Fulham sparte stjernene til semifinalen mot Liverpool

Marco Silvas lag avanserte i FA-cupen, samtidig som de hadde et øye på ligacupen.

Fredag kveld tok Fulham seg av Rotherham United på Craven Cottage, etter scoring av Bobby Decordova-Reid etter 24 minutter.

I forkant av kampen var det spekulert i at hjemmelaget ville rotere på laget og ha et øye mot Liverpool, med tanke på at Rotherham ligger klart sist i Championship med 18 poeng fra 26 kamper.

– I morgen blir det en FA-cupkamp, det er normalt at vi ser veldig seriøst på denne konkurransen også. Vi viste forrige sesong, hvor alvorlig denne turneringen er for oss, sa Marco Silva da han møtte pressen torsdag.

– Vi er stolte av å spille denne turneringen, og det er helt sikkert at den elleveren som starter i morgen har et ønske om å gå videre i turneringen.

Møter Liverpool i ligacupen

FA-cupen gikk bra i fjor og Fulham kom seg til kvartfinalen, hvor det ble tap mot Manchester United (1-3). Likevel er det vanskelig å komme utenom hvor nære de er en cupfinale i ligacupen. 

– Vi har en måte å se for oss alle konkurransene på, og tenker på det rette tidspunktet for hver enkelt.

– Vi hadde en veldig travel, travel desember måned. Vi spilte mange kamper, vi hadde kvartfinalen i Carabao Cup, det var veldig travelt.

Gjennom sin historie har Fulham aldri vunnet et stort trofé.

– Det er vanskelig for oss å si at vi kommer til å prioritere én kamp i én turnering. Men selvsagt, det er ikke alltid du har sjansen til å spille semifinaler.

Ble åtte endringer

Fasit ble åtte endringer fra laget som slo Arsenal 2-1 på nyttårsaften. I FA-cupen startet: 

Marek Rodak - Kenny Tete, Tosin Adarabioyo, Issa Diop, Timothy Castagne - Harrison Reed, Sasa Lukic, Andreas Pereira, Bobby Decordova-Reid - Rodrigo Muniz.

Førsteskanse Bernd Leno fikk seg en pust i bakken. Backen Antonee Robinson, som har vært linket til Liverpool, kom på etter 82 minutter. 

Fremover på banen satt Bayern München-koblede Joao Palhinha på benken hele oppgjøret. Det samme gjorde spissen Raul Jimenez. Formspiller Tom Cairney og Willian kom på etter 74 minutter. 

Ellers har den nigerianske duoen Calvin Bassey og Alex Iwobi reist til Afrikamesterskapet. Begge startet mot Arsenal. Fode Ballo-Touré er også der for Senegal.

Fredagens øvrige kamper i tredje runde endte slik: 

Brentford - Wolverhampton 1-1 (Neal Maupay, Thomas Doyle).

Tottenham - Burnley 1-0 (Pedro Porro).

Arsenal - Liverpool ser du fra 17:30 søndag på TV3+/Viaplay. Liverpool - Fulham fra 21:00 onsdag på V Sport 1/Viaplay.

Oppsiktsvekkende treningsbilder fra Kostas Tsimikas

Oppsiktsvekkende treningsbilder fra Kostas Tsimikas

«The Greek Scouser» ser ut til å være sjokkerende langt foran skjema.

Pitaluga skriver ny kontrakt og lånes ut

Pitaluga skriver ny kontrakt og lånes ut

Den unge burvokteren skal spille fotball i Irland.