Liverpool er ligaens beste bytte-lag

Jürgen Klopp var en stor pådriver for at det skulle bli utvidet fra tre til fem bytter, og nå ser vi hvorfor.

Før 2022/23-sesongen fikk Jürgen Klopp endelig viljen sin og Premier League utvidet antall tilgjengelige bytter som kunne bli gjort i en kamp fra tre til fem.

Klopp hadde lenge vært en pådriver for at antallet tilgjengelige bytter skulle utvides for å bedre beskytte spillerne, ved å redusere belastningen av det stadig mer krevende kampprogrammet.

Nå har the Athletic gjort en undersøkelse av hvordan Premier League klubbene har utnyttet de to ekstra byttene så langt denne sesongen.

På antall bytter brukt per kamp ligger Liverpool på 4,3, som er blant det høyeste i ligaen. Øverst ligger Brighton som bruker 4,7 bytter per kamp, tett fulgt av Fulham og Burnley som bruker 4,5.

BRUKER BYTTENE: Jürgen Klopp tar godt i bruk byttene han har tilgjengelig.

BRUKER BYTTENE: Jürgen Klopp tar godt i bruk byttene han har tilgjengelig.

Noe overraskende er det kanskje at Manchester City er blant lagene som gjør færrest endringer. Pep Guardiola gjør bare 2,8 bytter per kamp, og det er bare David Moyes og West Ham som gjør færre endringer med 2,7. Ekstra merkelig er det med tanke på den utrolige bredden Man City har gjennom laget, selv om de har hatt en del skader denne sesongen.

Klopp og Liverpool er også blant de som gjør endringer tidligst i kamper. De røde sine bytter har i gjennomsnitt blitt gjort etter 70,2 minutter, som er det nest raskeste i ligaen, bare bak Brighton med 66,9.

De andre toppklubbene venter en del lenger før de gjør sine bytter, Tottenham, Arsenal og Man City ligger alle på et gjennomsnitt rundt 75 minutter.

Effektive fra benken

Liverpools bytte-taktikk ser ut til å fungere godt, for så langt denne sesongen er de den klubben som har vunnet flest poeng etter målpoeng fra benken. Klopps gutter har scoret åtte ganger og levert 7 målgivende fra benken, noe som har resultert i elleve poeng vunnet av innbyttere.

Arsenal og Brighton har henholdsvis 16 og 15 målpoeng fra benken, men de har ikke vært avgjørende for i nærheten av like mange poeng. London-laget har vunnet åtte poeng mens laget fra sørkysten har vunnet seks poeng.

POENG FRA BENKEN: Darwin Nunez sikret tre viktige poeng fra benken mot Newcastle i starten av sesongen.

POENG FRA BENKEN: Darwin Nunez sikret tre viktige poeng fra benken mot Newcastle i starten av sesongen.

Tittelkonkurrentene i Manchester City hadde bare vunnet tre poeng fra benken før forrige runde mot Newcastle, men etter at Kevin De Bruyne og Oscar Bobb snudde kampen som innbyttere ligger de nå på seks poeng.

Newcastle på sin side er de soleklart dårligste i ligaen på denne statistikken med null poeng vunnet, selv om de har elleve målpoeng fra benken.

Det skal vel sies at det er vanskelig å ta poeng fra benken hvis du leder kampen fra før av, så det viser kanskje at Liverpools tittelkonkurrenter oftere har kontroll tidlig i kampene. De røde har jo nesten gjort det til en vane å ligge under i kamper for så å snu det mot slutten.

Michael Edwards har takket nei til Liverpool-tilbud

Michael Edwards har takket nei til Liverpool-tilbud

Fabrizio Romano har meldt at Michael Edwards har sagt nei til et tilbud om en ledende stilling i Liverpools restrukturerings-prosjekt.

Salah mister flere kamper fremover, men Mac Allister er aktuell til Chelsea onsdag

Skadeoppdatering: Salah mister flere kamper fremover, men Mac Allister er aktuell til Chelsea onsdag

Jürgen Klopp hadde tirsdag hovedsaklig gode nyheter med seg på skadefronten.