– Vi forventet en skikkelig test, og det er akkurat det vi har fått

Jürgen Klopp har kommet med en uttalelse etter Sparta Praha-motstanden i Europa League.

På samme tid som Jürgen Klopp og Liverpool forbereder seg til ligacupfinalen mot Chelsea, ble Europa League-trekningen av 8-delsfinalene trukket fredag.

Da ble det kjent at Sparta Praha blir de rødes neste motstander. De sikret seg avansement etter en solid 4-1-seier hjemme mot Galatasaray.

Liverpool-treneren gleder seg til å ta fatt på to oppgjør mot den tsjekkiske ligalederen.

– Først og fremst er det viktig å forvente en skikkelig test, og det er akkurat det vi har fått. Sparta Praha har fortjent plassen sin her etter en kjempegod kamp mot Galatasaray. Jeg har ingen tvil om at det vil bli spesielt for dem, og nå ønsker vi å fortsette vår rekke, sier han til liverpoolfc.com.

Et par uker til kamp

Det første oppgjøret mellom Liverpool og Sparta Praha spilles i Tsjekkia den 7. mars, før returen på Anfield sparkes i gang en uke senere. Det er derfor ikke så god tid på forberedelser, i en svært tøff periode.

– Det er ikke lenge til, men forhåpentligvis kan vi reise dit i god form. Det er akkurat det vi vil trenger der. Den tsjekkiske ligaen forteller oss også hvor gode Sparta (Praha) er. Jeg er ganske sikker på at de bare har tapt én kamp, fortsetter Klopp.

Tyskeren har selvfølgelig helt rett. De tsjekkiske mesterne står med 18 seiere, to uavgjorte kamper og ett tap på 21 spilte kamper. Det er likevel ikke avgjort, for Slavia Praha ligger bare fire poeng bak. Slavia er også med i 8-delsfinalen, og møter AC Milan.

Før Europa League-sparkes i gang, venter det kamper i FA-cupen, Premier League og ligacupen. Klopp ønsker ikke å se for langt frem i tid i en slik periode.

– Det er mye fotball som skal spilles, og vi vil ta hver kamp som den kommer. Disse kampene ligger likevel i bakhodet vårt. Nå har vi to spennende Europa League-oppgjør å se frem til.

Trakk den lavest rangerte motstanderen

Trakk den lavest rangerte motstanderen

Liverpool skal tilbake til Tsjekkia for første gang siden 2011.

Innsikt 23.feb 13:07
Tre spillere kan bli klare til finalen – fire blir ute lenge

Tre spillere kan bli klare til finalen – fire blir ute lenge

Tre spillere kjemper en kamp mot klokka for å bli klar til søndagens finale.