– Han er et fantastisk menneske som ønsker det beste for alle

Harvey Elliott har nok en gang snakket om sitt forbilde Mohamed Salah.

Harvey Elliott og Mohamed Salah har utviklet et fint vennskap som lagkamerater i Liverpool. Egypteren har inntatt en mentorrolle for 20-åringen og er veldig opptatt av at Elliott skal bli så god som mulig. Når unggutten scorer er gjerne Salah den første som kommer og feirer, og storscoreren var også først til å rope på det medisinske apparatet da Elliott skadet seg stygt mot Leeds høsten 2021. 

– Mo forsøker ikke bare å hjelpe meg, men også de andre ungguttene - selv om de riktignok ikke trenger mer motivasjon, sier Elliott i et intervju med liverpoolfc.com.

Der snakker han slik han ofte har gjort om hvor høyt han verdsetter Liverpools høyrekant. 

– Han er et ikon på og utenfor banen, og det enkleste ville vært å ha fokus på seg selv og streben etter nye rekorder, men han bruker tid på å snakke med oss, forsikre seg om at alt er som det skal og for å komme med gode råd. 

– Mens han var i AFCON med Egypt sendte han en melding til meg og hørte hvordan jeg opplevde kampen mot Arsenal i FA-cupen. Han gjør mange ting som ingen krever av ham, men han er et fantastisk menneske som ønsker det beste for alle. 

Byttet posisjon

Da Elliott kom til klubben ble han regnet som en ren høyrekant. Selv om han fremdeles spiller der i enkeltkamper, er det nå som midtbane han har gjort seg mest bemerket - gjerne på høyresiden av trioen, der han kan spille sammen med Salah. 

– Jeg kommer til å lære av andre spillere helt frem til den dagen jeg legger opp, og Mo er et godt eksempel på en jeg kan lære av. Spesielt fordi vi spilte samme posisjon da jeg kom til klubben. Jeg kom hit som høyrekant, men skjønte at det måtte et mirakel til for å ta fra han plassen i laget. 

20-åringen har spilt en viktig rolle for de røde denne sesongen, og viste blant annet sin verdi da han kom inn og avgjorde kampen mot Crystal Palace før jul. Han har vært med i samtlige kamptropper denne sesongen, og blitt benyttet 31 ganger - om lag halvparten fra start. 

– Jeg har tilpasset spillet mitt, og tatt med meg noe fra kantrollen inn i midtbanen: nemlig trusselen foran mål, og den kreative delen av spillet.

Nærmer seg hundre kamper

Elliott vokste opp som Liverpool-supporter og lever drømmen hver eneste gang han kan representere for de røde.

– Jeg bodde jo langt unna Liverpool, men var av og til så heldig at jeg fikk være med min far til Anfield på kamp. Det var flotte opplevelser. Følelsen av å ankomme stadion og komme nærmere og nærmere, for så å komme inn og se spillerne og lytte til supporterne. Det er drømmen til alle barn som heier på et lag, sier han. 

Nå nærmer han seg hundre kamper for de røde. Han er tre kamper unna å nå den store bragden, og vet at det bare er én ting som gjelder for å sikre seg en plass i laget. 

– Man ønsker å løpe til det blir fysisk umulig - ikke bare for supporterne, men for seg selv. Jeg prøver alltid å sørge for at jeg kan forlate banen med hodet hevet etter å ha gitt hundre prosent hver gang, sier Elliott. 

Arsenal topper den interne tabellen – Liverpool står med bare én seier

Arsenal topper den interne tabellen – Liverpool står med bare én seier

Liverpool har bare én seier mot de andre fem «topp seks»-lagene, men gjør det bedre enn Manchester City.

Nyheter Ons. 07.02. 14:51
Skal du til Liverpool? Vi har 99 tips til deg

Skal du til Liverpool? Vi har 99 tips til deg

Mange som heier på Liverpool FC, heier også på Liverpool by. Vi elsker byen ved Merseys bredder og har 99 tips til hva du kan finne på i og rundt byen.

Reise Ons. 07.02. 15:02