Ga tydelig beskjed om at han ikke aktuell som Klopps arvtaker

Det kommer kanskje ikke som en stor overraskelse, men Liverpools assistenttrener bekrefter igjen at han reiser til sommeren.

Pep Lijnders er for mange en naturlig Klopp-erstatter når tyskeren forlater Liverpool etter sesongen, men da nyheten sprakk om hans avgang, stod også assistenten oppført ved siden av ham.

Den nyheten burde kanskje sendt Lijnders ut av racet om den ledige managerposisjonen til sommeren, men han er fortsatt en av favorittene til å ta over, ifølge bettingselskaper.

Den oddsen går nok betraktelig opp etter hva han hadde å si på fredagens pressekonferanse før ligacupfinalen.

– Jeg har vært veldig tydelig på at jeg ikke er aktuell. Vi hadde en samtale for lenge siden, og det gjorde det lettere for meg å innse at dette ville være over. Vi visste det allerede i sommer, sa nederlenderen.

Assistenten forstår at spørsmålet dukker opp, men han føler selv at hans fremtid har vært i søkelyset nok ganger.

2018: Pep Lijnders har vært hovedtrener ved en gang tidligere. Da fikk han fyken i NEC Nijmegen etter fem måneder.

2018: Pep Lijnders har vært hovedtrener ved en gang tidligere. Da fikk han fyken i NEC Nijmegen etter fem måneder.

– Jeg har fått noen tilbud det siste året, og hjertet mitt har sagt ja, men lojaliteten og vennskapet mitt med Mike (Gordon) og Jürgen har sagt nei. Vi snakket om det (fremtiden), og da ble det klart for meg at jeg skulle reise for å bli manager. Vi skal avslutte dette prosjektet sammen, sa Lijnders.

– Jeg føler at det er et prosjekt for mange mennesker, og jeg føler at vi valgte å gjøre det på riktig måte. Nå må klubben finne en ny trener, med nye ideer.

Til sommeren skal han ut på klubbjakt for første gang siden 2018.

– Jeg gleder meg til å bli manager i en riktig klubb, en klubb som virkelig ønsker meg. Men før sesongens siste finale vil jeg være fokusert på Liverpool. Jeg vet ikke engang hva som foregår ellers, men det er vel en grunn til at vi har agenter.

Suksessen kan fortsette

Lijnders fikk også mulighet til å snakke litt om fremtiden til Liverpool Football Club uten Jürgen Klopp. Det vil ikke bli en enkel oppgave, ifølge nederlenderen.

– Ingen kan erstatte ham, men det har gått fint tidligere. Shankly sa vel også at han var ferdig ut av det blå? Og så kom Paisley, som var helt annerledes enn «Shanks». Klubben må finne noen som ønsker å utvikle seg, men det er selvfølgelig ikke opp til oss. Eierne tar gode avgjørelser, men jeg mener vi gjorde rett og kom ut med det tidlig. Da får alle god tid til å finne ut av det.

I forlengelsen av svaret, bruker Lijnders flere eksempler for å vise hvor vanskelig det er å miste en så sentral manager. Pep Guardiola og Barcelona er en av dem.

– Det beste laget, si Guardiola-laget i Barcelona. Han sa ut av det blå «jeg er ferdig». Så tok Tito (Vilanova) over, og hadde kanskje den høyeste vinnerprosenten noen gang. Det er den vanskeligste omstillingen de siste 15 årene.

– Jeg var i Porto da (Andre) Villas Boas vant fire troféer. Europa League i Dublin, da var jeg der allerede, ligaen på bortebane mot Benfica på deres stadion, og så tok Vitor Pereira over. Han var helt annerledes fra Andre, men vant året etter. Og for Porto var det tidenes år, forklarer han.

Ligacupfinalen på Wembley sparkes i gang 16.00 på søndag og sendes direkte på TV3+ og Viaplay.

Bekreftet: Liverpool tar turen til USA i 2024

Bekreftet: Liverpool tar turen til USA i 2024

Kamper mot Arsenal og Manchester United venter over Atlanteren.

En tidlig- og en senkamp mot Sparta Praha

Kamptidspunktene er klar:En tidlig- og en senkamp mot Sparta Praha

Liverpools kamper i 8-delsfinalen har fått kamptidspunkt.