12.30 møter Liverpool-manageren pressen på AXA Training Centre for å prate om møtet med laget som ligger på tolvteplass i Premier League, med 26 poeng sanket på 23 kamper. Det er ni poeng bak Liverpool på åttendeplass. De røde har også spilt en kamp mindre.

Liverpool.no vil som vanlig følge pressekonferansen direkte.

Blant i nominerte i kåringen av ukens mål
23.feb 16:25 kopier linkBlant i nominerte i kåringen av ukens mål

Darwin Nunez sin vakre flikk som ga Liverpool ledelsen mot Real Madrid er blant de nominerte scoringene i kåringene av ukens mål i Champions League. 

Liverpools nummer 27 styrte en pasning fra Mohamed Salah i nettmaskene allerede etter fire minutters spill på Anfield tirsdag kveld.

Du kan stemme på Nunez her.

John Motson har gått bort
23.feb 11:37 kopier linkJohn Motson har gått bort

Kommentatorlegenden John Motson har gått bort, 77 år gammel. Motson jobbet som kommentator i BBC i over 50 år og blir av mange omtalt som «the voice of english football». 

Liverpool FC er blant mange som har sendt ut en kondolanse etter nyheten om Motsons bortgang torsdag. 

Ingen seiere for de engelske lagene i Champions League
22.feb 23:18 kopier linkIngen seiere for de engelske lagene i Champions League

I forrige uke tapte både Chelsea og Tottenham sine første kamper i Champions League, og etter denne ukens resultater står Premier League-lagene i turneringen uten seier i sluttspillet så langt.

De hvitkledde fra London tapte 0-1 mot Milan i Italia, før Chelseas kamp mot Dortmund endte på samme vis i Tyskland.

Denne uken kunne Liverpool og Manchester City rette opp igjen Premier Leagues resultater, men ingen av dem klarte å vinne. De røde tapte som kjent 2-5 mot Real Madrid tirsdag kveld. Pep Guardiolas menn klarte bare 1-1 borte mot RB Leipzig.

Slik spilles returoppgjørene:

Tirsdag 7. mars 21.00, Chelsea - Dortmund (0-1)

Onsdag 8. mars 21.00, Tottenham - Milan (0-1)

Tirsdag 14. mars 21.00, Manchester City - RB Leipzig (1-1)

Onsdag 15. mars 21.00, Real Madrid - Liverpool (5-2)

Zaha kan miste Liverpool-kampen
22.feb 22:29 kopier linkZaha kan miste Liverpool-kampen

Crystal Palaces viktigste spiller, Wilfried Zaha, vil sannsynligvis miste helgens Premier League-kamp.

Det melder The Athletic onsdag kveld.

Kantspilleren har ikke vært i spill for London-klubben siden 21. januar, da Palace spilte 1-1 mot Newcastle.

«Zaha er "et par uker" unna å komme tilbake fra hamstringsskaden sin, og er derfor sannsynligvis ikke i god nok form til å møte Liverpool», skriver den engelske avisen.

Liverpool-unggutt i storform på landslaget
22.feb 19:43 kopier linkLiverpool-unggutt i storform på landslaget

Keyrol Figueroa har fått begrenset med spilletid for Liverpools U18-lag denne sesongen, og står for øyeblikket med bare fem kamper og null scoringer.

I U17-mesterskapet i Nord-Amerika, som før øyeblikket pågår, har angrepsspilleren blomstret for USA.

16-åringen scoret to mål i gruppespillet, og tok seg videre til sluttspillet av turneringen etter ni poeng av ni mulige.

Derfra har det bare gått oppover. Figueroa og USA har tatt seg forbi Den Dominikanske Republikk og Guatelamala, og unggutten har scoret ytterliggere fire mål.

Han står dermed med seks scoringer på fem kamper, og er delt toppscorer i mesterskapet.

Figueroa og USA møter enten Puerto Rico eller Canada i semifinalen.

Modric hyller atmosfæren
22.feb 13:41 kopier linkModric hyller atmosfæren

Luka Modric har tatt til Twitter for å takke Anfield-publikummet for atmosfæren de skapte i tirsdagens kamp mellom Liverpool og Real Madrid i Champions League. 

37-åringen ble sammen med lagkamerat Karim Benzema belønnet med applaus fra mange Liverpool-supportere da de gikk av banen etter den knusende triumfen mot Liverpool.

Nå troner Salah alene på toppen av listen
22.feb 11:43 kopier linkNå troner Salah alene på toppen av listen

Mohamed Salah scoret tirsdag sitt 42. mål i Champions League for Liverpool, og troner nå alene på toppen over Liverpools mestscorende spillere i europeiske turneringer gjennom tidene. 

Egypterens 2-0-scoring mot Real Madrid var hans 44. i Champions League i karrieren. Han er dermed likt med tidligere Chelsea-spiller Didier Drogba på toppen av listen over afrikanere med flest mål i turneringen. 

Med åtte mål i Champions League denne sesongen er Salah turneringens toppscorer, men det spørs om han beholder den tittelen hele veien dersom Liverpool som ventet skulle ryke ut i åttendedelsfinalen.

Blir den yngste spilleren som starter for Liverpool i Champions League - og for en anledning!
21.feb 20:10 kopier linkBlir den yngste spilleren som starter for Liverpool i Champions League - og for en anledning!

Stefan Bajcetic er den yngste spilleren til å starte en kamp i Champions League for Liverpool, skriver OptaJoe på Twitter før tirsdagens kamp. 

Den unge spanjolen har en fortid i Celta Vigo, og får nå altså prøve seg mot gigantiske Real Madrid. 

Vi håper midtbanedynamoen følger opp de gode prestasjonene de siste ukene og gjør en god figur mot hvittrøyene. 

Ellevill stemning da bussen ankom Anfield
21.feb 20:07 kopier linkEllevill stemning da bussen ankom Anfield

Det var ellevill stemning da spillerbussen ankom Anfield før den første åttedelsfinalen mot Real Madrid tirsdag kveld. 

Supporterne stilte med både pyro og fyrverkeri, og har satt rammen før oppgjøret mellom to av de aller største europeiske klubbene.