Liverpool kan hjelpe Manchester United eller Aston Villa til Champions League

Veldig mye må gå galt for de røde hvis det ikke ender med kvalifisering til Europas gjeveste turnering.

Fra 2024/25-sesongen, eller enklere skrevet, neste sesong, vil det komme store endringer i Champions League, Europa League og Europa League Conference. Det kommer kanskje ett år for sent for de røde, som hadde dratt stor nytte av dette med femteplassen i fjorårsesongen.

Europas gjeveste fotballturnering skal nemlig inneholde 36 lag i gruppespillet fremfor 32, noe som gjør at det er fire ledige plasser. Én av dem kan ende i Premier League, om blant annet Liverpool leverer varene i Europa League fra mars til mai.

UEFA planlegger å tildele to ekstra plasser til de to divisjonene som presterer best i Europa denne sesongen, og for øyeblikket er den engelske toppdivisjonen foran Spania og Tyskland, men bak Italia.

I korte trekk kan det forklares slik: Hvis England blir en av de to beste nasjonene i 2023/24-sesongen, vil femteplassen i Premier League, som for øyeblikket tilhører Aston Villa, også sikre seg Champions League-kvalifisering.

FEMTEPLASS: Unai Emery og Aston Villa følger nøye med på hvordan det går med de engelske lagene i Europa, samtidig som de kan hjelpe seg selv i Europa League Conference.

FEMTEPLASS: Unai Emery og Aston Villa følger nøye med på hvordan det går med de engelske lagene i Europa, samtidig som de kan hjelpe seg selv i Europa League Conference.

Kan ha ødelagt for seg selv

I høst startet åtte engelske lag på sine Europa-eventyr, og seks av dem tok seg videre til sluttspillet. Manchester United, som ligger på en sjetteplass i Premier League, røk overraskende ut av Champions League, noe som kan ha ødelagt deres egne sjanser (om det skulle ende med femteplass i ligaspillet).

Newcastle opplevde også samme skjebne i gruppe med Dortmund, Paris Saint-Germain og AC Milan. Det er sjelden bra å miste to lag allerede i gruppespillet, men det er fortsatt sannsynlig at det vil ende med fem engelske lag i Champions League.

Da må Manchester City (Champions League), Arsenal (Champions League), Liverpool (Europa League), West Ham (Europa League), Brighton (Europa League) og Aston Villa (Europa League Conference) kompensere for lagene som alt er ute.

Ifølge statistikker fra Opta, leder for øyeblikket Italia med 14 poeng, foran England (13,6), Tyskland (13,6) og Spania (12,7) når det gjelder de to ekstra plassene. Det betyr at plassen er langt unna sikret før sluttspillene sparkes i gang denne uken.

Opta gir Premier League en sjanse på 77% for å ende topp 2 ved slutten av sesongen, med Italia (50,4%) og Tyskland (48,3%) like bak.

Med full klaff kan fem spillere komme tilbake i troppen mot Brentford

Med full klaff kan fem spillere komme tilbake i troppen mot Brentford

Skadesituasjonen er usikker i Liverpool, men denne uken kan flere spillere komme tilbake.

Nyheter Man. 12.02. 14:11
Må snart ut med ny utbetaling til Fulham - men totalsummen er beskjeden

Må snart ut med ny utbetaling til Fulham - men totalsummen er beskjeden

Liverpool gjorde et varp da de sikret seg Harvey Elliott fra Fulham.

Nyheter Man. 12.02. 12:36