Dette sier Jürgen Klopp før ligacupfinalen

Liverpool-treneren har 4-1-seieren fra januar i bakhodet, men vet samtidig at dagens kamp vil bli helt annerledes.

I forkant av ligacupkamper er det alltid Pep Lijnders som holder pressekonferansen, så vi har hørt svært lite fra Jürgen Klopp i opptakten til finalen.

Nå har tyskeren også kommet med sine vurderinger før sesongens første (og forhåpentligvis ikke siste) finale i 2023/24-sesongen.

– Vi har endret laget mye (i kampene før finalen). Denne turneringen har også vært en fordel for oss, for i mange av kampene har vi hatt 95 prosent av troppen tilgjengelig, noe som har gitt flere spillere muligheten.

– Det er også Caoimhin Kellehers turnering, og nå har han sjansen til å vinne den for andre gang i karrieren sin. Det er helt fantastisk! Han har allerede vunnet mye, men når han står i målet vet jeg at det kanskje føles litt annerledes for guttene. Så langt har det bare vært positive ting å si om ligacupen, sier han til liverpoolfc.com.

TO ÅR SIDEN: Caoimhin Kelleher stod også i mål da ligacuptrofeet ble sikret i 2022.

TO ÅR SIDEN: Caoimhin Kelleher stod også i mål da ligacuptrofeet ble sikret i 2022.

2022 og Caoimin Kelleher

Det er bare en liten måned siden Chelsea stod på motstand banehalvdel sist. Da endte det med en solid 4-1-seier på Anfield, men Klopp vet godt at dagens kamp vil bli helt annerledes.

– Det resultatet hjelper oss ikke. Vi må spille kampen på nytt, og det kan tenne motstanderen litt. Finaler er alltid en annen kamp, og det er selvfølgelig ikke på vår hjemmebane. Nå er det en blå del og en rød del. Vi vet hva våre supportere er i stand til å gjøre, men Chelsea-folket ser også frem til denne kampen.

– I en finale er ingen av lagene favoritter. Du starter på null og du må jobbe knallhardt for enhver fordel.

Forrige gang Liverpool og Chelsea møttes i en ligacupfinale var i 2022. Da gikk kampen til straffesparkkonkurranse, og det måtte elleve straffer til for å avgjøre en vinner. Da ble Caoimhin Kelleher den store helten.

– De to Chelse-kampene (i 2022) husker jeg som to av de beste uavgjort kampene jeg noen gang har vært en del av. Det var utrolig taktiske kamper, med mye intensitet. 0-0 og 0-0, det er jo merkelig, sier Liverpool-treneren.

– Jeg har kjent Caoimhin i åtte år, så jeg har sett ham vokse opp... bokstavelig talt! Han fortjener det, for han er en fantastisk målvakt. Jeg har aldri vært redd for å nevne det offentlig!

ERFAREN: Noen spillere har forsvunnet siden den gang, men Liverpools reservekeeper har valgt å bli værende i klubben. Det angrer han nok ikke på i dag.

ERFAREN: Noen spillere har forsvunnet siden den gang, men Liverpools reservekeeper har valgt å bli værende i klubben. Det angrer han nok ikke på i dag.

Uforventede helter

Klopp er en mester til å få samtlige spillere i Liverpool-stallen til å føle seg spesiell, og da er ligacupen en ypperlig mulighet til å gi «reservene» sjanse til vanligvis ikke ville fått. Tyskeren mimrer tilbake...

– For to år siden var det sannsynligvis Taki Minaminos turnering med alle målene han scoret. Han spilte en veldig viktig rolle. Nå er det kanskje Cody Gakpo, som har scoret flest Liverpool-mål i turneringen.

Nederlenderen er et godt eksempel. Darwin Nunez, Diogo Jota, Mohamed Salah og Luis Diaz har blitt foretrukket foran ham i Premier League, men i ligacupen har 24-åringen fått mange sjanser. Det har resultat i fire mål på fem kamper.

TOPPSCORER: Cody Gakpo la på til 2-1 i semifinalen mot Fulham i midten av januar.

TOPPSCORER: Cody Gakpo la på til 2-1 i semifinalen mot Fulham i midten av januar.

–  Det har også vært unge gutter med minutter, noe som er veldig, veldig viktig for dem og for oss. Du kan se at minuttene hjelper dem, og Premier League-kamper i ettertid viser også det.

– Jarell (Quansah) har hatt en utrolig utvikling, det samme har Conor (Bradley). Bobby Clark, James McConnell, det har skjedd mange fine ting i løpet av sesongen. Jeg kan til og med nevne Owen Beck, som kom tilbake fra Dundee på grunn av våre problemer på venstrebacken.

Klopp understreker igjen at denne turneringen tilhører de unge.

– Det er store skritt fra ungguttene, uansett hvilke turnering det er snakk om. De førte oss til finalen for to år siden og hjalp oss med å vinne. Nå har de gjort det samme, avslutter tyskeren.

Ligacupfinalen mellom Liverpool og Chelsea sparkes i gang 16.00 og sendes direkte på TV3+ og Viaplay.

– Jeg har aldri kjent på en lignende følelse for en klubb

Klar for sin første Liverpool-finale:– Jeg har aldri kjent på en lignende følelse for en klubb

Alexis Mac Allister er klar for å skyte Liverpool til cupgull i sin første finale i rød drakt.

Chelsea kan få problemer med UEFA dersom de vinner finalen

Chelsea kan få problemer med UEFA dersom de vinner finalen

Vinneren av Carabao Cup får en plass i kvalifiseringsrunden i Europa Conference League. Det kan by på problemer for Chelsea.

Innsikt 25.feb 10:01