Se høydepunktene fra torsdagens underholdende kamperWest Ham sjokkerte Arsenal på Emirates - etter halvspilt sesong er det Liverpool som leder Premier League!

Det er bare å takke og bukke for julegaven fra David Moyes og West Ham.

Torsdag kveld var to av Liverpools nærmeste konkurrenter i ligaen - Arsenal og Tottenham - begge i aksjon mot tøff motstand i henholdsvis West Ham og Brighton.

Vi fulgte kampene, og i denne saken kan du lese referat fra oppgjørene.

Arsenal-West Ham 0-2 (0-1)

Forrige gang Arsenal og West Ham møttes vant David Moyes menn 3-1, og kampen ble sett på som et potensielt bananskall for Mikel Artetas mannskap. Det tok ikke lang tid før bortelaget viste hvorfor.

Etter et godt West Ham-angrep endte ballen hos Jarrod Bowen, som akkurat greide holde den i spill etter klønte forsvarsspill av Arsenal. Han sendte ballen ut i feltet til Tomas Soucek, som enkelt kunne sette ballen i mål. VAR sjekket lenge om ballen hadde krysset dødlinjen, men klarte ikke finne bilder på at det hadde skjedd.

Arsenal presset på for en utligning, men et dyptliggende Moyes-mannskap var oppofrende i det defensive spillet og gjorde det vanskelig for hjemmelaget.

Etter 55 minutter sørget en tidligere Arsenal-mann for at hjemmelaget fikk en desto vanskeligere oppgave. Kostas Mavropanos raget høyest i feltet på et hjørnespark, og headet ballen nydelig i krysset.

Hjemmelaget prøvde og prøvde, men klarte ikke å overliste Alphonse Areola i West Ham-målet. Said Benrahma kunne ha satt kronen på verket på overtid, men bommet på straffespark.

Resultatet betyr at Liverpool topper Premier League etter at halve sesongen er ferdigspilt. Det er bare å nyte synet av tabellen, hvor det er de rødkledde som troner øverst.

Under kan du se høydepunktene fra kampen.

Brighton-Tottenham 4-2 (2-0)

Det var vertene som startet best på Palmer Stadium, og etter seks minutter trodde hjemmesupporterne at Danny Welbeck hadde sendt hjemmelaget i føringen.

Etter å ha reddet et skudd fra Facundo Buonanotte nede til sin høyre side klarte Tottenham-keeper Guglielmo Vicario på utrolig vis å få slengt seg ned til venstre da Welbeck enkelt skulle bredside returen i mål.

Fem minutter senere skulle imidlertid Brighton få uttelling for det tidlige stormløpet. Joao Pedro driblet seg inn fra venstrekanten, og fikk sendt ballen til høyreback Jack Hinshelwood til høyre i feltet. Unggutten dundret ballen i nettaket bak Vicario.

I AKSJON: Milner spilte mot Tottenham.

Roberto De Zerbis menn fortsatte å styre kampen etter ledermålet. Etter 23 minutter ble Brighton tildelt straffespark for en klar holding fra Dejan Kulusevski på Welbeck. Pedro gikk fra servitør til avslutter, og satte ballen sikkert i mål.

En som også ønsket å være med på leken var James Milner, som spilte sin kamp nummer 632 i Premier League. Han har nå kun Gareth Berry foran seg på listen over spillerne med flest kamper i ligaen.

37-åringen var nære å score sitt første mål siden straffesparket mot Leicester på Boxing Day 2019, men traff stolpen da han prøvde å bøye en ball i lengste hjørne etter en drøy halvtime. Tottenham var heldige som slapp unna med 0-2-underlege til hvilen.

I den andre omgangen fortsatte Brighton-dominansen. Pervis Estupinan økte ledelsen til 3-0 like etter at timen var spilt med en virkelig perle, assistert av James Milner, før Pedro scoret på sitt andre straffespark etter 74 minutter.

Det var ingenting som tydet på at Tottenham skulle komme tilbake i kampen, men plutselig var stillingen redusert til 4-2 etter scoringer av Alejo Veliz og Ben Davies etter 81. og 85. minutt. Brighton klarte imidlertid å holde unna, og tok tre sterke poeng mot Spurs.

Resultatet betyr at Tottenham er seks poeng bak Liverpool, mens Brighton er på 8. plass.