Denne uken sparkes Europa League-sluttspillet i gang – hvorfor er ikke Liverpool med?

De røde må vente til neste uke for å få vite hvem som venter i 8-delsfinalen.

Det nærmer seg to måneder siden Europa League-gruppespillet ble avsluttet borte i Belgia, men de røde må fortsatt vente noen uker til med å komme i gang med vårsesongen utenfor England.

Liverpool sikret seg nemlig en plass i 8-delsfinalen av turneringen da LASK Linz ble sendt hjem med 0-4 i bagasjen den 30. november. Denne uken spilles det playoff i Europa League, og i potten ligger to potensielle kamper mot Jürgen Klopps menn.

UEFA endret nemlig på reglene for et par år siden, slik at førsteplassene i hver gruppe gikk direkte forbi denne runden. Etter ukens og neste ukes kamper er ferdigspilt skal de røde få vite sin første utslagsrundemotstander fredag 23. februar.

I den potten ligger det allerede lag som Bayer Leverkusen, West Ham og Brighton sammen med Liverpool. Lag fra denne potten kan ikke møtes før i en eventuell kvartfinale, så det kan være greit å
ha et halvt øye på det som skjer nå på torsdag og neste uke.

Roma, AC Milan, Benfica og Marseille er på papiret de tøffeste motstanderne, dersom de tar seg videre fra playoff-runden som spilles 15. og 22. februar.

TØFF MOTSTAND: Xabi Alonso og Leverkusen kan ikke bli Liverpools motstander i Europa League før i en eventuell kvartfinale.

TØFF MOTSTAND: Xabi Alonso og Leverkusen kan ikke bli Liverpools motstander i Europa League før i en eventuell kvartfinale.

Starter i kveld

Liverpool er ikke med i den gjeveste europeiske turneringen denne sesongen, men hva som skjer med Arsenal og Manchester City kan få en innvirkning på toppkampen i Premier League.

Arsenal har aldri vunnet Champions League tidligere, og vil nok gå all-in nå som muligheten byr seg for første gang på mange år. Manchester City og Pep Guardiola er nok også svært lysten etter å vinne sin andre pokal på like mange år.

Liverpools to nærmeste konkurrenter har brede og gode tropper, men med litt skader og endring av fokusendring mot Europa, kan vi kanskje håpe på en smell eller to i hjemlig liga.

Arsenal og Manchester City møter henholdsvis Porto og København i 8-delsfinalen. Manchester United og Newcastle røk ut i gruppespillet.

Det er også en annen grunn til at Liverpool (og andre engelske klubber) bør følge ekstra nøye med i de europeiske turneringene i vår. Det skal nemlig deles ut to ekstra plasser i Champions League til de to beste nasjonene i 2023/24 (i Europa). Premier League har en slik plass i skrivende stund, med italienske Serie A like foran seg.

Du kan lese mer om koeffisient-poengene her.

Salah er tilbake i full trening!

Salah er tilbake i full trening!

Enda en gladnyhet fra AXA Training Centre.

Alonsos Leverkusen-system: Vil det passe i Liverpool?

– Samtidig som de står så høyt, blir de ikke kontret på. De har ikke sluppet inn et eneste mål på kontring

Xabi Alonso har dominert Bundesliga med sin spennende taktikk. Spørsmålet er om det vil passe Liverpool-spillerne dersom spanjolen skulle bli Jürgen Klopps etterfølger?

Innsikt 13.feb 11:37