Forklarer hvorfor han alltid ser på motstanderens oppvarming

Jürgen Klopp pleier sjelden å bruke mye tid på Liverpool-spillerne før kampen.

Jürgen Klopp har med tiden blitt svært kjent for å følge nøye med på motstandernes oppvarming før Liverpool-kamper. Tyskeren blir ofte oberservert rundt midtsirkelen, hvor han fint kan stå i en halvtime bare for å følge med på hva det andre laget driver med før avspark.

I et ferskt intervju med Ben Foster og Amazon forklarer Liverpool-treneren hvorfor han velger å benytte tiden sin på akkurat det.

– Jeg har vel holdt på med dene gjennom hele karrieren. Min jobb er mer eller mindre ferdig før kampen, selv om jeg selvfølgelig har ting som skal formidles i garderoben. Jeg kjenner mine egne spillere, så derfor ønsker jeg å forstå (det andre laget), forteller han til den tidligere Premier League-målvakten og fortsetter:

– Noen ganger ser du kanskje en spiller halte litt eller noe lignende. Det er ikke så interessant når de driver med løping, men på pasningsøvelser og så videre, det tekniske.

BLIKKET: Jürgen Klopp prøver alltid å finne fordeler for sitt eget lag, også like før avspark.

BLIKKET: Jürgen Klopp prøver alltid å finne fordeler for sitt eget lag, også like før avspark.

– Det funker!

Tyskeren forklarer at han sjelden bruker taktikken for å skremme motstanderne sine, men han har en liten historie på lur fra da Dortmund besøkte Anfield i Europa League, få måneder etter at han ga seg i den tyske storklubben.

– Jeg har brukt det slik en gang. Det var mot gamleklubben min, som vi møtte i returkampen. Vi spilte 1-1 (i Tyskland) og jeg visste at det ville være merkelig for spillerne å se meg stå der for å se på dem, så jeg gjorde det en stund, ler Klopp.

– Men jeg prøver aldri å psyke ut motstanderne med vilje, det er ikke sant.

Det betyr kanskje ikke så mye hva Liverpool-treneren prøver på, for det viktigste er kanskje hvordan spillerne på det motsatte laget reagerer. Ben Foster, som har møtt ham flere ganger, kan forklare hva som går gjennom hodet på spillerne.

– Jeg kan garantere deg at det funker. Jeg husker at jeg varmet opp en gang og tenkte: «Hvis jeg slipper inn et mål nå, i høyre eller venste hjørnet, så håper jeg at Jürgen ikke har sett det», ler han og fortsetter:

– Jeg tenkte kanskje at du ville dra den informasjonen med deg inn i garderoben. Det er tangene som går i hodene våre. Jeg kan love deg at det skremmer mange, ikke bare meg. Det er 100% sikkert.

Du kan se hele intervjuet med Jürgen Klopp i vinduet under:

Kjemper om Champions League-plasser etter en fantastisk høst

Kjemper om Champions League-plasser etter en fantastisk høst

Sophie Roman Haug og resten av Liverpool-troppen kan ta juleferie med god samvittighet.

Van Dijk har kommet med sitt motsvar til Roy Keane

Van Dijk har kommet med sitt motsvar til Roy Keane

Nederlenderen synes ikke Manchester United-profilen traff spesielt godt på kommentarene sine.