«Skulle ønske jeg var god nok i engelsk til å beskrive hvordan det føltes»

Jürgen Klopp vil ha mer av atmosfæren som var på Anfield da Liverpool snudde til seier mot Fulham i forrige hjemmekamp.

Jürgen Klopp skriver om Anfield, Manchester United og stemning i sin spalte i kampprogrammet til hjemmekampen mot Manchester United. Her kan du lese teksten i sin helhet. Originalversjon finnes på liverpoolfc.com

«Velkommen til Anfield for vår Premier League-kamp mot Manchester United, en respektert rival og en motstander vi alltid ser frem til å spille mot på grunn av betydningen kampen har i byene vi representerer og også langt utover de grensene».

«Jeg vil spesielt ønske Erik ten Hag, hans støtteapparat og Uniteds spillere og supportere en varm velkomst. I dag ønsker vi å slå hverandre, men det er viktig at vi gjør det på rett måte, og det handler om respekt. Ingenting annet gir mening». 

«Vår historie, geografi og suksess gjør at vi ikke kan være noe annet enn rivaler. "Forholdet" har blitt skapt gjennom tiår i toppen av engelsk fotball, og jeg er stolt av å være del av det. Men igjen, stoltheten jeg har over å være en del av Liverpools historie betyr ikke at jeg ikke kan se at de på andre enden av motorveien har samme følelser for sin klubb». 

«Det betyr også at jeg vet hva jeg kan forvente i dag, og det er en ordentlig test. Jeg kunne ikke brydd meg mindre om resultatet forrige sesong. Det gir oss ingen fordel i dag. Om noe vil det bare gi United mer motivasjon». 

Må bevise

«Hvis reglene hadde tillatt å ta med seg mål fra den ene kampen til den andre hadde jeg sett annerledes på det, men sånn er det jo ikke. Jeg trenger ikke minne noen på at dagens kamp begynner på stillingen 0-0, og begge lag er like gode før noen beviser det motsatte». 

«Vår jobb i dag er å gjøre alt vi kan for å være laget som legger frem dette beviset. Jeg vet at det snart er jul, men United vil ikke være her for å gi oss noen presanger. Alt vi får ut av denne kampen må vi fortjene. Hvis noe forventer noe annet kan jeg ikke hjelpe dem». 

«Jeg er klar over at United ikke kommer hit i sin beste form, men det betyr bare at de ser på denne kampen som en mulighet til å komme på rett kjøl».

«Vi har vært i liknende situasjoner før, der våre resultater ikke har stått til forventningene folk har. Når det skjer kan en kamp mot rivalen gi en mulighet til å endre humøret, så vi må være klare for å møte et United-lag med toppspillere som er klare til å kjempe». 

Viser til atmosfæren mot Fulham

«Vi må være så tett på vårt beste som vi kan være, og da må alle med et Liverpool-rødt hjerte komme sammen og gjøre Anfield til det spesielle stedet vi vet det kan være. Jeg tror ikke at supporterne har behov for at jeg forteller dem at en utrolig atmosfære kan være til stor hjelp, men likevel vil jeg se tilbake på vår forrige hjemmekamp mot Fulham». 

«Den dagen havnet vi under 3-2 mot slutten, og det så ikke bra ut. Men så var det en periode der både laget og tilskuerne tok fyr, og alt endret seg. Jeg skulle ønske jeg var god nok i engelsk til å beskrive hvordan det føltes, men det er jeg ikke. Dette var Anfield på sitt beste, et sted der ingenting er umulig». 

«Følelsen det ga meg var utrolig, og jeg kan bare tenke meg hvordan det var for spillerne ute på banen. Jeg vet at det ikke kan være sånn hele tiden, men det fikk meg til å tenke på hvor spesielt det ville vært om det var slik oftere. Enten det er publikum som fyrer opp spillerne eller spillerne som fyrer opp publikum, det har ikke noe å si. Hvis vi kan skape den kjemien melom oss vil det ikke skade, for å si det sånn». 

«I dag, med den nye Anfield Road Stand nesten fullsatt, vil vi ha flere supportere på tribunen enn vi har hatt på 50 år. Det gir oss en gylden mulighet, så vi må ta vare på den slik vi alltid forsøker - ved å være sammen og å prøve å få det beste ut av hverandre», skriver Klopp.

Husker du dette fra 7-0-seieren i mars?

Husker du dette fra 7-0-seieren i mars?

En United-spiller havnet i trøbbel, Salah tok nye rekorder, og en Kiwi-butikk gikk tom for brus. 7-0-seieren i mars hadde store ringvirkninger.

Innsikt 17.des 2023 12:43
Møter laget han elsker å score mot

Møter laget han elsker å score mot

Det tok litt tid før det løsnet, men de siste årene har Mohamed Salah vært Manchester Uniteds største mareritt.

Innsikt 17.des 2023 10:58