– Jeg vil ikke være kjent som en superinnbytter

Harvey Elliott er glad for å bidra fra benken, men er sulten på flere muligheter fra start.

Harvey Elliott har startet åtte kamper for Liverpool denne sesongen, men kun én har vært i Premier League. Der har han i stedet fått rollen som en innbytter som kan komme inn og endre kamper. Det har han gjort ved flere anledninger - senest da han sikret seieren for de røde med en scoring på overtid borte mot Crystal Palace. 

20-åringen er glad for å bidra, men vil helst ikke få et stempel på seg. 

– Jeg vil ikke være kjent som en superinnbytter, sier han.

– Det er en fin tittel å ha, men jeg ønsker å være i startoppstillingen, etablere meg i laget og forhåpentligvis levere en god rekke kamper. 

– Men samtidig må jeg være tålmodig og være en god innbytter også når det trengs. Jeg må bare fortsette å nyte det å spille fotball, spille med et smil. Hvis det er som en «supersub», så er det sånn. Jeg gjør uansett hva jeg kan for laget.

Analyserer kampene

Elliott sier at han er glad så lenge han får ta på seg favorittdrakten og spille for de røde, enten det er fra start eller som innbytter. 

En av grunnene til at han har gjort så mange gode innhopp denne sesongen, er evnen til å analysere kamper fra benken. 

– Jeg forsøker å bruke tiden til å analysere motstanden, analysere spillerne jeg skal spille mot og kanskje analysere våre spillere også. Så vil jeg prøve å gjøre mer av det de gjør bra, og kanskje gjøre noe annerledes hvis det trengs.

– Det handler bare om å være oppmerksom og fokusere fullstendig på kampen, og spesielt motstanderen - se hvor jeg kan utnytte rommene og hvor jeg skal posisjonerer meg. 

Midtbanespilleren sier at han ikke blir frustrert når han blir benket, men heller forsøker å gjøre det til noe positivt. 

– Det å være på benken gir meg en annen mulighet, og bedre forutsetninger til å endre kampen. 

– Sunn konkurranse

Før kampen mot Union SG sier Elliott at han merker at kampen om plassen i laget har blitt tøffere gjennom høsten. 

– Men det er sunn konkurranse, og det er et godt forhold mellom spillerne. Vi ønsker alltid å hjelpe og støtte hverandre. Det er ingen som er egoistiske.

– Jeg føler at det er det som er bra med dette laget, vi er et lag gjennom hele sesongen, og alle er hundre prosent dedikert.

Elliott har rukket å spille 86 kamper for de røde i en alder av 20 år, og til tross for den unge alderen har han mye rutine. Han vet at det ikke er noen grunn til å stresse dersom han går gjennom en periode uten å starte kamper.

– Det handler om å være tålmodig, og i løpet av karrieren kommer det både opp- og nedturer. Det handler bare om å fortsette å jobbe hardt.

Debuterte i 2019. I kveld kan han få sin andre kamp for barndomsklubben

Debuterte i 2019. I kveld kan han få sin andre kamp for barndomsklubben

Skader har preget Tom Hills karriere, men i kveld er unggutten med i troppen og kan få minutter mot Union SG.

«Nå blir det vanskelig for Premier League»

«Nå blir det vanskelig for Premier League»

Champions League-kollapsen til Newcastle og Manchester United får konsekvenser for resten av Premier League.

Innsikt 14.des 2023 09:55