– Først av alt må jeg si tusen takk til Anfield-publikummet

Jürgen Klopp var veldig fornøyd med både supporterne og sine egne spillere etter Arsenal-kampen.

I går kveld leverte Liverpool en ganske god kamp mot Arsenal, til tross for at det bare ble med ett poeng. De røde kom skjevt ut av startblokkene, men slo knallhardt tilbake med scoring og flott spill.

På tribunen leverte også hjemmesupporterne, som har vært under en viss kritikk fra Jürgen Klopp den siste tiden. Etter kampen i går hadde tyskeren bare gode ord å si om støtten.

– Først av alt, etter mange kommentarer de siste ukene, vil jeg si tusen takk til Anfield-publikummet. Det var helt fantastisk, sa han i et intervju med Sky Sports.

Men selv om supporterne sang for full hals før og i starten av kampen, var det bortelaget som sjokkerte de røde. Gabriel steg opp på et frispark og headet gjestene i ledelsen.

– Arsenal hadde åpenbart den beste starten på kampen. De fikk et frispark, noe de er gode på, men vi bør også gjøre tingene våre bedre der. Han (Gabriel) var nok nær offside, men målet ble stående, og det er helt greit.

KJØRTE PÅ: Arsenal tok en tidlig ledelse på Anfield, men det stoppet ikke Liverpool-supporterne fra å bruke stemmen.

KJØRTE PÅ: Arsenal tok en tidlig ledelse på Anfield, men det stoppet ikke Liverpool-supporterne fra å bruke stemmen.

– Vi pressen dem hardt

Få minutter etter at sjokkstarten hadde lagt seg, begynte Liverpool å dominere banespillet mer og mer utover i den første omgangen. Det fortsatte også etter hvilen.

– Vi fant en vei inn i kampen etter det (åpningsmålet), og i den andre omgangen fikk vi vist det skikkelig. Vi burde ha scoret, men det betyr ikke at vi hadde vunnet, selvfølgelig. Men det burde blitt mål!

Tyskeren tenker nok spesielt på Trent Alexander-Arnolds massive sjanse. Mohamed Salah hadde ballen, og i en 5-mot-1-situasjon sendte scouseren ballen i tverligger alene med keeper. Liverpool-treneren var uansett veldig fornøyd.

– Vi hadde øyeblikkene, og det høye presset var fantastisk. Arsenal er veldig gode og har mye selvtillit, men vi presset dem hardt i 10-15 minutter. Systemet deres var ute av kontroll, og vi burde utnyttet det.

Den 24. desember, på selvese julaften, ligger Liverpool dermed på en andreplass, ett poeng bak Arsenal. Klopp mener gårsdagens kamp var en slags ultimat test for spillerne sine.

– Det endte 1-1, men vi fikk en slags virkelighetssjekk om vi faktisk fortjener å ligger der vi ligger. Det gjør vi, og nå må vi bare fortsette herfra, avsluttet han.

Liverpools neste sjanse for tre poeng er på Boxing Day (26. desember). Da venter Burnley på Turf Moor.

– Jeg ville lett ha gitt fra meg kragebeinet mitt til ham

– Jeg ville lett ha gitt fra meg kragebeinet mitt til ham

Jürgen Klopp var i godt humør etter kampen, men situasjonen med Tsimikas var svært lite hyggelig for tyskeren.

Savnet av Mac Allister blir mindre og mindre for hver kamp

Spillerbørs og folkebørs etter Arsenal:Savnet av Mac Allister blir mindre og mindre for hver kamp

Wataru Endo leverte knallharde taklinger, flotte pasninger og en enorm innsats. Dette er vår spillerbørs etter Arsenal-kampen.

Kommentar 23.des 2023 20:26