Må snart ut med ny utbetaling til Fulham - men totalsummen er beskjeden

Liverpool gjorde et varp da de sikret seg Harvey Elliott fra Fulham.

Harvey Elliott viste nok en gang sin verdi da han kom inn fra benken og leverte to målgivende pasninger i lørdagens 3-1-seier over Burnley på Anfield. Over halvparten av de 32 kampene han har spilt denne sesongen har vært som innbytter, og i en rekke av de kampene har han vært helt avgjørende for at de røde plukket med seg alle poengene. 

Borte mot Newcastle, Crystal Palace, Wolves og nå hjemme mot Burnley er noen av eksemplene, for 20-åringen som nå er oppe i 98 kamper for de røde. Med mindre en skade skulle oppstå de neste ukene vil han nå hundre kamper før fylte 21 - en bragd verken Trent Alexander-Arnold eller Steven Gerrard. 

Ifølge The Athletic må Liverpool når de hundre kampene er nådd ut med en ny utbetaling til Elliotts tidligere klubb Fulham. Men summen er beskjeden, og vil uansett aldri overstige til sammen 4,3 millioner pund - et varp for en spiller av Elliotts kvaliteter. 

Harvey Elliott fikk sin debut for de røde i september 2019.

Harvey Elliott fikk sin debut for de røde i september 2019.

Elliott ble hentet til Anfield som 16-åring i 2019, men overgangssummen ble ikke bestemt før i 2021. Ettersom Elliott bare var 16 da overgangen ble gjort hadde han ikke proffkontrakt, og dermed kunne ikke Liverpool komme med et bud, som de normalt gjør når de kjøper spillere. I stedet måtte et såkalt tribunal avgjøre summen, da klubbene ikke ble enige om kompensasjon for unggutten. De landet på 4,3 millioner pund, som var ny rekord i en slik overgang, men likevel et stykke unna det Fulham ønsket seg. 

Storklubber som Real Madrid, Paris Saint-Germain, Manchester City, Chelsea og Arsenal skal ha vært interessert, men Elliott var aldri i tvil om hvor han skulle dra så snart telefonen fra favorittklubben Liverpool kom. 

Får han spille mer fra start? 

Der fortsetter han nå jakten på enda flere kamper fra start. 20-åringen kan ikke gjøre så mye mer enn det han bidrar med som innbytter. Så langt har det bare blitt tre kamper fra start i Premier League denne sesongen. Det vil han gjøre noe med. 

– Jeg ønsker å komme tilbake i laget og sørge for at plassen blir min. Det er opp til meg å utgjøre en forskjell og vise hva jeg er god for, enten det er fra start eller som innbytter, sa Elliott, som dediserte seieren til de mange spillerne som ikke var i troppen. 

– Spesielt Conor Bradley, som er i våre tanker, sa Elliott om lagkameraten som mistet sin far før kampen mot Arsenal. 

De neste månedene bør gi gode muligheter til flere kamper fra start for Elliott. Skulle Liverpool gå så langt vi ønsker i alle turneringer, vil det fra og med neste uke bli spilt kamper hver eneste midtuke og helg ut sesongen - inkludert en landslagspause i mars, der Elliott er en viktig brikke for Englands U21-landslag. 

– Jeg vil ikke være kjent som en superinnbytter. Det er en fin tittel å ha, men jeg ønsker å være i startoppstillingen, etablere meg i laget og forhåpentligvis levere en god rekke kamper, sa Elliott tidligere i sesongen. 

Den muligheten kan komme nå.