– Ingen fare for at Alexander-Arnold straffes

Det har blitt spekulert i om Trent Alexander-Arnold skal straffes for feiringen sin i helgen.

Da Trent Alexander-Arnold scoret utligningsmålet på Etihad Stadium på lørdag, løp han bort til det ene hjørneflagget og hysjet.

Det har blitt spekulert i om 25-åringen kan bli straffet for feiringen sin i etterkant – men det kommer ikke til å skje ifølge James Pearce i The Athletic.

Sasha Goryunov i podcasten «Totally Football Show» spekulerte i om det kunne være respons på City-fansens synging og harselas med scousere og den type sanger vi ofte hører fra tribunene i slike kamper.

Hovedpersonen selv snakket med Sky Sports etter kampen, og sa:

– Det er alltid fint å feire foran bortefansen, og det å se ansiktene deres er veldig morsomt, sa Alexander-Arnold til Sky Sports etter kampen.

Da mente han trolig motstanderlagets supportere – for det var foran dem han stilte seg – før han gestikulerte til de tilreisende fra Liverpool på vei tilbake mot midtstreken.

Blir ikke straffet

Daily Mail har mandag en artikkel om at Alexander-Arnold kan bli straffet av FA etter feiringen sin, og mente «hysjingen» er et regelbrudd som skulle straffes med gult kort. At han ikke fikk noe kort, kunne gi straff i etterkant. 

Tabloidavisen siterer IFAB sin lov 12, om at en spiller skal gis kort dersom han gestikulerer eller oppfører seg på en provoserende eller latterliggjørende måte. De tok med at det ikke virker sannsynlig med utestengelse – men at spilleren kan bli bøtelagt eller advart mot å gjøre det igjen, siden dommer Chris Kavanagh lot det gå på banen.

Pearce skriver: «Rapporter om at Trent Alexander-Arnold kan bli straffet av FA etter å ha hysjet på Manchester City-fansen etter scoringen på lørdag er feil. Fotballforbundet ser ikke en gang på saken».

Alexander-Arnold er en bemerkelsesverdig fotballspiller, og denne gang bommer kritikerne

Alexander-Arnold er en bemerkelsesverdig fotballspiller, og denne gang bommer kritikerne

I lørdagens bortekamp mot Manchester City fikk vi ytterlige bevis på hva som er den «nye versjonen» av Trent Alexander-Arnold.

Kommentar 27.nov 17:29
Vil diskutere om det skal brukes enda mer VAR

Vil diskutere om det skal brukes enda mer VAR

Liveblogg 27.nov 18:14