– Begge lag mangler noen viktige spillere, vi må tilpasse oss

Arsenal-trener Mikel Arteta har en knute å løse på venstreback, og det har kanskje Jürgen Klopp også?

– Begge lag mangler noen viktige spillere, og det visste vi. Vi må tilpasse oss til det og fortsette prestere og vinne kamper, meldte Mikel Arteta på sin presskonferanse.

– Det er trekningen. Vi spilte for to uker siden og det var en fantastisk kamp og jeg er sikker på at det blir en veldig god kamp igjen.

Til å være tredje runde er det en tøff trekning, for begge lag.

– Vi har ikke noe valg. Hvis du spør begge lagene, forventet vi nok noe annet i trekningen, men vi har en utrolig kamp i denne runden og vi må gå for det.

Landslag og skader

Lille julaften spilte de to lagene ut en thriller på Anfield som endte 1-1. Siden den gang har begge trenerne måttet se spillere ende på skadelista, eller dra på landslagsoppdrag. Oleksandr Zinchenko er et av flere spørsmålstegn.

– Han gjør gode fremskritt. Vi har en ny treningsøkt i morgen og vi vil evaluere om han er tilgjengelig eller ikke for å starte kampen. Når det gjelder resten, er det ingen nyheter.

ENDOS LAGKAMERAT: Takehiro Tomiyasu er også uaktuell, noe som kan bety startplass for Jakub Kiwior.

ENDOS LAGKAMERAT: Takehiro Tomiyasu er også uaktuell, noe som kan bety startplass for Jakub Kiwior.

Fabio Vieira og Jurrien Timber er definitivt ute. Sistnevnte tar det mange måneder før vi ser.

– Dessverre, er det en veldig langvarig skade. Han gjør det veldig bra men han er fortsatt langt unna å være i form til å trene med laget.

– Vi forventer ikke at han er tilbake med det første. Det er det vi har, situasjonen vi har nå når Tomi må dra og det må vi takle.

Takehiro Tomiyasu spiller Asian Cup med Wataru Endo og Japan. Da er det noe tynt bakover på backplass. Mohamed Elneny (Egypt) er i Afrikamesterskapet, mens Thomas Partey (Ghana) ikke har reist til turneringen.

– Det handlet om sunn fornuft. Han har en langvarig skade og han ønsket virkelig å få fart på rehabiliteringen. Han hadde veldig lyst til å være med landslaget men han er fortsatt langt fra å trene med laget og det ga ikke mye mening for han å være involvert.

Helt sikkert hvem som vokter buret er det heller ikke. David Raya er førstevalget, men Aaron Ramsdale har blant annet stått alle kampene i ligacupen.

– Vi vil se på søndag, jeg kan ikke gi dere en lagoppstilling akkurat nå.

Har gode minner fra turneringen

Arteta er medlem i den eksklusive klubben som har vunnet FA-cupen både som spiller og trener. 

– En ekte følelse. Det var en stor opplevelse å vinne den første tittelen på den måten vi gjorde, og det er en stor historie mellom denne turneringen og klubben vår. Vi har en stor mulighet til å starte på nytt og gjøre en nydelig reise.

– Det er en stor konkurranse, som jeg har sagt tidligere, spesielt for klubben. Vi har vunnet den flere ganger enn noen andre så vi forventer en god kamp og et godt race.

41-åringen ble spurt om han tror cupen hadde vært mer rettferdig ved bruk av VAR.

– Ideelt sett ja. Det er en idé jeg støtter 100 prosent.

Owen Beck uaktuell mot Arsenal

Owen Beck uaktuell mot Arsenal

Viser seg at venstrebacken er utestengt for cupkampen.

Fulham sparte stjernene til semifinalen mot Liverpool

Fulham sparte stjernene til semifinalen mot Liverpool

Marco Silvas lag avanserte i FA-cupen, samtidig som de hadde et øye på ligacupen.