Kjemper om Champions League-plasser etter en fantastisk høst

Sophie Roman Haug og resten av Liverpool-troppen kan ta juleferie med god samvittighet.

Liverpools damelag har hatt en ekstrem utvikling både på og utenfor banen de siste årene. Etter opprykket i 2022 og en plassering midt på tabellen forrige sesong, ligger de røde på en solid femteplass etter ti kamper i 2023/24, fire poeng unna en Champions League-plass.

Den fantastiske høstsesongen ble avsluttet med en skikkelig skrell borte mot erkerival Manchester United, i en kamp hvor Liverpool snudde kampen fra 0-1 til 2-1. De røde djevlene stod med 1.35 i odds før kamp og var dermed storfavoritter før kampstart.

Dette resultatet har sendt Matt Beards lag opp med storkanonene Manchester City og Arsenal, som for øyeblikket innehar to av tre Champions League-plasser. Er det lov å håpe på en enda bedre vårsesong?

Slik ser tabellen ut etter ti spilte serierunder:

Enorm utvikling

Den enorme utviklingen til Liverpool FC Women begynte da laget startet å trene på Melwood i slutten av september – et svært viktig kapittel for damefotballen i klubben.

Med verdensklassefasiliteter på plass kunne også de røde også ønske flere etablerte stjernespillere velkommen, blant annet den norske landslagsspissen Sophie Roman Haug.

Etter en trøblete start og et brudd i nesen, har 24-åringen virkelig fått opp dampen de siste ukene. Fasiten etter åtte serierunder er tre mål og to målgivende pasninger i ligaspill.

Det ble en tung sesong i ligacupen, med en tidlig exit i gruppespillet, men det er Super League som gjelder for de røde. Der har Matt Beard og co overrasket de fleste, med seiere mot Manchester United og Arsenal, to av topplagene i divisjonen.

Nå er det spillefri for damene helt frem til 13. januar, da starter FA-cupen. Bristol City venter på bortebane, i en kamp hvor de røde bør anses som store favoritter. Etter det kommer storkanonene Arsenal og Manchester City på løpende bånd, før vårsesongen går slag i slag.

Med et meget godt utgangspunkt fra høstsesongen er det ikke umulig at det kan ende med en Champions League-plass i i mai, selv om det kanskje er å dra den litt langt allerede i 2023/24. Uansett er det gode tegn å spore, og det blir svært spennende å følge med på fortsettelsen.

Van Dijk har kommet med sitt motsvar til Roy Keane

Van Dijk har kommet med sitt motsvar til Roy Keane

Nederlenderen synes ikke Manchester United-profilen traff spesielt godt på kommentarene sine.

Syv år gammel rekord røk etter sjansesløseriet

Syv år gammel rekord røk etter sjansesløseriet

Liverpool endte på 34 skuddforsøk uten å finne nettmaskene.