Sammenligner Endo og Fabinhos første måneder i Liverpool

Japaneren leverte en knallgod kamp mot West Ham og ligger an til å starte sin sjette strake Liverpool-kamp i morgen kveld.

Wataru Endo har den siste uken levert meget gode prestasjoner mot både Manchester United og West Ham, og før den svært viktige toppkampen på lørdag, vil det være overraskende om japaneren ikke får en ny sjanse fra start.

Mange supportere (inkludert meg selv) var svært skeptisk da 30-åringen ble et slags plaster på såret etter tapene av Romeo Lavia (som ennå ikke har spilt) og Moises Caicedo, men når vi skriver 22. desember, har han kanskje levert minst like godt duoen.

På fredagens pressekonferanse fikk Jürgen Klopp spørsmål om den defensive midtbanespilleren.

– Han begynner å bli vant til det (Premier League-spill). Vi glemmer ofte den delen, og mange gir ikke spillere tid lenger. Internt hos oss gjør vi det.

Liverpool-treneren mimrer tilbake til Fabinho og Andy Robertsons første sesonger på Anfield. De to spillerne ble senere viktige brikker hos tyskeren, men det gikk også trått med dem i starten.

BENKET: Fabinho var ikke på banen i Liverpools åtte første seriekamper i 2018/19-sesongen. Hans første seriekamp (innbytter) kom 20. oktober.

BENKET: Fabinho var ikke på banen i Liverpools åtte første seriekamper i 2018/19-sesongen. Hans første seriekamp (innbytter) kom 20. oktober.

– Noen av de største spillerne vi har hatt i denne klubben under min tid trengte tid til å tilpasse seg. Noen klarte det ikke, men flere store spillere lyktes. Jeg kan nevne Andy Robertson, som ikke spilte på et halvt år og ikke var i troppen. Det har han forhåpentligvis glemt, men det er sant.

– Vi måtte lage et eget system for Fabinho, for han kunne ikke spiller i sekserrollen alene, og da han kunne spille gjorde han den rollen til sin egen veldig lett. Alt tok tid, men det ble bra.

– Jeg var aldri i tvil

Endo er selvfølgelig ikke hentet til Liverpool som en fremtidig ledestjerne for de røde, men japaneren har tilført en solid mengde med erfaring og mentalitet. Det var noe klubben mistet da James Milner, Roberto Firmino og Jordan Henderson forlot klubben i sommer.

– Jeg ser Endo på trening hver dag, og han er en av de mest hardtarbeidende menneskene jeg noen gang har møtt, så jeg var aldri i tvil om at det ville fungere. Jeg er glad for at andre folk også kan se det, for det hjelper i vår jobb, sa Klopp.

ROLLEMODELL: Liverpools japaner begynner å bli skikkelig varm i trøyen, og jobber knallhardt på treningsfeltet, ifølge Jürgen Klopp.

ROLLEMODELL: Liverpools japaner begynner å bli skikkelig varm i trøyen, og jobber knallhardt på treningsfeltet, ifølge Jürgen Klopp.

I utgangspunktet har Liverpool flere kapable spillere som kan spille i Endos sekserrolle, men av ulike årsaker har japaneren fått mange sjanser den siste tiden. Alexis Mac Allister og Stefan Bajcetic er skadet, mens Trent Alexander-Arnold foretrekkes på backen. Mot West Ham leverte 30-åringen en ny solid prestasjon.

– Det var en veldig god kamp, og han tilbyr noe annet enn de andre. Han er den som takler, og vi har ikke 20 spillere som har duellspill som hobby. Han gjør det, og i tillegg til det er pasningsspillet hans veldig bra.

– Han er våken, finner posisjonen sin bedre når vi har ball og, alle disse tingene. Det er fotball, og noen ganger tar det litt tid, men det er ikke noe problem for meg, avsluttet Klopp.

Wataru Endo forventes å starte toppkampen mot Arsenal lørdag kveld. Du kan se den direkte på Viaplay og V Sport PL fra 18.30.

Gravenberch meldes klar til kamp – men bør han starte?

Gravenberch meldes klar til kamp – men bør han starte?

Curtis Jones og Harvey Elliott leverte meget gode prestasjoner mot West Ham, så hvem vil du gi sjansen? Sett opp ditt lag nå!

Velg lag 22.des 2023 16:32
Håper at Robertson blir spilleklar i januar

Siste om skadesituasjonen før Arsenal-kampenHåper at Robertson blir spilleklar i januar

Andy Robertson er ikke så nærme som først antatt. Gravenberch er den eneste som blir klar mot Arsenal.