– Mange trodde jeg hadde gitt opp da jeg satte inn ungguttene

Jürgen Klopp var selvfølgelig i perlehumør da han møtte pressen etter ligacupgullet.

Det så lenge ut til å gå mot straffesparkkonkurranse for tredje gang på rad i en engelsk cupfinale, men to minutter før full tid stanget kaptein Virgil van Dijk Liverpool til sesongens første trofé. Da er kanskje noe av presset lagt vekk, i en sesong som blir Jürgen Klopps siste på Merseyside.

Etter kampen var tyskeren ekstremt stolt over spillerne sine.

– Du må nesten slå meg i ansiktet for å få vekk smilet mitt. Dette var helt utrolig, for hva skjedde egentlig her i kveld? Vi har et lag, en tropp og et akademi fullt av karakter og personlighet.

– Jeg er så stolt over å få være en del av det. Wow, dette fortjente vi. En tøff kamp, og de yngste fikk vise seg frem, oppsummerte han kjapt i pressesonen.

KAN DET BLI TI?: Jürgen Klopp tok sin åttende pokal med Liverpool i kveld.

KAN DET BLI TI?: Jürgen Klopp tok sin åttende pokal med Liverpool i kveld.

Hyller spillerne og slakter dommeren

Liverpool-treneren fortsetter intervjuet med å hylle Liverpools spillere. To av dem som får mest skryt er Harvey Elliott og Wataru Endo, som begge spilte hele kampen.

– Harvey Elliott spilte 120 minutter. Hvordan? Endo, han gikk gjennom seremonien med de stiveste beina jeg noensinne har sett. Jeg er så glad i ham, for en moden prestasjon. Vi har også verdens beste keeper og verdens beste nummer to, sier Klopp.

Spillerne som likevel vil få mest spalteplass etter cupgullet er de unge guttene som ga alt i kveld. Tyskeren sliter med å finne ordene.

– Mange trodde jeg hadde gitt opp da jeg satte inn ungguttene, men nei, vi trengte friske bein, og de gjorde jobben. Vi skapte dette alle sammen. De yngste har trent lenge med oss og vet nøyaktig hva de må gjøre.

Et skår i den store gleden er skaden til Ryan Gravenberch, som gikk rundt på krykker etter kampen. Klopp forstår ikke hva dommerne har tenkt på.

– Han holdt ikke nivået til denne kampen. Det var ikke engang frispark til Gravenberch?! Den har alt som du trenger for et kort. Jeg håper bare det ikke er alvorlig.

– Nå må vi på en eller annen måte få på plass et lag til onsdag. Alle turneringene som er foran oss tilsier ikke mange seiere, men vi skal gjøre vårt beste, avsluttet han.

– Jeg prøvde å unngå å bli skadet i feiringen, ler matchvinner Van Dijk

– Jeg prøvde å unngå å bli skadet i feiringen, ler matchvinner Van Dijk

Kapteinen oppfordrer alle til å spare på de gode øyeblikkene, som dette.

Fremtiden ser svært lys ut på Merseyside

Fremtiden ser svært lys ut på Merseyside

Et Liverpool-lag med ni U22-spillere i troppen klarte det umulig på Wembley i kveld.