– Vi må takke han fordi han har gjort denne ligaen vakrere og bedre

Mikel Arteta snakker om Jürgen Klopps enorme betydning for Premier League, fotballen og Liverpool.

– Jeg synes han har gjort denne ligaen mye bedre. Først og fremst som person, karakteren, karismaen, måten han formidler sine ideer og sin lidenskap for spillet på er noe helt spesielt, utbroderte Mikel Arteta om Jürgen Klopp da han møtte pressen.

– Han har hatt stor betydning for ligaens vekst og jeg elsker måten han har gjort det på. Følelsene han la i det og når du ser den menneskelige siden og forklarer årsakene bak og utfordringene og alt som er knyttet til jobben vår, synes jeg det var midt i blinken.

De to har hatt sine kamper i Premier League. Da Klopp kom til Liverpool høsten 2015 var Arteta fortsatt aktiv som spiller i Arsenal. Året etter ble spanjolen Pep Guardiolas assistent i Manchester City. I desember 2019 ble 41-åringen Arsenal-trener. 

2011: Mikel Arteta på Anfield, som Everton-spiller, med Lucas Leiva som motstander.

2011: Mikel Arteta på Anfield, som Everton-spiller, med Lucas Leiva som motstander.

– Når noen har gjort det han har gjort for en fotballklubb i ligaen må du respektere det og takke han for jeg tenker han har gjort ligaen bedre, alle trenere bedre og denne ligaen mye vakrere og mer intens.

En trener må være forsiktig med energien sin

I 2015/16 var 81 poeng nok til å sikre ligatittelen. Da Klopp vant den med Liverpool måtte han hente hele 99 poeng. Kampen i toppen er tøffere enn noen gang, er det vanskeligere å lykkes som trener nå?

– Jeg kan ikke svare på det spørsmålet. Jeg har nettopp snakket med Arsene (Wenger) og han tok jobben sin som vi alle gjør. Vi legger ned så mange timer og våre liv i den og noen ganger føler du at du ikke har den lenger. Det kan skje når du er spiller, når du gjør en hvilken som helst jobb, og som trener må du være forsiktig med å forvalte energien og tiden din og hvor mye du investerer i det for det er ekstremt krevende.

– Jeg elsker det, jeg er ung og har mye energi, men jeg forstår at etter så mange år, jeg tror det var 24 år for Jürgen med ulike jobber i forskjellige land, er det noe som skjer naturlig.

Nøkkelspiller usikker mot Liverpool

«The Gunners» har bortekamp mot Nottingham Forest tirsdag kveld, mens Liverpool får London-visitt av Chelsea onsdag. Søndag er det klart for Arsenal - Liverpool, en siste duell for Arteta og Klopp.

USIKKER TIL KAMP: Midtbanemann Thomas Partey spiller ikke mot Nottingham Forest tirsdag kveld, hva med Liverpool på søndag?

USIKKER TIL KAMP: Midtbanemann Thomas Partey spiller ikke mot Nottingham Forest tirsdag kveld, hva med Liverpool på søndag?

– Vi har noen sene avgjørelser å ta. Thomas (Partey) er ikke en av dem men vi har noen som hadde problemer på slutten av forrige kamp og vi er fortsatt usikre på noen spillere.

Trolig kan Declan Rice og Gabriel Martinelli spille mot Forest. Midtbanespiller Partey derimot er usikker til Liverpool-kampen.

– Thomas er ikke i troppen. Sånn er det. Du ønsker å ha alle tilgjengelige og han er en toppspiller for oss, veldig viktig spiller for oss, men for øyeblikket er han ikke klar ennå.

Kan ghaneseren bli involvert mot Liverpool?

– Vi vil se. Vi vil se hvordan det utvikler seg og om det er for kort tid er det greit.

Arsenal - Liverpool har avspark 17:30 søndag 4. februar. V Sport PL/Viaplay viser.

Slik var den første minnestunden

Slik var den første minnestunden

Første stopp på Klopps avskjedsturné er gjennomført og den viser at supporterne allerede har sluttet å høre på den avtroppende sjefen.

Kommentar 29.jan 20:46
De Zerbi er lei seg for at Klopp slutter, og sånn svarte han på spørsmålet om jobben

De Zerbi er lei seg for at Klopp slutter, og sånn svarte han på spørsmålet om jobben

Italieneren forstår Jürgen Klopps valg, men det etter hvert ledige setet vil han ikke gå nærmere inn på.