Forklarer hvordan han har utviklet seg til å bli en midtbanespiller

Trent Alexander-Arnold har gjort hybrid-rollen til sin egen de siste ni månedene.

Den beste posisjonen til Trent Alexander-Arnold i «Liverpool 2.0» har blitt et stort samtalemne denne høsten. Hvor bør scouseren egentlig spille for de røde? På midtbanen eller på høyrebacken?

Jürgen Klopp foretrekker fortsatt å benytte seg av 25-åringen i forsvaret, men mer i en slags hybrid-rolle inn mot midtbanen. Han har også spilt flere kamper som en «ekte» midtbanespiller, sist i 5-1 seieren over West Ham. Det resulterte i to målgivende pasnigner.

I et intervju med The Telegraph før den svært viktige Arsenal-kampen snakker Trent om hans første møtet med hybrid-rollen, i 2-2 kampen mot The Gunners i vår.

– Jeg gledet meg til det da Pep Lijnders fortalte det til meg uken før kampen, og jeg hadde selvfølgelig sett andre lag gjøre noe lignende. Så langt har jeg kost meg veldig med det og nå har laget tilpasset seg også. Det rettes mye oppmerksomhet mot meg (med ball), og det virker som systemet bygges rundt min rolle, sier han til The Telegraph-journalist Chris Bascombe.

FØRSTE GANG: Arsenal tok tidlig en 0-2 ledelse på Anfield, men med god hjelp av Trent, burde kanskje de røde vunnet til slutt.

FØRSTE GANG: Arsenal tok tidlig en 0-2 ledelse på Anfield, men med god hjelp av Trent, burde kanskje de røde vunnet til slutt.

Scouseren fortsetter svaret sitt med å forklare litt av den stadig skiftende taktikken til Jürgen Klopp.

– Teknisk sett beveger alle seg (ut av posisjon). De tre bakerste flytter seg, du har midtbanen hvor de to 8-erne presser opp og, kantene går dypere. Alle har tilpasset seg veldig godt.

Tidlig i høst måtte Liverpool klarer seg uten høyrebacken, som mistet fire kamper på grunn av en skade. Det ville kanskje endret systemet, men slik ble det ikke.

– Systemet fungerer nå, og du kan se det selv når jeg ikke spiller. Vi fortsatte med det samme når jeg var skadet og, Joe Gomez kom inn. Conor Bradley er også flink i den rollen. Det handler mer om system enn hvem som spiller der, fortsetter Trent.

Høydepunkter fra 2-2 kampen mot Arsenal i april:

Tilpasser seg motstanderen

Å endre posisjon fra høyreback til en hybrid midtbanerolle er ikke noe alle fotballspillere klarer, men Liverpools scouser har hatt få problemer med å tilpasse seg sin nye rolle. Slik forklarer han hvordan:

– Jeg studerer spillet (uansett hvor jeg spiller). Jeg ser mye på fotball, og da følger jeg ofte med på ulike systemer og spillere, for å se hvordan de tolker rollene og hva de blir bedt om å gjøre. Men det viktigste for meg var å prøve på det trenerne ønsker fra meg og hvordan jeg kunne få det beste ut av meg selv og laget. Det er mitt mål uansett hvor og hvordan jeg blir bedt om å spille, sier han og fortsetter:

– Det har endret seg og utviklet seg over tid. Noen kamper vil du se at jeg ikke er så mye i midten, andre kamper er jeg der hele tiden. Vi har analytikere, trenere og en fantastisk manager som gir oss informasjon om hvor det kan være rom og hvor jeg kan få ballen.

SKRYT: Trent Alexander-Arnold sier Vitor Matos, Pepjin Lijnders, Jürgen Klopp og resten av trenerteamet har vært vital i utviklingen hans.

SKRYT: Trent Alexander-Arnold sier Vitor Matos, Pepjin Lijnders, Jürgen Klopp og resten av trenerteamet har vært vital i utviklingen hans.

I intervjuet med Bascombe trekker 25-åringen frem en spesiell kamp fra tidligere i sesongen hvor han ble godt passet på og måtte improvisere. Den kampen endte 3-0.

– Villa-kampen i september. I den kampen lå jeg veldig dypt, og jeg ble ofte liggende helt nede med midstopperne. Da klarte de ikke å legge press på meg, og vi fant suksess på den måten. De gjør det fantastisk i ligaen nå, men vi lyktes med å bryte dem ned. Du kan gå rundt dem eller over dem, og mot Villa måtte vi gjøre det siste. Da må vi tilpasse oss.

Lørdag kveld, på selveste lillejulaften venter serieleder Arsenal på Anfield, og det blir spennende å se hvor Trent skal spille. Han er uansett klar for å ta tre poeng.

– Vi har levert på et stabilt nivå (denne sesongen) og vunnet kamper på forskjellige måter. Det har hatt en positiv innvirkning på laget og meg selv. Jeg er sikker på at det vil utvikle og tilpasse seg ytterliggere over tid. Vi må bare fortsette i samme spor, for denne helgen er viktig!

Sammenligner Endo og Fabinhos første måneder i Liverpool

Sammenligner Endo og Fabinhos første måneder i Liverpool

Japaneren leverte en knallgod kamp mot West Ham og ligger an til å starte sin sjette strake Liverpool-kamp i morgen kveld.

Gravenberch meldes klar til kamp – men bør han starte?

Gravenberch meldes klar til kamp – men bør han starte?

Curtis Jones og Harvey Elliott leverte meget gode prestasjoner mot West Ham, så hvem vil du gi sjansen? Sett opp ditt lag nå!

Velg lag 22.des 2023 16:32