Pep Lijnders bekrefter at han ikke er aktuell for managerjobben i Liverpool

41-åringen forteller når og hvorfor han bestemte seg for å forlate Liverpool.

– Det er ikke lett, å forlate en slik klubb. Men i livet føler jeg at man alltid må gjøre det rette og det rette betyr at vi i sommer sa at vi fortsetter og gir alt vi har, vi gjør det til ’the Last Dance’, vi gjør det til en skikkelig avslutning. Vi visste ikke at det ville bli den sesongen men vi visste at prosjektet nærmer seg slutten, forteller Pepijn Lijnders til Liverpoolfc.com.

– Og det er veldig fint at vi kan ta denne avgjørelsen tidlig sånn at vi forlater klubben med en tropp som er full av sult, full av talent, mye lederskap også, som kan, i de neste årene, bli virkelig suksessfulle.

41-åringen kom til Liverpool fra Porto i 2014. Den gang under Brendan Rodgers. I Jürgen Klopps tid fikk han gradvis mer ansvar.

– Jeg skylder klubben alt. De skylder ikke meg noe, for å være ærlig. Det er ti år fulle av dedikasjon. Jeg har alltid sagt at jeg vil avslutte med Jürgen, i det øyeblikket vil jeg ikke assistere noen andre, da vil jeg gå og bli hovedtrener. Slik har det alltid vært. Så da vi snakket sammen, var det klart for meg.

– Ok, da går jeg og blir trener, og så avslutter vi dette prosjektet vi startet sammen. Men ja, det er ikke lett. Gutta mine, kona mi, gutta er to ekte scousere og det kommer de til å være hele livet. Kanskje litt snobbete! Men likevel!

Valget er tatt

Nederlenderen legger ikke skjul på at dette er en vanskelig avgjørelse for han personlig, men det er den riktige.

– Jeg kan ikke få takket alle involverte nok. Jeg er takknemlig. Mike (Gordon) og jeg hadde en god prat senere, det er jeg veldig takknemlig for og det får meg til å føle at jeg kan forlate klubben bevisst.

Lijnders snakker om det å være takknemlighet med samme intensitet som vi har lært å kjenne fra boka han kom ut med i 2022, «Intensity - Inside Liverpool FC», og han er ikke ferdig med klubben.

– Det er min klubb, ikke sant? Det er vår klubb. Prosjektet var så sterkt, et stort kompliment til hele strukturen, fra sportsdirektørene vi hadde, fra eierne selvfølgelig. Det er trist at vi forlater klubben men jeg er veldig stolt over at vi nå er en del av klubbens historie. En historie full av cuper, en historie full av talent, signeringer som er formet, skapt og utviklet til verdensklassespillere. En historie full av spesielle kamper.

– Fotballfilosofien vår er alltid slik, vi ønsker å gi glede og følelser til fansen. Uten dem hadde ingenting vært mulig, de har alltid vært på vår side, uansett hvor vi har vært har de presset oss til det ytterste for å skape disse kampene, og de har latt oss fly så ofte. Jeg vil rette en stor takk til dem for det er de som gjør denne klubben til noe helt spesielt, lidenskapen deres, det de har vært gjennom. Og det er noe jeg virkelig kommer til å savne.

Rhys Williams returnerer til Liverpool etter bare 16 dager

Rhys Williams returnerer til Liverpool etter bare 16 dager

Rhys Williams har returnert til Liverpool fra låneoppholdet hans hos Port Vale etter at han nok en gang har blitt skadet.

Liverpool FC bekrefter at filmingen av dokumentarserien har begynt

Liverpool FC bekrefter at filmingen av dokumentarserien har begynt

Serien vil slippes etter 2023/24-sesongen.