– Vi misset på en sjanse og jeg snudde meg, men folk satt helt rolig

Jürgen Klopp ønsker en elektrisk stemningen når Arsenal kommer på besøk i kveld.

Stemningen på Anfield har vært svakere enn normalt denne sesongen til tross for at Liverpool gjør det svært bra på fotballbanen for øyeblikket. Mot både Manchester United og West Ham var Jürgen Klopp misfornøyd etter kampen og oppfordret supporterne til å bidra mer mot Arsenal.

– Vi trenger at Anfield er på tærne, uten at jeg er i krangel med treneren deres eller noe slikt. Dersom du ikke er klar for det, så gi billetten din til noen andre.

På fredagens pressekonferanse tok han et roligere standpunkt, men ønsket likevel god stemning fra supporterne før kveldens toppkamp.

– Det er ikke slik at jeg bestiller atmosfære, men vi har hatt to hjemmekamper på rad nå, og i de kampene har vi hatt 62 avslutninger, tror jeg. Det er ganske spesielt vil jeg si, og det er akkurat det fotballen handler om. Se for deg at vi hadde scoret på alle, det hadde vært latterlig. Vi må ha disse øyeblikkene der du kan skape sjanser og bomme, startet tyskeren og fortsatte: 

– Det var følelsen min direkte etter en kamp. Vi misset på en sjanse og jeg snudde meg, men folk satt helt rolig. Da lurer jeg på hva de ønsker å se. Å skape en sjanse er så nært du kommer å score et mål.

FYR: Granit Xhaka og Trent Alexander-Arnold gikk i tottene på hverandre 0-2 da lagene møttes i april. Ett minutt senere var reduseringen et faktum.

FYR: Granit Xhaka og Trent Alexander-Arnold gikk i tottene på hverandre 0-2 da lagene møttes i april. Ett minutt senere var reduseringen et faktum.

Føler seg misforstått

Det som kan bidra til å snu en småsvak stemning til en fantastisk atmosfære, er posisjonen til de to lagene før kampen. Med seier vil Liverpool gå forbi Artetas menn og feire jul på toppen av tabellen.

– Vi er i en veldig god posisjon i ligaen, og kanskje har vi kommet oss dit litt raskere enn vi trodde. Forskjellen for meg er at dersom vi har en målsjanse og misser den, kan man sukke, men da må stadion løfte seg igjen til neste. Det er ikke kritikk, for jeg har likt 99,7 prosent av hvert sekund på den stadionen, sa Liverpool-treneren videre.

Etter kampen mot West Ham oppfordret tyskeren, som nevnt, alle som ikke ønsket å heie frem laget, om å gi vekk billetten sin til noen andre. Han føler seg litt misforstått.

– Jeg fikk forklart at det ikke var mulig dersom du ikke var i familie, men jeg mente det ikke så ordrett. Det bør jeg kanskje være vant til, at slik ting blir tolket feil.

Uansett er det tydelig at Klopp ønsker supporterne bak seg fra start til slutt, for på Anfield kan det være forskjellen på seier og tap.

– Det er ikke som om jeg vil si noe om stemningen. Det jeg sa var at vi trenger Anfield i morgen, og det er 100 prosent sant. Jeg kan ærlig talt ikke vente med å få kampen i gang, avsluttet han.

Liverpool - Arsenal sparkes i gang 18.30 i kveld. Kampen sendes direkte på V Sport PL og Viaplay.

Fem grunner til hvorfor angrepsduoen sliter for tiden

Fem grunner til hvorfor angrepsduoen sliter for tiden

Luis Diaz og Darwin Nunez har ikke scoret i Premier League siden Luton-kampen den 5. november.

Innsikt 22.des 2023 21:16
Forklarer hvordan han har utviklet seg til å bli en midtbanespiller

Forklarer hvordan han har utviklet seg til å bli en midtbanespiller

Trent Alexander-Arnold har gjort hybrid-rollen til sin egen de siste ni månedene.