Liverpool FC WomenSophie Roman Haug scoret igjen

Det ble med det ene poenget da Liverpool FC Women tok imot bunnlaget Bristol City på søndag.

Liverpool FC Women - Bristol City 1-1

Det var klart for første kamp igjen etter landslagspause. Liverpool hadde mulighet til å klatre opp på topp fire i Women’s Super League på søndag, dersom de fikk med seg alle tre poengene fra hjemmekampen mot bunnlaget Bristol City på Prenton Park. Det ville kanskje vært midlertidig, for Manchester United møter Tottenham på bortebane senere på søndag.

Men det var gjestene fra Bristol som fikk kampens første mål, da danske Amalie Thestrup scoret etter 50 minutter.

Liverpool slo tilbake da Sophie Roman Haug headet inn utligningsmålet sju minutter senere etter flott forarbeid av Taylor Hinds på venstrekanten.

Dette var en kamp som ble vist direkte, åpent og gratis på YouTube

Endte med poengdeling

Bristol City kom til Prenton Park som underdogs og uten noe å tape, og Liverpool klarte ikke å få i gang spillet sitt skikkelig. Det var Liverpool som hadde de største sjansene i åpningen, før gjestene kom mer og mer med etter halvtimen.

Etter målene satte Matt Beard inn Lieanne Kiernan og Missy Bo Kearns i jakt på et vinnermål, men det var Bristol City som kom nærmest og Teagan Micah hadde en strålende redning med rundt 20 minutter igjen på klokka.

Tre minutter før slutt kom enda et skremmeskudd – da Thestrup gjorde et strålende forarbeid, men ingen av lagkameratene kom inn og fikk avsluttet. Det ble lagt til sju minutter, og fem minutter på overtid kunne Kearns blitt den store helten med et skikkelig langskudd fra 25 minutter som så ut til å gå opp i krysset. Der lå keeper og fikk avverget, og det endte med ett poeng hver.

Liverpool er nummer fem i FA Women’s Super League, med 15 poeng etter ni serierunder. I toppkampen mellom Arsenal og Chelsea denne søndagen, var det Arsenal som vant hele 4-1 – og med det ligger Chelsea og Arsenal likt på toppen av tabellen med 22 poeng. Forhåndsfavoritt Chelsea topper på bedre målforskjell.

LFC Women: Micah, Koivisto (Lawley 54), Clark, Bonner, Fisk (Parry 85), Hinds, Höbinger (Kearns 64), Holland (Lundgaard), Nagano, Roman Haug, van de Sanden (Kiernan 65).

Ubrukte reserver: Laws, Fahey, Taylor, Daniels

– Det å kunne spille og leve sånn som jeg gjør nå, er jo det man drømmer om

Sophie Román Haug scoret sitt første mål for Liverpool: – Det å kunne spille og leve sånn som jeg gjør nå, er jo det man drømmer om

Sophie Román Haug fikk ikke den beste starten på livet som Liverpool-spiller da hun knakk nesa under spill for Norge, men på kvinnenes nye base på Melwood har hun raskt kommet inn i Liverpool-familien.

Kopite 07.nov 2023 11:23