City slapp med skrekken – men det høres ut som det kan komme flere kamper uten toppscoreren

Citys rekke med kamper uten ligaseier stoppet på fire – da de snudde og vant uten Haaland. Det har vært innholdsrike kamper i Premier League i dag.

Til pause i Manchester Citys bortekamp mot Luton Town på søndag, så det ut til å bli en skikkelig drømmehelg for Liverpool.

Liverpool hadde vunnet, Arsenal hadde tapt, og det samme hadde erkerival Manchester United som også må klare seg uten kapteinen sin på Anfield neste helg.

Det var nemlig Luton som tok ledelsen på Kenilworth Road, en stadion har vist seg å være tøff å komme til både for Liverpool og Arsenal tidligere. Elijah Adebayo headet inn 1-0 like før pause. Det skulle ikke vare lenge. I det 62. minutt utlignet Bernardo Silva, og tre minutter senere ga Jack Grealish City ledelsen.

Luton spilte veldig bra, og hadde flere gode sjanser, men poengene blir med til Manchester. Dermed stopper Pep Guardiolas rekke på fire ligakamper på rad uten seier. Han hadde aldri tidligere i sin karriere, uansett klubb, gått fem kamper uten – og det skjedde heller ikke nå.

Haaland skadet

Men det er ikke bare gode nyheter for City i dag. Toppscorer Erling Braut Haaland, som har scoret 14 mål i Premier League denne sesongen, var ikke i troppen. 

Ifølge The Telegraph har han fått en stressreaksjon i foten, og kunne ikke spill. Guardiola sa de ville vurdere situasjonen «dag for dag, uke for uke». City har nå én ligakamp igjen hjemme mot Crystal Palace før de reiser til Saudi-Arabia og VM for klubblag.

Liverpool har en luke på fire poeng ned til City med like mange kamper spilt.

To andre kamper

Det var også to andre kamper som ble spilt kl. 15.00 på søndag.

På Goodison Park vant Everton 2-0 hjemme mot Chelsea, og har nå en luke på fire poeng ned til Luton under streken – selv etter å ha fått ti minuspoeng denne sesongen. Uten de minuspoengene ville de vært oppe på 10. plass på tabellen.

For Chelsea fortsetter den dårlige formen. Mauricio Pochettinos milliardærmannskap er nå 18 poeng (!) bak Liverpool etter 16 spilte kamper.

Den største overraskelsen kom på Craven Cottage. Fulham kjørte over Nottingham Forest og vant 5-0 mot Steve Cooper sitt lag på onsdag – og mot et West Ham-lag som slo Tottenham på bortebane på onsdag gjorde de akkurat det samme.

5-0 også mot West Ham – så kanskje 4-3-seieren over Marco Silvas lag forrige søndag var litt mer imponerende enn det vi først antok…

Sjelden har vi sett større avstand mellom bestemann og resten

Folkebørsen etter Palace - LiverpoolSjelden har vi sett større avstand mellom bestemann og resten

Alisson Becker var ikke bare Liverpools beste – han var det med enorm margin.

«Liverpool har nå tatt 18 poeng etter å ha ligget under denne sesongen – og får jobben gjort selv når prestasjonene ikke holder mål»

Dette skriver avisene«Liverpool har nå tatt 18 poeng etter å ha ligget under denne sesongen – og får jobben gjort selv når prestasjonene ikke holder mål»

Det handler mye om et lag som vinner og tar tre poeng selv på dårlige dager i de engelske avisene dagen etter 2-1-seieren mot Crystal Palace.

Innsikt 10.des 2023 15:06