Jürgen Klopp gleder seg til toppkampen på Anfield

Jürgen Klopp fikk flere spørsmål om tittelkampen og dagens motstander på fredagens pressekonferanse.

I kveld spilles en av Liverpools viktigste kamper denne sesongen når Arsenal kommer på besøk til Anfield. Før kampen ligger The Gunners ett poeng foran de røde, men med seier vil den røde delen av Merseyside feire jul på toppen av tabellen.

Med Manchester Citys svake form den siste tiden og Aston Villas poengtap i bakhodet, kan kveldens motstandere fint være tittel-rivaler langt ut på våren.

Det fikk selvfølgelig Jürgen Klopp spørsmål om før toppkampen under flomlysene i kveld.

– Jeg liker det best når du er på topp og leder med 55 poeng, men jeg liker dette også. Vi er i den posisjonen som vi er i, og den er ikke så ille, startet tyskeren.

– Vi møter et supersterkt lag, et lag som hadde en veldig god fjorårssesongen. De har kommet tilbake og er enda bedre nå. De har hentet inn toppspillere og hadde allerede et veldig godt lag. Nå er de videre fra Champions League uten problemer og spiller samtidig veldig godt i Premier League.

BRUKT PENGER: Mikel Arteta hentet blant annet Declan Rice fra West Ham før denne sesongen.

BRUKT PENGER: Mikel Arteta hentet blant annet Declan Rice fra West Ham før denne sesongen.

Kampen om ligatoppen er absolutt ingen spøk, og det er utvilsomt ikke bare Liverpool- og Arsenal-supportere som ser frem til kveldens kamp. Slik tabellen ser ut nå, møtes de to beste lagene i Premier League.

– Det er en enorm kamp, og jeg gleder meg til å møte dem. Vi har spilt mot dem ganske ofte også, så det skal gå fint. Vi må sørge for at vi gjør det til en skikkelig hjemmekamp på Anfield. Det er det jeg ønsker, fortsatte Klopp.

Fjorårets kamp

I forrige sesongs oppgjør mot Mikel Artetas menn endte det 2-2 etter to tidlige scoringer fra bortelaget. De røde slo da knallhardt tilbake etter en situasjon mellom Grant Xhaka og Trent Alexander-Arnold, noe som lyste opp både hjemmespillerne og publikum på Anfield.

– De var strålende i den kampen helt til vi fant en vei tilbake. På slutten burde vi kanskje vunnet. De hadde kanskje sine sjanser også, men det husker jeg ikke. Jeg husker våre, og spesielt Ibou Konates på 2-2 da han skulle bryste ballen i mål. Jeg lurer fortsatt på hvorfor han ikke scoret der.

Nå er Xhaka historie på Emirates, og i hans sted har Kai Havertz og Declan Rice kommet inn. Det gjør dem absolutt ikke svakere enn i fjor, ifølge Klopp.

– Mikel (Arteta) har bygget nøyaktig det laget han ønsket seg. De er en god miks av fysisk sterke og hurtige spillere, med god teknikk og organisering. De er godt drillet, og du kan se at de tar nye steg. De har min respekt, men vi ønsker å få med oss poengene uansett, avsluttet Liverpool-treneren.

Liverpool - Arsenal sparkes i gang kl. 18.30 i kveld. Kampen sendes direkte på V Sport PL og Viaplay.

Salah reiser til Afrikamesterskapet etter Newcastle-kampen

Bekreftet:Salah reiser til Afrikamesterskapet etter Newcastle-kampen

Mange håpet at egypteren ble med mot Arsenal i FA-cupens tredje runde, men slik blir det ikke.

Liverpool og Arsenal slipper inn færrest ligamål, men på ett punkt er Arsenal langt bedre enn Liverpool

Liverpool og Arsenal slipper inn færrest ligamål, men på ett punkt er Arsenal langt bedre enn Liverpool

Ett poeng skiller Artetas lag fra Klopps, og begge lag er gjerrige på å gi fra seg mål. Men på et punkt skilles deres veier.

Innsikt 23.des 2023 10:36