«Jeg kan ikke forstå hvordan det ikke endte med et straffespark»

VAR-ekspert Dale Johnson, Jürgen Klopp og Trent Alexander-Arnold har kommentert Martin Ødegaard hands.

VAR-ekspert og ESPN-journalist Dale Johnson, som til vanlig har faste VAR-spalter etter hver serierunde i Premier League, tok til Twitter/X for å skrive sin mening om en spesiell situasjon i gårsdagens kamp.

I det 18. minutt, på stillingen 0-1, spilte Mohamed Salah ballen forbi Martin Ødegaard inne i boksen. Ballen traff nordmannens hånd, og hele Anfield ropte på straffespark.

Chris Kavanagh valgte å ikke blåse for hands, og dommeren ble heller ikke sendt til VAR-skjermen for å se på situasjonen på nytt. Det overrasker Johnson.

«Jeg sliter med å forstå hvordan Martin Ødegaard ikke blir avblåst for den handsen. Armer som går inn mot kroppen er selvfølgelig ikke en forseelse, men da strekker du den langt her», skriver han.

Du kan se situasjonen i vinduet under.

Trent Alexander-Arnold og Jürgen Klopp kommenterte også situasjonen etter kampen var over på Anfield. Scouseren sa blant annet dette:

– Ja, selvfølgelig (er det hands). Jeg vet ikke hvorfor avgjørelsen ikke går vår vei, for fra vårt ståsted ser det ut som et straffespark.

Liverpool-treneren var litt mer vokal da han ble spurt om det samme. Han avsluttet svaret sitt med å spørre reporteren om hvem som satt i VAR-bussen. Det var David Coote, for å nevne det.

– Jeg er ganske sikker på at noen vil forklare meg hvorfor det ikke er hands, men jeg vet ikke hvordan. Jeg sier ikke at dommeren kan se det fordi jeg har ingen anelse om det, men det sitter vel noen i VAR-rommet? Hvordan kan han komme frem til at dette ikke var verdt å se på en gang til?

Sky Sports melder lørdag kveld om at PGMOL (dommerforeningen) har kommet med sin begrunnelse for hvorfor det ikke ble dømt hands på nordmannen.

«PGMOL uttalte at en straffe ikke ble tildelt fordi ’Ødegaards arm beveger seg mot kroppen og ikke ballen når han faller».

Vi får se om Liverpool-supporterne er enig i den begrunnelsen, men det viktigste av alt er kanskje at avgjørelsen (sannsynligvis) ikke fikk en direkte konsekvens i kampen. Drøye ti minutter senere satt 1-1 scoringen.

Nesten rød tabelltopp da gigantene hadde stevnemøte

Kampkommentar Liverpool - ArsenalNesten rød tabelltopp da gigantene hadde stevnemøte

Et skudd fra Alexander-Arnold som suste i tverrliggeren var det nærmest Liverpool kom seier i en intens kamp mellom Englands to beste lag for øyeblikket.

Kommentar 23.des 2023 21:32
– Jeg ville lett ha gitt fra meg kragebeinet mitt til ham

– Jeg ville lett ha gitt fra meg kragebeinet mitt til ham

Jürgen Klopp var i godt humør etter kampen, men situasjonen med Tsimikas var svært lite hyggelig for tyskeren.