– Jones spilte eksepsjonelt som back

Alle alternativene var ute. Da måtte Curtis Jones ta rollen.

Conor Bradley er fortsatt i Nord-Irland og var uaktuell til kampen mot Burnley, Joe Gomez hadde feber på fredag og ble sendt hjem, og Trent Alexander-Arnold måtte ut til pause med en kneskade.

På Liverpool-benken satt Kostas Tsimikas, og venstrebacken gjorde sitt comeback sent i kampen etter halvannen måned ute med skade, men en hel omgang kom for tidlig for ham.

Det Klopp valgte å gjøre, var å sette inn Harvey Elliott, og flytte Curtis Jones ned på høyrebacken. Det var første gang han har spilt i den posisjonen.

– Vi fikk et problem i pausen da vi måtte bytte ut Trent. Det var et «dobbelt problem», for det ene var at Trent måtte ut, og det andre var at vi ikke hadde noen høyreback tilgjengelig. Så vi fortalte Curtis hva han måtte gjøre, sa Klopp på pressekonferansen etter kampen.

– Vi gjorde en endring med formasjonen for å gjøre det så enkelt som mulig for ham, for det var første gang han noen gang hadde spilt i den posisjonen, så vi ønsket ikke at han skulle måtte være en back som trakk inn i midten og tenke på slike ting i tillegg – så han gjorde det eksepsjonelt bra, sier manageren.

Satte inn banens beste

Elliott satte skikkelig fyr på Liverpool-laget, og virket veldig spillesugen. Han sto bak to av målene.

– Harvey kom inn, gjorde det veldig bra, og de andre guttene gjorde det også veldig bra da vi scoret et strålende 2-1-mål på riktig tidspunkt. Det hjalp, og gjorde at vi fikk kampen inn i riktig spor, sier Klopp.

– De hadde fortsatt sine øyeblikk på grunn av kvalitetene de har. Burnley er i en ganske merkelig situasjon, for de spiller mye bedre enn situasjonen tilsier. De skaper problemer for alle, ikke bare oss, men alle, og det er ganske spesielt med tanke på antall poeng de har. De går alltid til neste kamp med en så positiv innstilling, og det beundrer jeg, sier han.

– Vi scoret det tredje målet, og burde ha scoret flere, så alt er greit. Det var en veldig god kamp, et godt resultat, og utenom situasjonen med Trent så var det perfekt.

Liverpools neste kamp er borte mot Brentford lørdag 17. februar. Da er forhåpentligvis flere spillere tilgjengelig.