Liverpool FC Women spilte sesongens tøffeste bortekamp – og det ble dessverre stortap.

Chelsea FC - Liverpool FC Women 5-1 (3-1)

Vi fulgte kampen:

Roser Liverpool

Chelsea-sjef Emma Hayes roser Liverpool FC før dagens kamp. De røde har allerede slått Arsenal 1-0 i London denne sesongen. Det skjedde i ligaåpningen.

– Jeg elsker konkurransen i ligaen dette året, og alle har løftet seg et nivå. Etter min mening er Liverpool det laget som har forbedret seg mest i ligaen sammen med Tottenham sier Hayes før avspark.

– Matt har vært der, sett det og gjort det, han er en vinner. Han har vunnet titler og fortjener respekt for det han har gjort. Han har forbedret troppen, og de har så mange trusler i angrep. De kaster seks spillere i angrep, og det gjør det vanskelig, for de er veldig gode på kontringer, dominante fysisk, og veldig gode på dødballer. Du kan se at de har tro på måten de spiller på, har selvtillit, og vil ikke bli skremt av Stamford Bridge, sier den påtroppende landslagssjefen for USA.

Avspark kl. 14.30

Det nærmer seg avspark på Stamford Bridge.

Kampen vises på V Sport 1 og Viaplay. Vi kommer også til å oppdatere denne artikkelen med det som skjer når Liverpool FC Women møter ligalederen.

Lagoppstillingene er klare. Sophie Roman Haug starter på topp for de røde.

Chelsea lagoppstilling

Maren Mjelde er kaptein for Chelsea – som stiller følgende lag. Nå er det snart avspark på Stamford Bridge.

Kampen er i gang

Liverpool tar avspark.

Kampen ser du på Viaplay og V Sport 1. Vi oppdaterer med det viktigste.

Chelsea tar ledelsen

1-0 Chelsea

11 minutter spilt, og Chelsea tar ledelsen ved England-stjernen Lauren James. Blir spilt fri ute til venstre, lurer bort forsvareren og er kald alene med keeper.

Scoringen er dessverre fullt fortjent. Det har omtrent bare handlet om hjemmelaget så langt, og de røde har knapt vært på Chelseas banehalvdel.

Liverpool utligner

Liverpool utligner, 1-1!

Umiddelbart etter at Chelsea scorer, så svarer Liverpool, og det er selvmål fra Jess Carter. Van de Sanden kommer fri på høyrekanten, og gjør et glimrende forarbeid. Spiller ballen inn foran mål, og Carter løper den inn i eget nett.

Liverpool er med igjen!

Chelsea går opp i 2-1

23 minutter spilt, og Chelsea tar tilbake ledelsen igjen. Det står 2-1.

Strålende innlegg fra Lauren James på venstrekanten, og Beever-Jones hadde sneket seg inn på bakre stolpe med et glimrende løp. Headingen er utagbar, og Chelsea leder igjen.

Det var synd, for Liverpool har vært mye bedre etter scoringen sin.

Bra Liverpool-periode

40. minutt spilt.

Etter en veldig god Chelsea-periode, klarer Liverpool å etablere et trykk med en corner og flere gode innlegg inn i Chelsea-boksen. Dessverre går ikke noen av avslutningene på mål.

Så lenge resultatet er som det er, så er Liverpool for fullt med i dette, men styrkeforskjellen på lagene har vært synlig de første 40 minuttene.

Pause

Lagene går til pause etter fire minutter tillegg, der Liverpool forsåvidt var positive.

De røde er ikke ute av dette, men det er lett å se hvorfor Chelsea topper FA Women's Super League og er den store favoritten til å vinne nok en tittel.

De gangene de angriper helhjertet så sliter Liverpool med å henge med. Men det står fortsatt bare 2-1, så her er ingenting avgjort.

Missy Bo Kearns kommer inn

Matt Beard gjør ett bytte etter pausen, og setter inn Missy Bo Kearns for Marie Höbinger. Höbinger har vært Liverpools toppscorer denne sesongen med tre mål, så forhåpentligvis er det ingen skade det er snakk om...

Kampen er i gang igjen.

Bonner ligger nede

Gemma Bonner ligger nede og må ha behandling etter at Chelsea nesten klarer å utnytte en feil av keeper Rachael Laws.

Hun blir truffet av Sophie Ingle i låret i det hun forsøker å score ser det ut til, men Liverpool får klarert situasjonen og slipper med skrekken.

Bonner ser ut til å kunne fortsette. 50 minutter er spilt.

3-1 til Chelsea

56 minutter spilt, og Chelsea går opp i 3-1. Det er igjen kampens store spiller, som scorer sitt andre mål for dagen.

Sam Kerr spiller ballen ut til Lauren James på venstrekanten, og hun avslutter strålende helt ned i hjørnet . En glimrende avslutning av banens beste spiller.

Liverpool vil ha straffespark

61 minutter er spilt når Liverpool vil ha straffespark, da Holland ser ut til å bli løpt ned bakfra. Dommeren vinker spillet videre.

Hattrick og game over

Chelsea går opp i 4-1, og igjen er det Lauren James. Chelsea er rett og slett for gode.

Et strålende angrep ned høyrekanten av sluttes av James, som nå har tre mål og en målgivende. Fortsatt bare 64 minutter spilt.

Enorm sjanse

Liverpool har frispark ute til venstre, og det er godt slått. De røde kommer til en veldig god avslutning, og en veldig god redning av målvakt Musovic stopper den. Det følges opp av en redning på strek.

Det gjenstår 20 minutter på Stamford Bridge.

Nytt bytte

Kiernan kommer inn for Shanice van de Sanden. Det er nå spilt 74 minutter.

Chelsea øker til fem

Nytt godt Chelsea-angrep, og nå trenger Liverpool at kampen blåses av. James spiller fri Kaneryd som finner Nusken foran mål.

79 minutter er spilt.

Roman Haug er nære

Sophie Roman Haug er veldig nær å score et trøstemål for Liverpool, når hun er våken på et unøyaktig tilbakespill. Dessverre får hun ikke avsluttet skikkelig og Musovic redder.

Det var den første store sjansen den norske spissen har fått i kampen.

Nytt bytte

Melissa Lawley kommer inn for Sophie Roman Haug, 86 minutter spilt.

Det legges til åtte minutter

Ceri Holland er frustrert nå, og klipper ned en Chelsea-forsvarer. Det gule kortet er fullt fortjent.

Det legges til åtte minutter. De røde vil nok bare at dette skal være over nå.

Da var det over

Det ender 5-1 på Stamford Bridge.

Liverpool FC Women går på sitt andre tap for sesongen i Women’s Super League, men det er ingen skam å tape mot dette Chelsea-laget. De er store favoritter til å vinne ligatittelen igjen, og har nå en luke på seks poeng ned til andreplass på tabellen allerede så tidlig i sesongen. De vil også være blant favorittene i Champions League denne sesongen, i det som er Emma Hayes sin siste sesong.

Matt Beard vil sikkert komme til å nevne straffesituasjonen på Ceri Holland på stillingen 3-1. Hadde Liverpool blitt gitt den, ville de kanskje vært inne igjen i kampen – men så fikk de heller 4-1 i sekken umiddelbart etterpå.

Det var uansett så stor forskjell på lagene her at det virker helt uunngåelig at Chelsea skulle vinne. De blå var så gode at det så ut som de kunne «skru på» og score når de ville. England-stjernen Lauren James, som er søster til Reece James, scoret tre mål og hadde én målgivende og var banens klart beste spiller.