Arteta vedkjenner at laget hans har kommet ut av rytmen

Fra å se ut som Premier Leagues kanskje beste lag, har Arsenal slitt den siste perioden.

– Vi var ikke på rett nivå. Vi var ikke gode nok. Jeg synes ikke vi fortjente å tape kampen, men vi gjorde ikke nok for å vinne den, svarte Mikel Arteta på spørsmål om hva som gikk galt mot West Ham og Fulham.

Tre av Arsenals fire ligatap kom i løpet av desember. 41-åringen sier han ikke er bekymret for at den dårlige formen skal fortsette. 

– Forhåpentligvis ikke for det var et engangstilfelle. Jeg har ikke sett laget før gjøre det vi gjorde i visse perioder av kampen så forhåpentligvis ikke.

Prøvelse for selvtilliten

Derimot kan det ha gjort noe med selvtilliten hos «The Gunners». Spesielt var West Ham-tapet oppsiktsvekkende, i en kamp de styrte på eget gress.

På 13 hjemmekamper denne sesongen har Arsenal vunnet 10, spilt to uavgjorte og tapt mot West Ham 28. desmember.

– Det påvirket momentumet vi hadde. Frem til 1. juledag ledet vi ligaen. Seks dager senere, ligger vi på fjerde, så det kan være fristende å se på ting med mikroskop eller teleskop og se litt lenger og med litt mer perspektiv.

– Min jobb er å se gjennom teleskopet og ha perspektiv og analysere ting på riktig måte, og ikke bli påvirket av én enkelt prestasjon. Ikke resultatet, men én prestasjon.

Ifølge Opta gikk Arsenals tittelsjanser i julehøytiden fra 28,3 prosent til 4,1. Liverpool har også innbyrdes godt tak på London-laget med kun ett tap på de 11 siste møtene i alle turneringer (5-5-1).

Arsenal - Liverpool ser du søndag på TV3+/Viaplay, med avspark 17:30.

Jota mener Arsenal har en psykologisk fordel på søndag

Jota mener Arsenal har en psykologisk fordel på søndag

«The Gunners» har litt å rette opp, og det tror portugiseren at kan tale til hjemmelagets fordel.

– Begge lag mangler noen viktige spillere, vi må tilpasse oss

– Begge lag mangler noen viktige spillere, vi må tilpasse oss

Arsenal-trener Mikel Arteta har en knute å løse på venstreback, og det har kanskje Jürgen Klopp også?