Har spilt seg inn i landslagsdiskusjonen

Curtis Jones er en outsider til sommerens EM-tropp.

Curtis Jones sine gode prestasjoner for Liverpool denne sesongen har ført til at han for første gang i karrieren er aktuell for en plass i den engelske landslagstroppen. 

Avisen Daily Mail skriver at Jones nå for alvor er på landslagssjef Gareth Southgate sin radar, og at han er en outsider til å bli med til sommerens EM i Tyskland. 

22-åringen er nok avhengig av at Southgate begynner å miste tillit til de som spiller lite fotball for sitt klubblag. Så langt har han vært trofast til blant andre Kalvin Phillips, som ikke har startet en eneste kamp for Manchester City i Premier League denne sesongen. Jordan Henderson har også fortsatt å bli tatt ut på landslaget selv om han har hatt en vanskelig periode i Saudi-Arabia og nå er klar for Ajax. 

For Jones sin del er nok håpet at han har spilt seg forbi en av de to, men kampen om en plass i troppen er hard. 

Flere konkurrenter

Scouseren kjemper blant annet med Chelseas Conor Gallagher, Tottenhams James Maddison og West Hams James Ward-Prowse om en plass i landslagstroppen. Cole Palmer i Chelsea blir også nevnt som et offensivt alternativ på midtbanen. Harvey Elliott blir neppe vurdert denne gangen ettersom han fortsatt spiller på U21-landslaget. 

Der spilte Jones frem til i sommer, da han takket for seg på aldersbestemt nivå ved å være turneringens beste spiller da England gikk til topps i EM-sluttspillet. Elliott var også med i den troppen. 

Gjennom høsten og vinteren har Jones vist sin verdi for Liverpool og levert en god sesong til nå. Han skal ha fått gode skussmål av U21-trener Lee Carsley, som har anbefalt Southgate å ta en titt på unggutten. 

Det har ikke Southgate vært redd for å gjøre tidligere. I høst tok både Anthony Gordon og Levi Colwill steget opp i seniortroppen etter å ha levert for U21-landslaget i sommer. 

Årets EM-sluttspill starter 14. juni. 

Egypt videre etter ellevill avslutning på gruppen

Egypt videre etter ellevill avslutning på gruppen

Egypt klarte på svært dramatisk vis å karre seg videre fra gruppe B i Afrikamesterskapet, etter et overtidsdrama av de sjeldne.

– De er fantastiske - Bournemouth-treneren sparer ikke på rosen etter tapet

– De er fantastiske - Bournemouth-treneren sparer ikke på rosen etter tapet

Bournemouth-sjefen var full av lovord om de røde etter at laget hans ble slått 4-0 søndag i Premier League.